Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 095
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Скрит текст:
Хайде и аз да се включа.На въпроса на форумката къде с деца Малдиви или Занзибар ?Бях миналия декември без дете на Малдиви и този с дете в Занзибар. На малката и хареса Занзибар особено ,хотела ,но я стресна мизерията в Африка,особено като ходихме на сафари в Танзания .На Малдивите острова ,на който бяхме имаше 1-2 деца ,но ако изберете друг ще е подходящо за деца вероятно..Вече зависи от бюджета ..
Занзибар е по-икономичния вариант въпреки,че хотела определено беше по-лъскав..
Тук е момента да ви препоръчам една форумка,която може да ви даде много атрактивни оферти и за двете дестинации - kalea . Работих с нея покрай Малдивите и личните ми впечатления бяха отлични,заради това и се доверих за следващата екзотична дестинация.
Двоумях се с дете на 11 Шри Ланка или Занзибар и нейния избор и информация ми наклони везните.Тя ми направи резервацията и ми препоръча хотела,местния гид.. Сега ни направи супер оферта за Доминикана с полети от Мадрид за 730 евро ако не се лъжа..Изпитана е .
Иначе ние бяхме на Холидей Айлънд ,но не бих го избрала за почивка с деца.Там си е за двойки .Бях чела някаква статия с класация на 10 от най-красивите плажове в света,плажа на Холидей айлънд се препоръчваше заради private усещането...Острова е малък има само бийч вили , палмите и останалите растения така са засадени ,че ти оформят твое място от ивицата за уединение и плаж,можеш по цяял ден да не видиш хора,все едно на острова сте само двамата.Съседния остров е с по-луксозна база и повече забавления ,но на мен лично не ми допадна .Усещането беше малко за 5 звезден ол инклузив в Турция..Но пък имаха платформа на джети кея със страхотен риф за гмуркане.Има безплатни трансфери между хотелите /островите/ и можеш да ходиш колкото и когато поискаш.Там беше най-доброто гмуркане и шнорхелинг,по -добро и от платеното ,на което ни водиха.

Мимоза - как е името на съседния остров? И може ли пак да провериш ника на форумката, защото с такова име , което си писала не излиза. Има всякакви други вариации, но не й тази. Благодаря!

# 616
Здравейте,някой има ли представа защо полетите на флайдубай не се зареждат от февруари месец нататък?

# 617
Flydubai няма да летят повече до Малдивите, аз имах билет за Март и се налага да избера Емирейтс или да се откажа. По въпроса със Занзибар, все още не съм била на Малдивите, предстои, но определено не бих завела 5 годишното си дете на Занзибар. За сафари също под 10г не е позволено.

# 618
  • София
Мисля че има някаква грешка - около 150 $ е DSD, включваш две гмуркания. Open water е около 600 $
И аз така си мисля Simple Smile но все пак... ние сме се гмуркали в Тайланд и DSD беше на горе долу същата цена ако не ме лъже паметта и не ни дадоха никакви сертификати само по една тениска Grinning включваше кратко обучение в учебна стая, първо гмуркане започна от плитко до 10м, след това почивка с напитки и плодове за тези които си бяха пили хапчетата в бурното море Grinning и след това второ гмуркане. Мисля, че струваше по около 150лв на човек, а за OW трябваше да платим по около 300-400лв на човек. Та едва ли на Малдивите е по-евтино Grinning
Ами няма грешка. 150 долара беше. Шноркелинг 50долара. С целодневен райд -70. Гмуркането май таксуваха 70 или 80долара.
Но наистина питайте си и си сверете часовника със самият хотел. А и на място има договорки допълнително. Yum

# 619
Ами няма грешка. 150 долара беше. Шноркелинг 50долара. С целодневен райд -70. Гмуркането май таксуваха 70 или 80долара.
Но наистина питайте си и си сверете часовника със самият хотел. А и на място има договорки допълнително. Yum

kopche  може би няма грешка въпроса е какъв е бил сертификата за тези пари Simple Smile но скоро ще разбера така или иначе Март сме там.

