Боледуване на децата ни - тема 37

• 52 234
  • 725
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Говори се, че йонизацията на въздуха в Сандански е полезна. Сигурно важи и за Трявна. Хората от Сандански го приемат за даденост, но как ли се чувстват от въздуха си софиянци (или примерно русЙенци  Heart Eyes).

Скрит текст:
на това попаднах при първа справка в гугъл: http://uard.bg/files/custom_files/files/documents/New%20knowledg … _hristov_y1n2.pdf

# 46
Момичета, какво значи тъмно кафяво към черно повръщане. През нощта запичнаха ужасни болки в главата. Т беше никаква-37. Дадох нурофен заради силната болка. Държа я час и половина,докато подейства. По това време повърна. През деня е яла само ориз и кекс. Оплака се и от стомах сутринта и после 2-3пъти за кратко. Преди болката към два и нещо през нощта дадох един авирон рапид. Преди това вечерта дадох първото хапче авирон. Много се надявам черното повръщане да е от него, а не кръв. Направо ще се побъркам. Не е грип сякаш. Ще ходим сега на изследвания.

# 47
Дъждец, вероятно си дала авирона за деца - Авирон кидс, Авирон рапид е за възрастни. Авирона за деца е тъмно кафяв, почти черен при разтваряне (аз така го давах на моите преди година). Смятам,че ако си давала този авирон (кафявия), това повръщане е с цвета на лекарството. Има ли все още главоболие детето?

# 48
  • Северозапада
Ох, Дъждец, само мога да предполагам колко си изплашена  Cry Дано е от хапчетата това, то нали беше от някави "треви" и водорасли.  Praynig
Не миналата година пролетта ходихме до Снадански за няколко дни, но не сме правили процедури, не знаех, че може без да се настаняваме в Санаториума. Тази година ръчкам ММ за Трявна и тази информация ми е много полезна. Дано може пак така с направление да се правят процедури, за да се възползваме и ние.
Fervor, ще съм благодарна, ако споделиш каквото научиш по въпроса.

# 49
Мон..   моето правеше чести бронхити със спазми, зимата по един два, пролеттно време по 3 поредни ми е правил, даже единия път  две поредни пневмониии...затова го диагностицираха  с астма с алергичен компонент, въпреки че при него се проявява при вирус, в хода на вирусна инфекция. Как се справяме.. ами лечението е с едни прахчета Ефира и инхалации ежедневни с Пулмикорт. За Трявна - там си правят инхалацаиите, които са изписани от алерголог или пулмолог.Правят нагревкии на носа и магнити на гърдите.  И да климатолечениетоо, разходки, разходки,  и пак разходки на въздух...

Нашия хъркаш  и запушен нос мина, подкашлянето също. НО... тука последните 4 пъти като излизаме  и при ходене като вървим, се оплаква от болки  ниско в ребрата и под тях и в  двете страни.Каза че го боцка болката... когато спрем  да вървим и малко след това минава.. Първия , втория път не обърнах внимание, но вече 4 пъти  подред... не знам, ребра  ли го болят или вътрешно, той самия не може да обясни.. Притеснявам се да не е  увеличена слезка и черен дроб.Тя е в ляво в долната част на реброто или малко под него, нз точно, а черния дроб е в дясно ...А той кара  Моноуклиоза преди време и  черния дроб и слезката му бяха уголемени... Четох в нета , че при  "интензивни натоварвания  слезката може да  наболява ,точно пробождания, при  натоварване  и при покой болките отшумяват ". Но това се получава примерно при  спортисти, които активно спортуват, а той просто си ходи...и  пише  "честата поява на болка при деца при  сравнително леко  усилие, може да говори  за увеличена слезка. Причините се  уточнават от  леакр." А ние сега не излизаме за дългоо напоследак, не ходи  дългоо и много, даже  вчера 20  мин след като бяхме излязли и вървяхме и се оплака отново... а преди сме обикаляли по 5-6 часови разходки  и не се оплаквал.  Се да има човек за какво да се тревожи ! Мисля  един ехограф да направим  Tired

# 50
  • Варна
Lightning,
единственото с което бих могла да те успокоя малко, докато стигнете до лекаря е, че и аз като малка (ученичка в долните класове да речем) имах често подобни оплаквания. Точно като повървя малко и ме заболява под ребрата. Че и на по-дърта възраст ми се случва, но рядко... Като спра и си почина минава. Едва ли е нещо сериозно, разбира се, консултирайте се с лекар.
Дъждец,
нямам идея, щом момичетата казват, че това лекарство Авирон е кафяво би могло и от него да се повръща кафяво, даже много вероятно... Пиши как сте.
Моето днес от 6 часа е будно, яде си ментовите бонбони и гледа филмчета, докато стане време за обличане. Какъв беше този изблик не знам. И вика, че днес му се ходело на градина, обаче утре не Crazy Ще я видим тази работа.

