MasterChef България - сезон II (7.03. - 13.03.2016г.)

  • 32 964
  • 305
  •   1
Отговори
# 270
  • Дъблин
  • Мнения: 333
И на мен ми липсва, затова издирвах първия сезон, че не го бях гледала. Сега си запълвам времето с него Simple Smile

# 271
  • Мнения: 1 880
Хора това е мое мнение за всеки един участник.  Peace Peace

# 272
  • Мнения: 1 576
Нямам търпение, да започне същинската част в понеделник. Засега нямам фаворит, нито голям дразнител. Според мен, на този етап сме видяли твърде малко от участниците, за да си направим заключение за характерите им и/или готварските им умения.

# 273
  • София
  • Мнения: 2 746
А каква беше последователността в състезанието, съвсем съм забравила. Нещо като първи ден-"Тест под напрежение", спечелилия отиваше втория ден на "Мастър Клас", а загубилия третия ден на "Стрест Тест"  newsm78

# 274
  • Мнения: 398
Тъй като има още много време до понеделник, да ви питам, какви кутии искате да видите този сезон? Какви ястия и кухни? Какви стрес-тест задачи?

# 275
  • Мнения: 1 880
А каква беше последователността в състезанието, съвсем съм забравила. Нещо като първи ден-"Тест под напрежение", спечелилия отиваше втория ден на "Мастър Клас", а загубилия третия ден на "Стрест Тест"  newsm78

До колкото помня първо е тест за креативност. Победителят отива в мастър клас. След което има пак някакво състезание, където шефовете дават своите избори и победителят избира, с кое от тях да готвят всички, включително и той/тя. Тогава се избира най-добрия(този, който е втория, където отива на мастър клас) и най-лошия(този, който отива на стрес теста). След което се избира победителя от мастър клас и той получава имунитет от изгонване за тази седмица. Със загубилия нищо не става. Следват отборните игри и загубилия отбор е на стрес тест, заедно с този от второто състезание.

# 276
  • Някъде там край морето
  • Мнения: 512
Първо е кутията на Мастършеф, после теста за креативност. Победителите отиват на мастърклас, а трите най-лоши ястия от теста за креативност - на стрес тест. Последната вечер е отборното и елиминациите.

# 277
  • София
  • Мнения: 2 746
Да, отборното съвсем го бях забравила. Сега ми се наместиха. Благодаря ви  bouquet

# 278
  • София
  • Мнения: 842
Благодаря за новата тема и за труда на Сиси.
Грабнаха ме отначалото:
Ася - но отпадна нелепо с нейните 3 аспержи;
Илиян (мандрата) - той пък направи много груба грешка със свинско и телешко;
Севда - слава богу още е в играта;
Лъчезар - много ми хареса.
Радвам се, че французойката отпадна.
За мой ужас Цвета е една от фаворирките на дъщеря ми. 😃
Относно "мачкай", тийна вкъщи каза, че е много актуално в момента, заедно с "топ". Но това е в тийн-средите!?
Чакам с нетърпение понеделник, за да започнат същинските битки.

# 279
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Абе и аз смятам, че мачкай, топ или браат са за тийн средите и не проумявам тоя на какъв се прави. Или просто е недорасляк. От друга страна, почти във всеки пост го коментираме, т.е. успешно се е отличил от останалите.   Outta Joint

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 07:08 от Fervor

# 280
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
По-дразнещо от "мачкай" ми е единствено мърморенето в темата, заради този израз.
Моля ви хора, спрете се ... не е нужно всеки един потребител да го обяснява.
Не е, но повечето гледат кой какво говори, а не какво готви.
Кой бил мил, кой бил симпатичен и съответно кой колко е неприятен.

Като готвачи и на мен ми се струват доста по-слаби от миналогодишните, с много малки изключения.

# 281
  • Велико Търново
  • Мнения: 5 668
Макар, че не симпатизирах на Елена от миналия сезон, не мога да отрека креативността и майсторството й - правеше съвършени неща, засега още не съм се впечатлила от никого толкова. В този смисъл, съм съгласна с Лиляна, че тази година сякаш по-слаби изглеждат участниците, но пък е рано за крайни оценки, да видим тепърва какво предстои Wink

# 282
  • Мнения: 5 508
Аз също смятам, че Калоян (нали така се казваше?) нарочно използва този израз постоянно. Нищо чудно от екипа на предаването да са му предложили да го прави, защото е важно ако те дават по телевизията да има, с какво да те запомнят - било то нещо положително или отрицателно. И темата го доказва - не спира да се коментира заради израза, който използва Peace
Така дори да отпадне на по-ранен етап, хората ще го разпознават, докато някои от по-тихите вероятно ще бъдат бързо и лесно забравени, дори да продължат по-дълго от него в предаването Peace

# 283
  • Мнения: 28 768
Какво сте се вторачили в това мачкане, само то ли ви притеснява?
На мен ми е много странно как и защо един млад лекар, и то хирург, ще губи време и сили в състезание за готвачи, вместо да се концентрира върху професията си. Пък не е като да няма за учене и непрекъснато усъвършенстване... (Познавам лекари, които, макар и пенсионери, продължават да учат, да ходят по конференции, да се занимават с научна дейност...) Толкова ли е самоуверен този младеж, че вече знае всичко и няма какво повече да учи? Или има гаранция, че мястото, което заема, му е доживотно вързано в кърпа и вече няма защо да се старае?
Нали целта на предаването е да се излъчи победител, който да получи едни пари, с които да стартира собствен бизнес? Ако лекарят е осъзнал, че не става за такъв и е решил рязко да смени професията си – добре, няма проблем. Но да съвместява две доста трудни професии, ми се вижда доста странно и на практика неосъществимо. Нито ще е готвач с готвачите, нито хирург с хирурзите... Едно е готвенето да ти е хоби, друго е да гониш професионално ниво.
Дано накрая не завърши като обикновен касапин в някоя кланица само...

# 284
  • Мнения: 20 887
Аз се чудя, каква би му била ползата от това разпознаване, като отиде пациент в болницата да се оперира, да си каже - абе я да си избера онзи доктор да ме оперира, защото беше в Мастер шеф.... едва ли Rolling Eyes   Whistling
Според мен, поведение му би трябвало да е по-премерено, нещо като доктора от последният Сървайвър.

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 10:03 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт