Бригада Нов дом

• 134 151
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Аз съм се заблудила. Апартаментът на сестра ми е с една стая по-малък, но много прилича на този. Не трябваше да оставят ламперията, това е страшна мръсотия. Въобще, какъвто и да е бюджета на предаването, ремонтът може да се направи по-скопосано. Но за "бенефициентите" и това е твърде добре, просто защото имат база за сравнение.

# 421
В сравнение с това, което беше, направо си е супер. Сбъднаха мечтата на "едно пораснало момче". Как се радваха на закачалките в коридора.
сигурна съм, че ако дадат парите изхарчени за ремонта на коя да е съфорумка ще направи къде-къде по-смислени неща с ремонта на такова жилище.
Аз поне бих вложила на първо място  във външна изолация като за начало - окол 2 х е за такова жилище (скоро санирах моето) иначе тапетите и боята след 20-30 дни ще са както бяха в начлото, нищо, че ме уверяват, че мухълът завинаги си е отишъл"...току така мухъл се не маха

# 422
  • София
С външна изолация, мухълът отвътре ще е още повече. Стените трябва да дишат. За мен външната изолация е само за красота. Никакви положителни качества няма.

# 423
Мухълът се получава и заради студени стени. Така че има смисъл в изолацията, но и дограмата е важна, и изложението. Ако факторите не могат да се отстранят - влагоуловител.
Но във вида, в който го оставиха следващата зима пак ще излезе Confused

# 424
  • Тра-ла-ла
Стаята на момичетата е бляяяк. Пенсионерско монотонна. Вместо да я направят в свежарски цветове.

И пак се възмущавам как трошат мебели. А могат да бъдат дарени на хора в нужда. Сигурно има организации, които да дойдат и да ги вземат. И безплатна обява я Олх върши работа

# 425
Можеха да дадат парите за друго, а здравите дървени мебели да преобразят.
Имаше подобно на това, за 1 час щеше да стане кукла.
Явно обаче целта не е да направят качествен ремонт, а реклама на някой магазин за масовки.

# 426
Има кусури след ремонта, както винаги, но е по- добре от това, което беше.

Наистина как е възможно, при 4-ма здрави и големи хора, нищо да не барнат в дома си.
Едното момиче коментира как искала да има завеса, да си я дръпне...
Ами то имаше корниз (пръчка) в банята, можеше да с купят една завеса...по 10лв е...ама по - лесно, някой друг да я купи...

И аз малко отклонения, но като бяхме по - малки с брат ми, при ремонт нашите, като не можеха да отделят по - голяма сума наведнъж...купуваха нещо единия месец, другия друго. Каквото можеха сами - боя, шпакловка, сглобяване на мебели...къртен на плочки, смяна на тапети...ние също сме се включвали с каквото можем.(с брат ми) И малко, по - малко се стяга апартамента, може да се точи с месеци, ама пак се прави, а не да стоиш и да с оплакваш, че имаш мухъл, че това се счупило, онова се пукнало...

# 427
А, то беше супернахалство тяхното. Мечтите на едно момче, какво момче, мъж на 28 г! Мечти да има еди си какъв дом, са допустими на 8. На 28 просто се хващаш и си оправяш всичко сам, малко по малко. Като гледам добре бяха облечени всички, а постоянно се наблягаше на думата "нищета". Нищета в резултат на мързел. Има неща, които не изискват нито разходи, нито майстори. Като например, ако си мъж на място да си постегнеш малко кранове,  шкафчета, панти. Пък да се размърдаш малко, да понапръскаш тук-там. Това за мен са хора, които пръста си не са си мръднали през всичките години.
И въобще манталитета на голяма част от българите е потресаващ. Многодетна майка съм -длъжни сте ми. Разведена съм -длъжни сте ми. Мъжът ми е е алкохолик-длъжни сте ми. Не ми върви в живота-длъжни сте ми. Никакъв критерий за справедлив подбор нямат. Имам чувството, че избират участниците по това, кой по-сълзлива история ще им разкаже. Всеки човек има някаква лична драма, през която е преминал. Това не е повод да не прави нищо и да хленчи някой да му оправи положението без да положи грам усилия.
За мен предимство би трябвало да имат хора с физически проблеми, с болни деца, старци. Или пък самотни майки, но  действително с малки деца, не с 30 г. мързеливци, които с умиление наричат "порасналите ми момчета(момичета).

