Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 879
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Всъщност ми беше по-належащ въпроса с болкоуспокоителните. Ако са ви боляли бъбреци какво сте пили и може ли но-шпа, ще помогне ли? Преди пих чай от билки за бъбреци, но не знам при бременност може ли?

# 541
Всъщност ми беше по-належащ въпроса с болкоуспокоителните. Ако са ви боляли бъбреци какво сте пили и може ли но-шпа, ще помогне ли? Преди пих чай от билки за бъбреци, но не знам при бременност може ли?
Ами не знам дали ще ти помогне. Аз нямам проблем с бъбреците, но имам хроничен цистит, който на два пъти ми се активира през бременността и искам, не искам пих Уринал Дринк.
Но шпа пиех паралелно с магнерот по 3 пъти на ден заради контракции.(имаше ефект)
Според мен по-безопасно е да пробваш с но шпа, от колкото с билки и т.н., но пак се посъветвай с твоя проследяващ бременността лекар.
Дано се включат хора, които са се сблъсквали конкретно с този проблем.  Peace

# 542
Билките може да са по-опасни по време на бременност - много от тях трябва да се избягват, защото могат да предизвикат контракции. Пий но шпа, дали ще ти помогне за болката - няма как да знаем, но друга безопасна опция не се сещам. Най-добре е консултация с лекар.
А това за раждалата жена, дето ти казала, че в 5ти месец трябва да се избягват лекарствата и фолиевата, нека ти обясни защо точно 5тия месец, но не разчитай. Хората се размножават и раждат свободно, без оглед на капацитет, знания, интелект, така че не могат да се считат за авторитети на тема бременност и раждане. Иначе циганките с по 10 чавета щяха да са АГ гении.

# 543
  • София !
Мен на няколко пъти ме боляха бъбреци с предната бременност. Пиех нош-па и компот от боровинки, той помага за бъбреци.
И сега преди две нощи пак ме боля единия, доста силни болки бяха, пих нош па и чак след повече от час ми олекна. Даже и аз мислих да пиша тук да питам може ли да се пие друго.
Но си е хубаво консултация с лекар. Аз мисля да пусна урина и ако има нещо и ако продължи да ме боли ще ида и на лекар.

# 544
  • Бургас
На мен ми биеха спазмалгон за бъбреците в болницата. И при двете бременности, бъбреците ми се натоварват от системите с магнезий и правех кризи.

# 545
  • Варна
Аз пък бях на системи спазмалгон, заради бъбреците.

# 546
  • в сърцата на децата <3
За но-шпа не знам дали ще помогне, но на чайовете за бъбреци, които пия аз по принцип пише, че не се пият от бременни и кърмещи! Ти какъв точно пиеш? Не рискувай...

# 547
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Поне 80% от билките не се препоръчват при бременност.  ooooh!

Кои билки да избягваме през бременността

Билки и бременност

# 548
  • Бургас
Магнолия, аз също се интересувам какви репеленти е добре да използваме против кърлежи и комари.Аз лично ползвах Випразин,но ще питам АГ дали става.
Искам да ми препоръчате слънце защитен крем против поява на пигментни петна.Благодаря!
Крем си купих на Евелин - той е само за лице. Доста е гъст и изисква малко повече натиск, за да се разнесе, но иначе съм доволна от него и от марката като цяло.

"...против комари и кърлежи 

ЛАВАНДУЛА
етерично олио / от индийски или такива някакви магазини предполагам че може да го има/
Капнете няколко капки в крема или млякото с които мaжете децата, или пък им капнете на обувките, на дрехите, може и спрей да си направите с вода за по лесно ползване.
Лавандулата е смъртоносна за кърлежи и комари

Благодаря за отговора!На Евелин не съм ползвала продукти.Кремът специално за петна ли е?Тъй като видях,че има на Дюкре и Биодерма специално за такива пигментни петна.
При следващото ходене при АГ ще го питам за репелентите.До тогава ще си направя спрей с лавандула.Дано да е ефикасно!

# 549
  • в сърцата на децата <3
Аз да ви питам за нещо ефективно отводняващо? От неделя ми се подуха краката ужасно много, чак кожата ме боли... Изключих солта, ям пълнозърнест хляб с фибри и трици, наблягам на краставиците, вчера изпих един литър чай от липа и зелен чай, отделно още 2 литра и нещо вода... Няма спадане и това е! Скоро си правих изследвания, всичко ми беше наред. Нямам високо кръвно.  newsm78

# 550
Кремът на Евелин, ако е този, който си мисля ( избелващ петната) изобщо не е подходящ за лятото ( да не говорим, че бременните не е добре да ползват избелващи продукти). Петна се избелват в края на есента и зимата! Купи си крем с 50 ти фактор, според типа кожа!

# 551
Здравейте Simple Smile съвсем нова съм във форума .
 Имам един въпрос , и надявам се да не изглеждам тъпо, и да не е много глупав но.... Simple Smile
С моя мъж едва от този месец започнахме  да си правим бебе , миналата седмица на 28 .04. Ми беше овулацията и от тогава започна " работният процес"  трябва да ми дойде този мисия на 9 -10.05 , знам , че е рано и избързвам, но все пак...
Въпроса ми е : възможно ли е , преди закъснението на менстуацията ми , да имам голям апетит??? Дано не си въобразявам , но днес съм много гладна Simple Smile.

# 552
  • Варна
Възможно е, естествено, но не е симптом на нищо. Освен на празен стомах.

# 553
И аз мисля, че е възможно, но изчакай закъснението и си направи теста.
Мен обикновено преди цикъл ме гони глад, а когато забременях нямах апетит и отслабнах.
После бързо си наваксах.  Grinning

# 554
Благодаря момичета, ще видим след няколко дни резултата Simple Smile   Praynig

Общи условия

Активация на акаунт