Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 018
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
без да полемизирам но маафуши доколкото съм чувала е един от най-застроените и съответно далеч от представата за малдивите остров,не разбирам смисъла да се отива на подобни места и после по 100 долара на ден за екскурзии до резротите които са именно райското място за което всички мечтаят ,
 ако пък не се интересува човек от резортите,а иска да се сприятели със мустафа-собственика на гест хаус,или али -местния гид за дайвинг,поради каква причина се отива на екскурзия на съседния чист,поддържан и красив резорт ?
който не може да си позволи хубав остров,мисля че може да отиде другаде с по-нисък бюджет,не са задължителни малдивите все пак,
но из боклуците на местните о-ви не виждам с какво може да си обогати човек  живота,всеизвестно е че чистотта и хигиената там е относително понятие

Миналата година бяхме на Маафуши, семейно с две деца.
Някои хора не могат да намерят ,,смисъла,,, или вземат решения само ако ,,могат да си позволят,, максимума.
И местните острови, и резортите имат плюсове и минуси.
За нас беше една от най-приятните семейни ваканции. Не сме ходили ,,всеки ден,, до резорти. Но почти всеки ден бяхме на трипове за шнорхелинг, sand bank, дори (о, ужас!) до друг местен остров.
Наслаждавахме се на времето, слънцето, топлата океанска вода и добрата храна (всички обичаме рибни ястия). А всички тези неща ги има и на Маафуши, и на резортите. Слънцето и океана са еднакви и при двата варианта настаняване.
За 2 седмици би ни омръзнало в резорт. А и за децата дали хотела е с 5, или 3 звезди, не е, и не би трябвало да е от значение.
Разбирам обаче и хората, търсещи такъв тип почивка. И не бих си позволила негативен коментар към тях.
Не бързайте да изключите бюджетните Малдиви от плановете си.

# 721
без да полемизирам но маафуши доколкото съм чувала е един от най-застроените и съответно далеч от представата за малдивите остров,не разбирам смисъла да се отива на подобни места и после по 100 долара на ден за екскурзии до резротите които са именно райското място за което всички мечтаят ,
 ако пък не се интересува човек от резортите,а иска да се сприятели със мустафа-собственика на гест хаус,или али -местния гид за дайвинг,поради каква причина се отива на екскурзия на съседния чист,поддържан и красив резорт ?
който не може да си позволи хубав остров,мисля че може да отиде другаде с по-нисък бюджет,не са задължителни малдивите все пак,
но из боклуците на местните о-ви не виждам с какво може да си обогати човек  живота,всеизвестно е че чистотта и хигиената там е относително понятие

Миналата година бяхме на Маафуши, семейно с две деца.
Някои хора не могат да намерят ,,смисъла,,, или вземат решения само ако ,,могат да си позволят,, максимума.
И местните острови, и резортите имат плюсове и минуси.
За нас беше една от най-приятните семейни ваканции. Не сме ходили ,,всеки ден,, до резорти. Но почти всеки ден бяхме на трипове за шнорхелинг, sand bank, дори (о, ужас!) до друг местен остров.
Наслаждавахме се на времето, слънцето, топлата океанска вода и добрата храна (всички обичаме рибни ястия). А всички тези неща ги има и на Маафуши, и на резортите. Слънцето и океана са еднакви и при двата варианта настаняване.
За 2 седмици би ни омръзнало в резорт. А и за децата дали хотела е с 5, или 3 звезди, не е, и не би трябвало да е от значение.
Разбирам обаче и хората, търсещи такъв тип почивка. И не бих си позволила негативен коментар към тях.
Не бързайте да изключите бюджетните Малдиви от плановете си.

Може ли да ми пратиш линк към вашия хотел и евентуално повече подробности къде и как сте уредили различни активности. Просто още не съм решила окончателно ризорт или бюджетен вариант и наистина имам нужда от инфо за двата вида. Още повече, че смятам да пътуваме с дете( 14 г.), но все пак имам резерви относно хигиена и качество на храната. Страх ме е да не лепнем нещо и да ни излезе през носа спестяването

# 722
Здравей,
С качество на храната и хигиена не сме имали проблеми. И аз имах някакви притеснения, и си носех в аптечката медикаменти и за такива случаи. Нямали сме стомашно-чревни несгоди за двете седмици на острова.  Децата (на 4 и 8 години) също бяха здрави, единствено малкия се позакашля за няколко дни, но го свързвам с разлика в температурите между климатик в стаята, и навън.
Все пак може би има значение, че децата от бебета пътуват с нас, и нямат проблем с нови места и нови храни.