# 428
И аз се взъмущавам на трошенето на здрави неща и в много от случаите по-качествени във всяко едно отношение от пдч-тата. Със сигурност се сещам за една организация, която би дошла и извозила мебелите напълно безплатно, но със сигурност не са само те. Доста недомислено от страна на продукцията и прави грозно впечатление. То да е веднъж, да счупят нещо грозно и непоправимо - да, но всеки път тая варварщина, тъпо е.

# 429
Апартаментът е много голям и нелош.Има хол, кухня, спалня, всекидневна, баня, мокро помещение и отделна тоалетна.Много български семейства могат да мечтаят за такова жилище. Вярно , че е на последния етаж.Относно  влагата, според мен тя  е заради ПВЦ дограмата, липсата на абсорбатор в кухнята и може би идва и от банята и мокрото помещение..Борбата с влагата и следствието й- мухъла, е ясно как се води.От моя опит най-ефективно се води с влагоуловители-хубави и мощни, проветрение, абсорбатор, изолация външна, отопление на всички стаи.За мухъла е ясно, ако се появи- напръскване с хлорен препарат и боядисване.Относно ремонта- отново нескопосан.Ламперията в антрето и кухнята -боядисана зле.Изборът на цветове навсякъде- ужасен.Стаята на момчето недоизпипана, завършекът около вратата много лошо направен.Неясно защо избраха тапети-сигурно за по-лесно, няма нужда от шпакловка и боядисване.Плочките защо ги лепиха върху старите плочки в банята, в кухнята защо сложиха гръбчето на кухнята върху старите плочки, защо не смениха смесителната батерия в кухнята, защо не смениха стария водопровод? Изобщо един ремонт с който покриха , скриха, замазаха проблемите.Ама семейството си го казаха-каквото и да е - все ще бъде по-добре от преди! Ако дойде  да ремонтира тази бригада вкъщи , най-вероятно ще бъдат изхвърлени заради некадърност.

# 430
  • Sofia
Ламперията ако я бяха изсветлили напр.в бяло и с малко ефекти за състаряване щеше да е по-добре,виждала съм и мн ми хареса.Тапетите откъде ги изровиха толкова ретро?!...Спомням си през 80-те такива от Пловдив баба ми купи за левче ролката...Безумни цветови съчетания в хола,"детските"стаи,ужас...Плочка върху плочка е върхЪ ooooh!

# 431
  • Майна Сити
Този сезон като че ли доста по-слабо върви от предишния. Миналия сезон като масово рекламираха ЕМАГ сякаш имаше повече техника, повече подаръци, по време на ремонта извеждаха семейството на вечеря, на някакъв увеселителен парк и изобщо някакво забавление. В този епизод ги викнаха само за да им покажат как им чупят къщата - голям кеф, няма що  ooooh!
Този сезон май спонсорът им е ЗОРА и някак си едва покрива техниката, за подаръци не говорим - преди лаптопи и колела, а тука 1 пералня и 1 телевизор. Слаба работа. Тапетите върху старите тапети няма да ги коментирам - толкова ли е трудно да се изстържат старите и да метнеш накрая една боя? Май или бюджета им е намален или искат просто да лежат на стара слава от първия сезон. Надяват се да не се види как през пръсти прекарват работата, но не са го прикрили достатъчно...

# 432
Изумяват ме тези хора, честно.

Ще е хубаво, ако дават да речем след година или по-малко как собствениците стопанисват жилището и в какво състояние е.

# 433
  • There I was on a July morning
Този сезон като че ли доста по-слабо върви от предишния. Миналия сезон като масово рекламираха ЕМАГ сякаш имаше повече техника, повече подаръци, по време на ремонта извеждаха семейството на вечеря, на някакъв увеселителен парк и изобщо някакво забавление. В този епизод ги викнаха само за да им покажат как им чупят къщата - голям кеф, няма що  ooooh!
Този сезон май спонсорът им е ЗОРА и някак си едва покрива техниката, за подаръци не говорим - преди лаптопи и колела, а тука 1 пералня и 1 телевизор. Слаба работа. Тапетите върху старите тапети няма да ги коментирам - толкова ли е трудно да се изстържат старите и да метнеш накрая една боя? Май или бюджета им е намален или искат просто да лежат на стара слава от първия сезон. Надяват се да не се види как през пръсти прекарват работата, но не са го прикрили достатъчно...
А защо трябва да ги водят на вечеря и да им осигуряват забавления и допълнителни подаръци? Нима ремонтът на жилището не е достатъчен подарък за едно семейство Rolling Eyes

# 434
  • София
Проблемът е, че не е ясно ремонт с такова качество дали е подарък или наказание. Защото като замаскира дефект, след това може да се наложи да дадеш хиляди левове за поправка.

Общи условия

Активация на акаунт