# 620
Според мен сертификат за Discover scuba diving, което е за гъдел на човек, но реално не се водиш сертифициран гмуркач към Padi или SSI.
Kopche,  интересно ми е мъжът ти държа ли изпити? Ако е сертифициран би следвало да е имало писмен изпит, както и практически във водата. Ако действително е успял да се сертифицира зс тези пари, едно голямо Браво, защото дори в басейна на НСА не може да се направи за тези пари;)

# 621
  • Бургас
Абсолютно съгласна съм с Dusty_wind.
Сертификатите могат да се проверяват онлайн.
Аз съм карала курс SDI Open Water Scuba Diver  в Созопол.
https://www.tdisdi.com/cert-search/
Продължителността беше 3 дни (1 цял ден теория) и после 2 дни гмуркане. Имахме учебник и държахме писмен изпит от 60 въпроса. Таксата: около 600 лв.
Стандартно почти навсякъде 1 гмуркане е от порядъка на 60-80 евро.
Тази година в Гърция, тъй като бяха минали 6 месеца от последното ни гмуркане, заверено в паспорта, ни поискаха еднократна такса за опресняване по 70 евро. Съгласно правилата за гмуркане, навсякъде трябва да е така, но познати ми казват, че никъде не им се е случвало да го правят. Миналата година ходихме на Сейшели и си бяхме забравили картите. Мъжът ми го провериха онлайн и без проблем направи гмуркане. Там реално паспорт не представихме и не му поискаха такса за опресняване, та явно навсякъде е различно. Този спорт е опасен и не бих рискувала без обучение да се пусна. Дори и сега си плащам за индивидуален инструктор, който да е само с мен.  Peace

# 622
Абсолютно съгласна съм с Dusty_wind.
Сертификатите могат да се проверяват онлайн.
Аз съм карала курс SDI Open Water Scuba Diver  в Созопол.
https://www.tdisdi.com/cert-search/
Продължителността беше 3 дни (1 цял ден теория) и после 2 дни гмуркане. Имахме учебник и държахме писмен изпит от 60 въпроса. Таксата: около 600 лв.
Стандартно почти навсякъде 1 гмуркане е от порядъка на 60-80 евро.
Тази година в Гърция, тъй като бяха минали 6 месеца от последното ни гмуркане, заверено в паспорта, ни поискаха еднократна такса за опресняване по 70 евро. Съгласно правилата за гмуркане, навсякъде трябва да е така, но познати ми казват, че никъде не им се е случвало да го правят. Миналата година ходихме на Сейшели и си бяхме забравили картите. Мъжът ми го провериха онлайн и без проблем направи гмуркане. Там реално паспорт не представихме и не му поискаха такса за опресняване, та явно навсякъде е различно. Този спорт е опасен и не бих рискувала без обучение да се пусна. Дори и сега си плащам за индивидуален инструктор, който да е само с мен.  Peace
Аз за това и предпочитам без сертификат всеки път си плащам и всеки път някой върви и се грижи за мен Simple Smile а и не държа да се гмъркам на повече от 10м, така че за сега ме удовлетворява и така. 
LaDiDa Мен на Сейшелите ме достраша имаше пресни случаи на фатални атаки от акули, включая и при дайвинг, опитват се да ги покриват за да не плашат туристите Sad Сега обаче на Малдивите няма да пропусна.

# 623
Дълги години и аз така предпочитах, но има много предимства. Не плащаш всеки път чекдайв ( обикновено нямаме дълги паузи, които да го налагат) Гмуркам се до 18 метра, където може да видиш т.нар BIG stuff, който не обитава плитки води, заради по-високата температура на водата и най-вече имам достъп до спотове, които са за сертифицирани гмуркачи. Обикновено те са далеч по интересни. От друга страна теорията ти дава по-ясна и точна информация за състоянията, които могат да те сполетят и как да реагираш в извънредни ситуации - например имаш проблем, но инструктира си перка на пред и не е забелязал, че нещо не е ок. Със сертификат продължаваш да се гмуркаш с инструктор и на много места цената за сертифицираните е с лека отстъпка за гмуркане. Та искам да кажа, има си предимства и ако го правите често си заслужава.