Бяхме в този семеен хотел - Summer Villa Guest House.  Само там имахме вариант за нашите дати за семейна стая с 2 спални за нас и децата, а не 2 отделни двойни стаи. Доволни сме, но има доста по-добри хотели от него.
По същото време с нас имаше и други българи на острова, те бяха в Salt beach hotel. Той е сравнително по-нов, и с по-добра локация до плажа.

Не е задължително да резервирате хотел с включена вечеря, така сте вързани с едно място за хапване. Има много варианти по главната алея, където всяка вечер предлагат тип бюфет, ,,шведска маса,, за 10-12-15 долара на човек. С мнооого риба, гарнитури, салати. За децата беше много практично, опитваха и си вземаха от това, което им е вкусно. Препоръчвам вечеря на такъв бюфет, от хотел Crystal Sands, и Salt beach hotel.

Почти всеки хотел предлага дневни екскурзии, отделно има фирми на острова, занимаващи се с това.

Maafushi tours организираха само за нашето семейство екскурзия до 2 рифа за шнорхелинг и ,,пустинен,, остров. Момчетата бяха много мили, и помагаха с плуването на децата ни, за които това остана невероятен спомен. Малкият ми син още разказва как е видял под водата Немо и Дори, и е плувал с тях.

Бяхме много доволни и от триповете на хотел Crystal Sands – заведоха ни до места, където плуват много делфини, костенурки, отново до рифове за шнорхелинг, и т.н. Правиха ни снимки и клипчета с подводна камера, които по-късно ни предоставиха.

Резервациите за екскурзиите не сме правили предварително, а когато отидохме, на място. Понякога се събират групи, понякога се чака с дни. В първите дни пообиколете хотелите, предлагащи трипове (имат изкарани табла с информация навън пред хотелите)  и се запишете. Цената подлежи на коментар, понякога за децата не са ни таксували, понякога е било половин такса за двете деца. По спомени е ок.20-30 долара за възрастен.

Един ден отидохме до съседния отров Гули. Той е слабо населен, има чудесен плаж. Правят и екскурзии до него, но ние си организирахме само транспорта до там, останалото беше волна програма.

Ако ви трябва още информация за Маафуши, погледнете темата тук:

https://magelanci.com/forums/topic/6416-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B4 … 88%D0%B8/?page=44

и се свържете с Ametist. Тя е страхотен човек, и ни помогна много с информация за острова, преди да тръгнем. И разбира се, когато бяхме вече там  Sunglasses

# 723
Благодаря ти много sunlight7

# 724
Sunlight7,
Виждам, че си пътувала с малка деца не веднъж. Моите деца са на 4 години и бих искала да те попитам как мина полета с децата, т.като мисля да ги водя на Малдиви, а на такъв дълъг полет не съм ги подлагала до момента и много се двоумя какво решение да взема.  Силното слънце ме притеснява също и дали няма да им е скучно.

# 725

mkalcheva, и на нас до момента ни беше най-дългото самолетно пътуване с децата. Имаха доста тренинг с полети, но само из Европа.
Ако имате опция да изберете билети с пътуване през нощта, може би ще им понесе по-добре. Ние прекачвахме във Виена, и на отиване към Мале полетът беше нощен, през повечето време спаха. На връщане им беше по-изморително. Но гледаха филмчета в самолета, допълнително бях взела нови книжки, игри джобен формат, бонбонки. Пак поспаха малко, и така. Дългият полет мина. След това малко престой на летище, и още един полет. Сега питат кога пак ще ходим, така че си е струвал дългия път, и не са го запомнили с лошо.

За силното слънце - често мазане с крем, задължително шапки, и бански с горна част, тениска с UV защита. Напр. като тези - https://www.decathlon.bg/1980-teniski-s-uv-zashhita-termo-gornishha.
Шапките  - тип ,,легионерска,, за защита и на вратлето. Влизали са с тях и във водата понякога.
За възрастните също предвиди шапки и такива тениски. Тениските вършат работа и ако отидете на плаж за местни, да не сте само по бански.

За скуката - не знам какво обичат да правят децата ти. Ние през половината време от деня бяхме във водата. Мнооого е топла, децата се отпускат и не им се излиза. Вземете си ваши очила за плуване/гмуркане.
Ако оставахме на острова - рано сутрин, и после следобед до залез на плаж. Там се стъмва рано, ок. 18ч. Ако ходите на екскурзии, общо взето деня заминава. Там бяха и големите емоции покрай шнорхелинга.
Мъжът ми си носеше и рибарските принадлежности, с децата ходеха и на риболов в различните части на острова. Оказа се, че и от хотела може да се вземат въдици. Ако имате желание.
Веднъж седмично на острова имаше и състезание с раци, вечерно време. Беше си забавление, баткото даже спечели едното състезание.
До плажа имаше детска площадка, и там сме се заседявали.

# 726
Моля, ако някой ходил на Sun island resort and spa се включи, да ми сигнализира на лични за няколко въпросчета.
Някой ползвал ли е пакет закупен от малдивската местна агенция( асоциация на хотелите) www. islandvoyagemaldives.com/ maldivesholidayoffers

# 727
  • Варна
Моля, ако някой ходил на Sun island resort and spa се включи, да ми сигнализира на лични за няколко въпросчета.
Някой ползвал ли е пакет закупен от малдивската местна агенция( асоциация на хотелите) www. islandvoyagemaldives.com/ maldivesholidayoffers

И аз се интересувам от информация за този остров.

# 728
  • тук-там
Скрит текст:

И аз се интересувам от информация за този остров.

Това имам като оферта за Сън за 7 нощувки.

SUN ISLAND RESORT & SPA

Sun Villa (02 Adults) = USD 1388.00
Sun Villa (03 Adults) = USD 1882.00

Above price includes:
Accommodation in 1 x Unit
Half Board basis
Round trip Airport Transfer by Domestic Flight & Speedboat
Airport Greetings Service
Applicable Government taxes
Special Offer :
20% Discount on Accommodation

Също и 1750 евро - 2 души - олл - 5 нощувки.

Ако някой има по-добра, да свирка! Peace

# 729
Здравейте,

Завърнахме се от една неповторима ваканция на Куреду.
Прекарахме 10 незабравими дни, прекрасно време, океан и много шнорхелинг на home рифа на Куреду и този на Командо. Настаняването беше AI, Koamas Jacuzzi Beach Villa на южната страна на острова до самия риф.....буквално на 15тина метра от рифа. Без думи/забележки….

Успяхме да посетим и разгледаме Naifaru, Male и съседния остров Komando.

Няма да се впускам в подробности.... поста би станал няколко страници Wink...трудно е да се опише.

Искам да използвам възможността да благодаря на съфорумката kaleiа за отличната оферта и всичко свързано с резервацията, застраховките и т.н...Изключително професионално и адекватно отношение!
Благодаря от сърце.

# 730
  • тук-там
Така... напредвам малко, по малко.....
Взех билети - доста изгодно, с Катар, обаче през GoToGate - мнения??? Да очаквам ли проблеми от сайта?
На ред са острова и хотела.  Grinning

# 731
Така... напредвам малко, по малко.....
Взех билети - доста изгодно, с Катар, обаче през GoToGate - мнения??? Да очаквам ли проблеми от сайта?
На ред са острова и хотела.  Grinning
Колко лв излизат през този сайт, защото в момента имат промоция през сайта на Катар 880 lv

# 732
Рабит, аз съм си взимала през тях билети. Всичко беше точно.

# 733
  • тук-там
Благодаря! 800 лв на човек. Peace
В момента даже е по-ниска! Не ми се чакаше обаче още, че сме петима възрастни. Периода е ноември. Ето линк.
https://www.skyscanner.net/transport/flights/sof/mle/181109/1811 … -14155-1811101515|14155-1811161015--31939-1-16440-1811162025

# 734
Благодаря! 800 лв на човек. Peace
В момента даже е по-ниска! Не ми се чакаше обаче още, че сме петима възрастни. Периода е ноември. Ето линк.
https://www.skyscanner.net/transport/flights/sof/mle/181109/1811 … -14155-1811101515|14155-1811161015--31939-1-16440-1811162025
Иде ми да се гръмна. Аз миналата седмица взех за 600 евро на човек с катарците. Също за ноември. В gotogate бяха към 50 евро по- евтини, ама ме хвана шубето, че имаше разни лоши и отзиви в трипадвайзъра. Евтини бяха само тези през Коломбо с 10 часа престой там и общо към 30 часа целия път.

Общи условия

Активация на акаунт