Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 832
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря Simple Smile

# 586
Здравейте!
Имам един въпрос тъй като в понеделник ми предстои спонтанен аборт  понеже бебчо няма развитие вмомента трябва да съм в 8 г.с..Въпросът ми към вас е след  този аборт кога пак можем с партньора ми да опитаме отново?

Здравей, задължително попитай лекаря си. При задържан аборт (сърчицето спря) в 8 г.с. и последващо абразио, моята лекарка ми обясни, че можем да започнем опити отново още след първия нормален цикъл, който беше около месец и нещо след кюртажа. На профилактичният преглед няколко седмици след процедурата, отново я попитах и потвърди. В някои случаи лекарите препоръчват изчакване от 3, та даже до 6 месеца - затова нека твоят лекар прецени, има специфични случаи, не всички жени се възстановяват с еднакви темпове Peace Междувременно поне до следващия нормален цикъл, е добре да се използва презерватив и да не се влиза в морето/басейни, докато шийката се затвори, поради повишен риск от инфекции.

# 587
  • Бургас
Искам да попитам, дали случайно сред вас има мами, които са имали луксация или дисплазия на тазобедрените стави, когато са били бебчета? И какво е мнението на проследяващите бременността ви лекари?? Разрешават ли ви нормално раждане? newsm78
Аз съм била с луксация. Първата ми бременност ходих на ортопед, прегледа ме и беше категоричен за секцио. АГ-то ми още като чу за луксацията, каза че препоръчва секцио. Ако бях настояла обаче щеше да се съгласи за нормално раждане. Според мен по-добре търси мнение на ортопед, той ще даде по-адекватен съвет.
Не знам дали са ти казали, но ако си с луксация е препоръчителен преглед на бебето още в болницата, после на 3, на 6 седмици, на 3 месеца, 6 и т.н. И двете ми деца носиха ортопедични гащи, но ги водих рано на преглед.

# 588
Искам да попитам, дали случайно сред вас има мами, които са имали луксация или дисплазия на тазобедрените стави, когато са били бебчета? И какво е мнението на проследяващите бременността ви лекари?? Разрешават ли ви нормално раждане? newsm78
Аз съм била с луксация. Първата ми бременност ходих на ортопед, прегледа ме и беше категоричен за секцио. АГ-то ми още като чу за луксацията, каза че препоръчва секцио. Ако бях настояла обаче щеше да се съгласи за нормално раждане. Според мен по-добре търси мнение на ортопед, той ще даде по-адекватен съвет.
Не знам дали са ти казали, но ако си с луксация е препоръчителен преглед на бебето още в болницата, после на 3, на 6 седмици, на 3 месеца, 6 и т.н. И двете ми деца носиха ортопедични гащи, но ги водих рано на преглед.

Първо много благодаря за отговора - надявам се още майки да споделят.
После.. Ходих при двама ортопеди. Единия по ЗК и при един много прехвален (специалист по луксация УЖ)
Останах крайно разочарована и от двамата! Нито един от тях не ме прегледа. Първия директно ме попита аз как искам да раждам и да си избирам, което ме отврати и си тръгнах, повече не му се обадих, макар че имахме уговорка да ми даде документ като реша АЗ как искам да родя..
Втория ме разочарова още повече. Може би, защото дадох 30 лв и още повече чаках буквално 3 часа той да се появи, може би заради наглото му отношение (в началото), може би защото и той не ме прегледа, може би защото и той не ми даде конкретен отговор има ли риск за мен или бебето при нормално раждане..
Сега съм раздвоена, и време не остава много за мислене...

А ти имаше ли някакви оплаквания в зряла възраст? (куцота, болка или нещо подобно)
Какво представляваше прегледа от ортопеда, при който си ходила и по време на бременността ли беше?

# 589
Момичета, помагайте, че това чудо направо ще ме побърка. В 23та г.с. съм и от 3 дена се боря с хемороид. Упорито нещо, като легна се прибира, като стоя права пак излиза. Мажа с проктогливенол, дори и свещички слагам, няма и няма. Сутрин е изчезнал, като стана, няма и 5 минути права и айде пак навън. По принцип съм имала само 1 път преди, след като родих малката, тогава пак не се прибираше, доки каза, че има съсирек вътре, изписа ми Хепароид, с 2 мазания мина. Сега пробвам и с него- не става. А пък гледам и малката, сама съм, боли и е ужас направо. Някакъв зверски запек не съм имала, имах съвсем малко, храната ми е разнообразна, почти не стоя седнала, не мога да си го позволя, тичам след малката. Дайте идеи, ако до раждането съм така, ще се побъркам. Мисля, че бебето натиска нещо, защото, както казах, като лежа няма нищо, като стана буквално за 2-3 минути избива. Благодаря предварително  Hug

# 590
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ортопедите в България, дори "светилата" в момента са под всякаква критика.  ooooh!

# 591
kalei   И аз така предположих, след двата си неуспешни опита за комуникация. За това и се спрях до там. Просто няма смисъл да хвърлям време, енергия и пари на вятъра..

