Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 851
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • София
IvelinaYovcheva, при нормално протичаща бременност можеш да правиш секс на воля Simple Smile
С първата ми бременност не се ограничавахме. При втората ни забраниха.

# 571
Няма значение как си забременяла. Много зависи как протича самата бременност, положение на плацентата, големина на шийката и т.н.
Аз съм ин-витро. Не са ми збранявали секс, но с първото бебе нас ни беше страх и не правехме секс. Сега с тази бременност, която също е ин-витро правихме секс първите месеци. Сега вече доста напреднах с бременността, а нямам и желание.

IvelinaYovcheva
Най-добре питай лекаря си. Той знае какво е състоянието ти и ще ти каже може или не може.

# 572
Никой не гледа инвитрото като патологична бременост. Имам приятелки инвитро, на които м е разрешено да правят секс или поне изрично не им е забранено. Други са факторите влияещи върху моженето и неможенето да правиш секс. Инвитрото е нещо съвсем нормално, а не ненормално.

# 573
Никой не гледа инвитрото като патологична бременост. Имам приятелки инвитро, на които м е разрешено да правят секс или поне изрично не им е забранено. Други са факторите влияещи върху моженето и неможенето да правиш секс. Инвитрото е нещо съвсем нормално, а не ненормално.
Не става въпрос кой как "гледа" на ин витро бременностите, а че някои проследяващи лекари предпочитат да се презастраховат и забраняват секса.
При мен лекарят, който установи бременността, каза задължително да се въздържаме от интимност до 12-та седмица. След това негов колега, който посетих по време на отпуската на първия, почти се изсмя на ограничението.

# 574
Подразни ме изказването ти. Това исках да ти покажа с предходния си пост. Всеки е индивидуален и няма значение кой как е заченал. Който може да прави секс.

# 575
Подразни ме изказването ти. Това исках да ти покажа с предходния си пост. Всеки е индивидуален и няма значение кой как е заченал. Който може да прави секс.
Грешно ме разбра, затова и раздразнението ти - аз не казах кой как гледа на ин витро зачеването, а коментирах как някои лекари проследяват и родоразрешават бременност, постигната чрез АРТ. И това във връзка с коментара на ansy81:

Аз например съм инвитро. Без някакъв проблем докторът на мен ми забрани категорично секса.

Дано сега е станало ясно Peace

# 576
Грешно ме разбра, затова и раздразнението ти - аз не казах кой как гледа на ин витро зачеването, а коментирах как някои лекари проследяват и родоразрешават бременност, постигната чрез АРТ. И това във връзка с коментара на ansy81:

Аз например съм инвитро. Без някакъв проблем докторът на мен ми забрани категорично секса.

Дано сега е станало ясно Peace

Не искам да се заяждам, но и аз останах с лошо впечатление от написаното. Цитирам :
"Инвитро бременностите се проследяват като патологични, често се препоръчва въздържание от секс и се прилага секцио, дори да няма показания за това, просто за да се минимизират всякакви рискове."

Не всички лекари процедират по този начин с инвитро бременните.

# 577
Stitch няма смисъл от обяснения. Ясно и кратко съм написала становището си. Безпричинно няма да пиша коментари, нито пък ми е в стила да се заяждам. Едно ще те посъветвам само: хората говорят от опит, а не от това какво са чули и от това как някой какво проследявал. Нека не хвърляме празни приказки в пространството, само защото някой така бил казал или проследявал, без да знаеш каква е причината за инвитро.

# 578
Едно ще те посъветвам само: хората говорят от опит, а не от това какво са чули и от това как някой какво проследявал.
Не бих си позволила да говоря "по слух". Била съм пациент на 2 от най-големите репродуктивни клиники от 2008 насам, а едни от най-близките ми приятели вече се радват на детето си след успешна бременност от пореден ИКСИ опит.

Не всички лекари процедират по този начин с инвитро бременните.
Съгласна съм и се извинявам, ако е прозвучало като абсолютизиране Peace
Моята идея е, че трудно може да се постави знак за равенство между ин-витро бременност без усложнения и спонтанна бременност без усложнения, без лечение на стерилитет и АРТ процедури, защото в първия случай има много повече основания за презастраховане. Именно затова не ми е чудно, че лекар може да забрани секс при ин-витро бременност, дългогодишен стерилитет (в моя случай) и т.н., но това не е приложимо за спонтанно възникнала нормално протичаща бременност без усложнения при двойка без репродуктивни проблеми. Не сте ли съгласни, че няма основание в последния случай да се избягва интимност, какъвто беше и въпросът на IvelinaYovcheva?

# 579
Искам да попитам, дали случайно сред вас има мами, които са имали луксация или дисплазия на тазобедрените стави, когато са били бебчета? И какво е мнението на проследяващите бременността ви лекари?? Разрешават ли ви нормално раждане? newsm78

# 580
Момичета , имам 2 -3 дни до очакваната менстуацията... въпроса ми е , ако сега си направя тест , има.ли вероятност да отрази бременност или ще е отрицателен ?? Много съм нетърпелива:)

# 581
Има вероятност теста да отрази евентуална бременност, но по-вероятно е да е отрицателен. Изчакай закъснението на цикъла си. Тази тема е за теб - http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=910459.msg0#new

# 582
Viala, моят такъв тест беше отрицателен. Седмица след това положителен. Според мен за да си сигурна , изчакай седмица закъснение и тогава тест , за да не се разочароваш

# 583
Здравейте!
Имам един въпрос тъй като в понеделник ми предстои спонтанен аборт  понеже бебчо няма развитие вмомента трябва да съм в 8 г.с..Въпросът ми към вас е след  този аборт кога пак можем с партньора ми да опитаме отново?

# 584
Поне след 3 месеца. Да се възстанови всичко напълно. Естествено док ще ти даде зелена светлина когато прецени  Peace

Общи условия

Активация на акаунт