В момента чета...45

• 84 537
  • 721
  •   1
Отговори
# 690
  • Mostly in my mind

Започнах Дядо Прас. Пише, че е 20та книга от Света на диска. Предполагам не е проблем, че не съм чела другите.
не е проблем. Grinning това е една от любимите ми негови заедно с Морт. по "Дядо Прас" има и филм.

# 691
  • Варна
Прочетох "Един по един" на Крис Картър, брутална и жестока, ще се хареса на любителите на жанра. Имам въпрос за прочелите я:
Скрит текст:
Защо, според вас, Греъм убива, тези, които са снимали и коментирали самоубийството на сина му и Хънтър, който не е успял да го спаси, а не се насочва към шофьора, предизвикал катастрофата и главен виновник за всичко. Много нелогично ми се струва.

# 692
В момента чета Сблъсък на Стивън Кинг. Хартиено издание, защото от електронните варианти се губи тръпката Simple Smile

# 693
  • В един копнеж!
Прочетох "Един по един" на Крис Картър, брутална и жестока, ще се хареса на любителите на жанра. Имам въпрос за прочелите я:
Скрит текст:
Защо, според вас, Греъм убива, тези, които са снимали и коментирали самоубийството на сина му и Хънтър, който не е успял да го спаси, а не се насочва към шофьора, предизвикал катастрофата и главен виновник за всичко. Много нелогично ми се струва.

Ще ти отговоря като прочета книгата. Остават ми около двеста страници. Simple Smile Много харесвам поредицата, както и самия писател. Много леко и приятно ми върви четеното на книгите му, все едно съм в сюжета.

# 694
  • Варна
Ще ти отговоря като прочета книгата. Остават ми около двеста страници. Simple Smile Много харесвам поредицата, както и самия писател. Много леко и приятно ми върви четеното на книгите му, все едно съм в сюжета.
Ще чакам Hug Надявам се, че не си прочела скрития текст Grinning
Започвам "Амазонката" на Биолчев за почивка след Картър.

# 695
  • В един копнеж!
Ще чакам Hug Надявам се, че не си прочела скрития текст Grinning
Започвам "Амазонката" на Биолчев за почивка след Картър.

Напротив!  Laughing и върху това ще помисля.

# 696
  • В един копнеж!
Скрит текст:

Та на въпроса ти.
Скрит текст:
Защото тези тримата по посочените в книгата причини са смачкали психиката на детето, наложили са му самоомраза, направили са недъгът му, ако може така да се нарече, достояние на всички/ чрез интернет, тв, вестници/. Затова и ги кара подред, така както са се стекли и събитията. Последният, естесетвено, остава Хънтър. Шофьорът на таксито, причинил катастрофата, е безличен. Детето е можело да се възприеме след инцидента, ако не са му навредили на психиката.  Откъдето и да погледна тази книга, както и предишните му, всичко се върти около мозъчната издържливост на човека.  Laughing

# 697
  • Варна
Та на въпроса ти.
Скрит текст:
Защото тези тримата по посочените в книгата причини са смачкали психиката на детето, наложили са му самоомраза, направили са недъгът му, ако може така да се нарече, достояние на всички/ чрез интернет, тв, вестници/. Затова и ги кара подред, така както са се стекли и събитията. Последният, естесетвено, остава Хънтър. Шофьорът на таксито, причинил катастрофата, е безличен. Детето е можело да се възприеме след инцидента, ако не са му навредили на психиката.  Откъдето и да погледна тази книга, както и предишните му, всичко се върти около мозъчната издържливост на човека.  Laughing
Не съм съгласна:
Скрит текст:
Тези тримата (четирима са всъщност+трола) не са смачкали психиката на детето, защото са действали по време и след самоубийството му, след твърдо взето решение на детето. Мога да приема, че са виновни за ускоряването на смъртта на съпругата. Първопричината за решението на детето е "изборът" на шофьора. За навредили на психиката на Брандън мога да приема съучениците му, но не и тези четиримата. Да, излагането на показ на смъртта му в инернет са я омаловажили, подложили на подигравки и критики, но ако отмъщението е движещата сила - шофьорът е най-виновен!
.

# 698
  • В един копнеж!
Е, да си съгласна.   Laughing Онова е моето мнение за събитията и нямам претенцията нито да  го налагам, нито да го съобразявам с друго.

# 699
  • Варна
Е, да си съгласна.   Laughing Онова е моето мнение за събитията и нямам претенцията нито да  го налагам, нито да го съобразявам с друго.
Благодаря за споделенето мнение - аз също нямам подобни претенции. Hug
За да не е спам - "Амазонката" е много забавна книга.

# 700
# 701
Скрит текст:

Скрит текст:
На мен точно затова ми хареса книгата - защото убива не прекия виновник за обезобразяването и последвалото самоубийство, а безразличните - тези, които са гледали и не са се опитали да помогнат на момчето, а са правили клипчета, снимки и репортажи. Хънтър пък е виновен, защото е опитал, но не е успял да го спаси. Безразличието, апатията, сеирджийството са и причината за излъчването на бруталните убийства по интернет - както те са гледали безучастно, така и тяхната смърт е наблюдавана точно толкова безучастно от хиляди зрители.

# 702
  • Mediterraneo
Завърших Вакантен пост. Прекрасна книга! Не знам кой и защо би се опънал да я пробва! При всичката приказност, която струи от нея( съжалявам, не е успяла да избяга от Потър напълно), има толкова истини за обществото, в което живеем, че на моменти ахваш след някое прозрение! Заслужава си всяка прочетена вулгарна дума!

Сега, очаквано, не знам какво да подхвана. Винаги след поглъщаща и изпиваща ме книга, изпадам в ступор и трудно откривам следващата книга. Започнах Мери Хигинс Кларк, колкото да чета нещо.

# 703
Завърших Вакантен пост. Прекрасна книга!
И аз много я харесах.
Препрочетох "Живата факла" - Стивън Кинг. Не ме впечатли чак толкова, колкото преди двайсетина години, но пак ми хареса. Обичам стария Кинг. И новия обичам, ама старите му книги ми носят някакъв сантимент, вероятно ми напомнят за младостта. Simple Smile

# 704
  • Варна
Винаги след поглъщаща и изпиваща ме книга, изпадам в ступор и трудно откривам следващата книга.

Мамка му, аз вече една година съм така....

В момента съм на "Лунен дворец" на Пол Остър. Странно леко и позитивистично върви, въпреки обстоятелствата, което ми допада... за сега.

И като приключих "Тайната история" и като прекарах известно време в четене на мнения от различен характер и размисъл, моето мнение от началото не се променя кой знае колко.
Не може да караш героите си да вършат крайни житейски действия и да не им отдадеш малко внимание, описание, отношение... Не мога да съпреживявам, като читател, на първото лице, ед.ч. което през по-голямата част от времето спи, пие, друса се или му се мержелее погледа и глуповато вдига рамене и в същото време някак между другото да разбирам, че има драма в живота му.

Общи условия

Активация на акаунт