**Elly**

Не знам какъв съвет да ти дам. И аз си отгледах един и ми е за пръв път и не знам какво да правя. Проблема при мен е, че до 7ми месец и мах зверски запек и докато открия лек беше едно напъване...
Проблема е, че сега си ходя нормално до тоалетна - всеки ден, ако не през ден. В дните, в които не съм ходила всичко е спокойно и прибрано, после знаеш..
С нищо не се мажа и не съм и коментирала с доктора, защото не ме болеше до скоро, но сега вече си боли..
Успокоява ме факта, че вече съм почти на финала и след това ще ходя някъде да го махат оперативно, ако не мине с мехлеми, но при теб има още доста време, та дано намериш лек!  Peace

# 592
  • Бургас

Първо много благодаря за отговора - надявам се още майки да споделят.
После.. Ходих при двама ортопеди. Единия по ЗК и при един много прехвален (специалист по луксация УЖ)
Останах крайно разочарована и от двамата! Нито един от тях не ме прегледа. Първия директно ме попита аз как искам да раждам и да си избирам, което ме отврати и си тръгнах, повече не му се обадих, макар че имахме уговорка да ми даде документ като реша АЗ как искам да родя..
Втория ме разочарова още повече. Може би, защото дадох 30 лв и още повече чаках буквално 3 часа той да се появи, може би заради наглото му отношение (в началото), може би защото и той не ме прегледа, може би защото и той не ми даде конкретен отговор има ли риск за мен или бебето при нормално раждане..
Сега съм раздвоена, и време не остава много за мислене...

А ти имаше ли някакви оплаквания в зряла възраст? (куцота, болка или нещо подобно)
Какво представляваше прегледа от ортопеда, при който си ходила и по време на бременността ли беше?

Оплаквания не съм имала, вече съм на 37, след две бремнности, с първата качих близо 20 кг., бяха ме предупредили, че може да започне да ме боли става от натоварването, но проблеми нямах.
На преглед ходих в петия месец, именно за да даде мнение как да раждам. Кара ме да вървя,  гледа походката, каза че това му било достатъчно, за да прецени. Не мога да кажа дали е бил прав, но според мен който разбира, не му трябва да гледа много.
Забравих да споделя. Малката ми сестра също беше с луксация. Нейният ортопед и каза, че може да роди нормално. Е, роди секцио, но изборът си беше неин и по съвсем различни причини.
Каквото и да решиш ти пожелавам късмет и всичко да мине бързо и леко!

# 593
Момичета, помагайте, че това чудо направо ще ме побърка. В 23та г.с. съм и от 3 дена се боря с хемороид. Упорито нещо, като легна се прибира, като стоя права пак излиза. Мажа с проктогливенол, дори и свещички слагам, няма и няма. Сутрин е изчезнал, като стана, няма и 5 минути права и айде пак навън. По принцип съм имала само 1 път преди, след като родих малката, тогава пак не се прибираше, доки каза, че има съсирек вътре, изписа ми Хепароид, с 2 мазания мина. Сега пробвам и с него- не става. А пък гледам и малката, сама съм, боли и е ужас направо. Някакъв зверски запек не съм имала, имах съвсем малко, храната ми е разнообразна, почти не стоя седнала, не мога да си го позволя, тичам след малката. Дайте идеи, ако до раждането съм така, ще се побъркам. Мисля, че бебето натиска нещо, защото, както казах, като лежа няма нищо, като стана буквално за 2-3 минути избива. Благодаря предварително  Hug

Аз преди пиех и се мажех с Пайлекс, но е хомеопатично и трябва доста време, за да подейства.
Сега се мажа с балсам "Жули", съдържа 21 билки и определено успокоява доста.

# 594
За съжаление на мен хомаопатията не ми действа, а тази сутрин резултатът е същия- ставам, няма нищо, стоя права 10тина минути и пак се появява, ужаааас  Cry

# 595
  • в сърцата на децата <3
Мамчета, за хемороиди единственото, което знам с по-дълготраен ефект (но не съм ползвала, защото не съм имала този проблем) е... едно лекарство за животни. До колкото знам не пречи на бременността, защото доста бременни са го ползвали, аз научих от форума за него. Казва се Антифлегмин, 4 до 6 лева е по ветеринарните аптеки. По принцип се използва за кърмещи животни (мастити), така че не би трябвало да е проблем прилагането му.

# 596
Мамчета, в 29 седмица съм. В дясната ми гърда днес напипах над зърното някакво тлъсто топче. Някоя от вас да е имала подобно нещо. Изчезва ли? Трябва май да отида да ме видят? Леко притеснена съм Sad

# 597
Мамчета, в 29 седмица съм. В дясната ми гърда днес напипах над зърното някакво тлъсто топче. Някоя от вас да е имала подобно нещо. Изчезва ли? Трябва май да отида да ме видят? Леко притеснена съм Sad

По-добре се консултирай с лекар.

# 598
Утре смятам това да направя. Сега четох, че това топче може да е подуване на млечната жлеза.  Sad Sad

# 599
Аз съм ползвала Антифлегмин, но не по време на бременност и не при толкова тежка ситуация - на мен ми облекчава веднага болките, мисля, че ще ти помогне. В началото щипе, но наистина помага. Успех  Hug
Мамчета, за хемороиди единственото, което знам с по-дълготраен ефект (но не съм ползвала, защото не съм имала този проблем) е... едно лекарство за животни. До колкото знам не пречи на бременността, защото доста бременни са го ползвали, аз научих от форума за него. Казва се Антифлегмин, 4 до 6 лева е по ветеринарните аптеки. По принцип се използва за кърмещи животни (мастити), така че не би трябвало да е проблем прилагането му.

Общи условия

Активация на акаунт