# 624
  • София - Бургас
Хайде и аз да се включа.На въпроса на форумката къде с деца Малдиви или Занзибар ?Бях миналия декември без дете на Малдиви и този с дете в Занзибар. На малката и хареса Занзибар особено ,хотела ,но я стресна мизерията в Африка,особено като ходихме на сафари в Танзания .На Малдивите острова ,на който бяхме имаше 1-2 деца ,но ако изберете друг ще е подходящо за деца вероятно..Вече зависи от бюджета ..
Занзибар е по-икономичния вариант въпреки,че хотела определено беше по-лъскав..
Тук е момента да ви препоръчам една форумка,която може да ви даде много атрактивни оферти и за двете дестинации - kalea . Работих с нея покрай Малдивите и личните ми впечатления бяха отлични,заради това и се доверих за следващата екзотична дестинация.
Двоумях се с дете на 11 Шри Ланка или Занзибар и нейния избор и информация ми наклони везните.Тя ми направи резервацията и ми препоръча хотела,местния гид.. Сега ни направи супер оферта за Доминикана с полети от Мадрид за 730 евро ако не се лъжа..Изпитана е .
Иначе ние бяхме на Холидей Айлънд ,но не бих го избрала за почивка с деца.Там си е за двойки .Бях чела някаква статия с класация на 10 от най-красивите плажове в света,плажа на Холидей айлънд се препоръчваше заради private усещането...Острова е малък има само бийч вили , палмите и останалите растения така са засадени ,че ти оформят твое място от ивицата за уединение и плаж,можеш по цяял ден да не видиш хора,все едно на острова сте само двамата.Съседния остров е с по-луксозна база и повече забавления ,но на мен лично не ми допадна .Усещането беше малко за 5 звезден ол инклузив в Турция..Но пък имаха платформа на джети кея със страхотен риф за гмуркане.Има безплатни трансфери между хотелите /островите/ и можеш да ходиш колкото и когато поискаш.Там беше най-доброто гмуркане и шнорхелинг,по -добро и от платеното ,на което ни водиха.

От сърце Sparkling Heart благодаря за препоръката Heart Exl Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 21 яну 2018, 14:25 от kaleia

# 625
Ник-а е kaleia !!!Съжалявам за грешката.
Съседния остров е SUN ISLAND ..

# 626
  • София
Според мен сертификат за Discover scuba diving, което е за гъдел на човек, но реално не се водиш сертифициран гмуркач към Padi или SSI.
Kopche,  интересно ми е мъжът ти държа ли изпити? Ако е сертифициран би следвало да е имало писмен изпит, както и практически във водата. Ако действително е успял да се сертифицира зс тези пари, едно голямо Браво, защото дори в басейна на НСА не може да се направи за тези пари;)
Да. Дават ти книжка, която четеш и се образоваш, за това кое как се нарича, какво е например еквалайзинг, кога да еквалайзваш, как да даваш и разпознаваш знаци под водата и пр. И накрая на книжката има тест, който попълваш и откъсват този отрязък от нея и това е писмената част.
Практическата е реално на близкият плаж и трябваше да има гмуркане на 10м, което поради една и друга причина не остана време, но правеха гмуркане 2 дни последователни преди получаването на сертификата. Екипировка  всичко си беше предоставено от тях. Първо упражненията са на сушата, (бях там защото превеждам през цялото време Crazy) и се тренират сигналите, изпускане на въздух и пр.
След това влизат с Нитрокс бутилките и се започва истинското упражнение на 2м.

Всъщност това е екипа, с който бяхме Simple Smile:
http://boutiquebeach.club/diving-and-snorkelling.html
Diving & Snorkelling
BB DIVE is a PADI registered 5* Dive resort and also has the only NITROX compressor on the island. New diving equipment, BCDs, regulators, computers etc are all available to hire with snorkels and masks FREE to anyone booking a package at Boutique Beach.

# 627
Здравейте,

Предстои ни пътуване до Малдивите. Възползвахме се от глобалната промоция на Qatar airways и си купихме билети за октомври месец. Пътували сме и друг път, но сега полета за Мале ми се стори с голям престой и то през нощта. Вторият вариант, който аз избрах беше с преспиване в Доха. За нас е по-добрия, защото ще бъдем с двете деца на 11 и 4 години.
Сега търсим хотел. Някой бил ли е в хотел от веригата Atmosphere (Atmosphere Kanifushi или OZEN by Atmosphere)? Предлагат хубави цени за октомври и бих искала да се възползваме, но предпочитам да чуя и мнения на хора, които са били там.

# 628
Копче, продължавам да си мисля, че си в грешка. Курсът е с продължителност няколко дни и включва много гмуркания (около 12, ако броим басейн/плитчина) Учат те да сглабяш и разглабяш бутилката, да работиш с дайв компютър, разни стресови ситуации и тн. Гмурканията open water са до 18 метра Wink

# 629
Копче, продължавам да си мисля, че си в грешка. Курсът е с продължителност няколко дни и включва много гмуркания (около 12, ако броим басейн/плитчина) Учат те да сглабяш и разглабяш бутилката, да работиш с дайв компютър, разни стресови ситуации и тн. Гмурканията open water са до 18 метра Wink
Aз им писах на тези от посочения линк и цената е 400$+ на ден за двама, като включва нощувка, храна, две гмуркания и екипировка, обаче не включва курсовете (т.е предполагам се доплаща за сертификат) освен това Open water пише, че е поне 3 дена....

Общи условия

Активация на акаунт