Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 870
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря момичета, ще видим след няколко дни резултата Simple Smile   Praynig

Здравейте! Стискам палци всичко да е ок! Simple Smile

# 556
Аз да ви питам за нещо ефективно отводняващо? От неделя ми се подуха краката ужасно много, чак кожата ме боли... Изключих солта, ям пълнозърнест хляб с фибри и трици, наблягам на краставиците, вчера изпих един литър чай от липа и зелен чай, отделно още 2 литра и нещо вода... Няма спадане и това е! Скоро си правих изследвания, всичко ми беше наред. Нямам високо кръвно.  newsm78

Аз бях подута цялата, мислех, че са основно качени килограми + някой друг оток, но като видях колко драстично спаднах една седмица след раждането, определено съм задържала много вода. Всички неща които си изброила, без чайовете, ги правех и аз - ефект никакъв. Търсила съм отводняващи лекарства из аптеките и интернет - не открих ни едно, подходящо при бременност. Според мен не рискувай, остава ти мъничко и после всичко ще се нормализира.  Hug

# 557
  • град-държава
Офелия, честито! Бъдете здрави и много щастливи!  Hug

# 558
Знам , че не може да се яде суши , в което има сурова риба. А може ли скариди , ако са с готвения?  И като цяло морски дарове? Калмари и скариди ме интересуват конкретно?

# 559
Аз съм си морско чедо и по празниците хапнах здраво миди и скариди. Но аз съм отраснала с тях и никога не са ми създавали проблеми, мога да изям промишлени количества. От началото на бременността си хапвам миди, в 7-8 седмица като бях, ометох едно гърненце задушени в ресторант в Ирландия, и тогава не ми стана лошо, въпреки началната бременност и честото гадене. И после още няколко пъти, когато съм на гости на нашите, майка ми купува пресни и ми ги приготвя тя.

# 560
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Може, разбира се.
Бременност и риба

# 561
Здравейте мами, искам да ви попитам как се справяте с газовете, защото при мен нещата са много зле. Обикновено ги получавам вечер, придружени с остри болки в стомаха.

# 562
Супер .Мерси
И друго питане имам , от няколко дена ме понаболява стомаха вечер и леко се втвърдява. Преди да забременея пак подобно ми е ставало.като гастрит /колит с подуване и втвърдяване на стомаха .и имам като че ли киселини. Не съм имала никога и не знам дали е това....та се питам това може ли да са контракции?  Леко ме боли. ...търпи се, но се притеснявам

# 563
  • София
katrinkoleva, най-вероятно се е засилил някакъв стомашен проблем.
По принцип при контракции се стяга корема.

# 564
Амиии долу ме стяга , ще пия но шпа и магнерод

# 565
Момичета,искам да питам,мога ли да правя секс по време на бременност,и от кой месец

# 566
  • Телиш/Плевен
Момичета,искам да питам,мога ли да правя секс по време на бременност,и от кой месец
Ако бременността е нормална, чувстваш се добре, нямаш неразположения и имаш желание за секс - няма причина да не правиш. Peace

# 567
Все пак ме е страх и се притеснявам да не прокървя или нещо друго.Понеже влязох в 13 седмица,имам голямо желание,но незнам...

# 568
Ивелина, според мен се консултирай с доктора. Аз например съм инвитро. Без някакъв проблем докторът на мен ми забрани категорично секса. Да не ти казвам какво огромно желание имам, но уви. Даже когато бях в 3-4 месец всяка вечер бях с мокри сънища Simple Smile

# 569
Все пак ме е страх и се притеснявам да не прокървя или нещо друго.Понеже влязох в 13 седмица,имам голямо желание,но незнам...
При нормална бременност и интимност без грубости, няма опасност за бебето, то е добре защитено Peace

Инвитро бременностите се проследяват като патологични, често се препоръчва въздържание от секс и се прилага секцио, дори да няма показания за това, просто за да се минимизират всякакви рискове.

Общи условия

Активация на акаунт