Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 404
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Да! Или да не се обръща внимание, защото уж е нормално бременните да са с нисък хемоглобин.

# 676
  • Варна
По-скоро се чудя усвояват ли се изобщо тези таблетки/ампули... Да не говорим, че хемоглобинът не винаги е нисък поради недостиг на желязо, понякога то си е съвсем в норми и дори високо. Обаче (почти) никой лекар не задълбава толкова - изписва желязото и край, свършил си е работата. А хемоглобинът пада ли, пада. Ми ще пада, много ясно като проблемът не е в желязото.

# 677
  • Варна
Мен ме прати да изследвам желязо и Б12. Желязото ми беше съвсем на долна граница, а Б12 почти на горна.
 Иначе при мен имаше и почти ежедневно шуртене на кръв от носа. Вероятно и това оказваше влияние.
 За тия таблетки и аз не съм сигурна колко работа вършат. Дали кръвотеченията от носа,дали таблетките не стават и аз не знам. После с гадните ампули имаше подобрение,но приемам и ежедневно сок от цвекло както бях писала.

# 678
  • Варна
Мен ме прати да изследвам желязо и Б12. Желязото ми беше съвсем на долна граница, а Б12 почти на горна.
Моите уважения към лекаря ти Peace
И аз мисля, че е добра идея да опиташ да вдигнеш желязото с храната. В интерес на истината аз последните месеци (беше ужасно горещото и сухо лято на 2012) ядях почти само диня и салати, нищо друго! Ама много диня ядях Crazy Мисля, че е напълно възможно точно тя да е повлияла хемоглобинът ми да се вдигне сам, без каквито и да било лекарства, нали я дават като изключително богата на желязо.

# 679
  • Варна
И аз съм на мнение, че по- добро лечение в случая, от хубавата храна няма.
 Чесно казано и аз не съм сигурна дали хемоглобина се качи от ампулите ,или от цвеклото . Започнах да ям месо(а не ми беше любима храна) и доста дивеч ядем в къщи фазани,яребици,пъдпъдъци.
 Сега след десетина дни като спра ампулите ,ще видя дали и каква промяна ще има в хемоглобина  Wink
 Чакам с нетърпение плодовете от градината! На този етап има само ягоди. Ядът ми се кайсии ,праскови ...

# 680
Здравейте имам следния въпрос с приятеля ми вече втори месец пробваме за бебе миналия месец ми закъсня с 3 дена и ми дойде а този месец днес ми е 5 ден от закъснението  а по мой изчисления бях в овулациа кога пробвах ме по принцип пуша всеки ден нормално от известно време ми е гадно като пуша и пия кафе нормално ли е това може ли  от желание да имам тези симптоми имам болки в корема и гърдите  newsm78

# 681
  • Бургас
Здравейте имам следния въпрос с приятеля ми вече втори месец пробваме за бебе миналия месец ми закъсня с 3 дена и ми дойде а този месец днес ми е 5 ден от закъснението  а по мой изчисления бях в овулациа кога пробвах ме по принцип пуша всеки ден нормално от известно време ми е гадно като пуша и пия кафе нормално ли е това може ли  от желание да имам тези симптоми имам болки в корема и гърдите  newsm78
След като ти е 5 ден от закъснението си направи тест,ако не си.След като го направиш ще разбереш от какво ти е гадно,ако си забременяла Simple SmileПо принцип е хубаво да се използват тестове за овулацията,тъй като тя може да настъпи по-рано или по-късно.Успех!

# 682
Много често при започване на опити за бебе, цикълът на жената се променя. Цигарите е добре да се спрат преди започване на опитите и да се взима фолиева киселина. Само тест може да ти отговори на въпроса дали си заченала, симптомите на бременност съвпадат с предменструалните, с тази разлика, че жените, които са започнали опити, много повече се вглеждат в тях. Успех Peace

# 683
Здравейте,
преди малко ме одраска едно коте, веднага се промих с кислородна вода,малко глупав въпрос, но до колко според вас трябва да се притеснявам?

# 684
Здравейте
в 11 седмица съм още не съм ходила на доктор предстои другия месец,но от вчера имам подут лимфен възел от дясно на слабините,боли ме видимо не е много подут,по скоро е вътрешно! Направо на доктор ли.да ходя или ми препоръчвате нещо друго ака някоя е имяла такъв проблем!:) мерси

# 685
  • София !
Ами според мен си е най-добре лекар  Peace

# 686
Здравейте
в 11 седмица съм още не съм ходила на доктор предстои другия месец,но от вчера имам подут лимфен възел от дясно на слабините,боли ме видимо не е много подут,по скоро е вътрешно! Направо на доктор ли.да ходя или ми препоръчвате нещо друго ака някоя е имяла такъв проблем!:) мерси
Задължително доктор, може да е от проблем със кръвоотока. Трябва да отидеш скоро.

# 687
  • Бургас
Момичета вие хапвали ли сте си пъпеш по време на бременност? Сутринта се нагласих да закусвам пъпеш и къде ли ми трябваше да отварям гугъл, прочетох различни мнения от това че не трябва да се консмира от бременни до това че е много полезен за нас...Сега съм пред дилема да хапвам ли, да не хапвам ли  newsm78

# 688
  • София !
Аз с предната бременност съм хапвала. Не мисля, че от малко има някакъв проблем. Всъщност за първи път чувам, че и пъпеш не може. То какво остана  Laughing

# 689
О аз бая пъпеши хапна вече, нищо ми няма

Общи условия

Активация на акаунт