Мейб,
забравих да ти пиша вчера, не сме на един и същ РД, нашият май ще е в Неваляшка (ако ти кажа, че така и не съм питала майката Crazy , но сме комшийки и децата около нас обикновено там празнуват през зимата).

# 51
Дъждец, дано цвета на повръщаното да е от хапчето и какъвто и да е вирусът, да минава бързо и лесно  Praynig

Аз пък мога да сравня Трявна и Сандански - от Сандански никаква полза не видяхме, за разлика от Трявна, която повлия много добре на детето. И ние след два месеца пак сме там. Зои, и аз да кажа - процедурите не се изчерпват с инхалации, инхалациите всъщност не знам с какво подпомагат в дългосрочен план и по-скоро си мисля, че ги правят само, за да оправдаят парите по касата. Нагревки със солукс, магнити, ултразвук - ето това е същинската терапия.
Момичета, има тема за Санаториума, в която се коментират процедури, направления, даже се коментират същите и за болницата в Трявна, където за мен лично е по-добрият избор за правене на процедури.
Има и тема за настаняване в Трявна, прочетете всичко - в тези две теми има цялата информация, която ви интересува   Hug
Ние с дребната сме на работа заедно днес  ooooh! Вчера ММ докато я вземал от ДГ, случайно дочул разговор на мед. сестрата с родител, че имало шарка  Shocked Няма ни бележка, ни дяол  #Cussing out И с оглед на предстоящото дългоочаквано пътуване, предпочетохме да я спрем тази и другата седмица, че само една шарка ни трябва сега  ooooh!  Направо изтръпвам, ако трябва да отменим пътуването - всичко е подготвено, билетите не могат да се върнат...
Колко време беше макс. срок от контакт до евентуално разболяване? То уж не е в нейната група, но входа е един, а и не излизат навън, та кой знае какви красоти си разменят по цял ден  Rolling Eyes

# 52
  • София
Рали, на варицелата ИП е 21 дни, на скарлатината - по-малко.

# 53
Мерси, Аш  bouquet, за скарлатина пък не ща и да чувам, да пази Господ  Praynig В една тема тук прочетох от една съфорумка, че в Гърция има ваксина срещу шарка и да ви кажа честно, ако се разминем сега, ще говоря с док да ме посъветва дали да не взема и да я бият на детето  Rolling Eyes  Вие имате ли мнение по въпроса?

# 54
  • София
Рали, само съм мяркала някъде, че ваксината срещу варицела не гради траен имунитет. А нали знаеш, как казват, че е по-добре да се изкара в ранна възраст. Ние три пъти гледахме болно от варицела миналата година - от градината се обзаведохме. В случай на варицела се поставя бележка на вратата на групата, ако детето е посещавало тази група. Това е известието за карантина.

# 55
  • Северозапада
Рали, благодаря! Аз бях останала с впечатление, че в темата за Санаториума рядко се пише и не е много активна.
Аз имах в предвид, ако Fervor научи нещо във връзка с направленията да сподели. ЛЛ сигурно ще каже, когато разбере за новостите, но все пак, ако не се налага да се виждаме  Praynig

# 56
  • Пловдив
Здравейте, чувал ли е някой за Therapy Air Ion на Zepter - апарати за йонизация и дезинфекция на въздуха от прах, замърсяване, бактерии, вируси и други такива. Имах един познат, който искаше да прави експеримент в Пловдив, да поставят в една детска градина и едно училище такива апарати в няколко от стаите, беше писал до министъра на здравеопазването тогава (беше през 2013 г.), (даже си предложих услугите тогава да говоря с директорката на нашата детска градина), но май нещо не се получи, не получи исканото финансиране. Все пак тези апарати са доста скъпи. Ако наистина сложат такива апарати ще е супер.  Не знам дали ще има някакъв ефект, ако се използва само в къщи, като по цял ден са изложени децата на вируси и бактерии в градината.
http://www.namama.bg/card-Zepter-Therapy-Air-Ion-sistema-za-prec … ane-na-vuzduha/55
за такъв става въпрос

# 57
  • София
На мен ми беше много полезно сравнението Сандански - Трявна. Мерси, Рали bouquet

Момичета, аз отново мисля, че съм с ларингит. Преди месец пих антибиотик за това нещо и ми е притеснено от това, което се случва. Гласът ми пак е тенекиен, кашлям с храчки, боли ме и надолу към гърдите и най-вече съм адски отпаднала. Отивам за кръвни и после ще споделя резултатите (днес имам детегледачка за малкото  Heart Eyes) Дано пак не съм изтървала нещата.  Tired Tired Tired

# 58
Аш, мини и за едни слушалки....така като те чета, с тези болки в гърдите и отпадналост, дано, дано да греша, но ми прилича на пневмония. Сигурно бъркам де, но изключи тая вероятност...

# 59
  • Северозапада
Миналана година родители бяха подарили йонизатор за нашата група. Не знам какъв е бил цялостния ефект, но дъщеря ми доста си боледува.

Общи условия

Активация на акаунт