MasterChef България - сезон II (14.03. - 20.03.2016г.)

• 45 573
  • 457
  •   1
Отговори
# 315
Каламари с коркови тапи,  newsm78 newsm78 Laughing Laughing Laughing Laughing ,май тапите ще са по-вкусни.
Да, представи си. Почетете малко.

# 316
Каламари с коркови тапи,  newsm78 newsm78 Laughing Laughing Laughing Laughing ,май тапите ще са по-вкусни.
Да, представи си. Почетете малко.
Чувал съм за калмари май,ама май беше октопод с тапи или бяха коркови тапи или беше октопод с коркови тапи, и то само ако не знаеш как се приготвя октопод.И калмари да, ама с корковите тапи трябва да ги вариш, ама аз съм правил и се правят само варени при paella (от испански щото пуснах една статия на английски и никой не я прочете).С четенето сме изостанали,дали?

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 00:32 от vobiss

# 317
Като цяло аз пък съм на мнение, че миналогодишните участници като че ли бяха по-добри, някак по-интересни. За сега Любо си остава моят фаворит, харесва ми и храната, която приготвя, и поведението, което демонстрира в предаването. Доста от участниците откровено ми простеят, а и аз съм доста придирчив зрител. Не ми допада постоянно реване /ред сълзи и сополи/, самохвалство или набедена хубост. Иска ми се да видя по-креативно готвене, по-скоро апетитни, а не красиви чинии.
Ще видим как ще се развие предаването в следващите седмици.
Иначе според мен днес отпадна правилният участник.

# 318
Като цяло аз пък съм на мнение, че миналогодишните участници като че ли бяха по-добри, някак по-интересни. За сега Любо си остава моят фаворит, харесва ми и храната, която приготвя, и поведението, което демонстрира в предаването. Доста от участниците откровено ми простеят, а и аз съм доста придирчив зрител. Не ми допада постоянно реване /ред сълзи и сополи/, самохвалство или набедена хубост. Иска ми се да видя по-креативно готвене, по-скоро апетитни, а не красиви чинии.
Ще видим как ще се развие предаването в следващите седмици.
Иначе според мен днес отпадна правилният участник.

А за Милена?Няма ли кой да каже една дума за смелостта на тази жена да приготви калмарите,въпреки алергията си??? Най-вероятно не е интересно...по-важно е да нахраним душите си с размисли и самочувствие на тема " Готвене на калмари с коркови тапи"!!!

# 319
Много силни думи - безотговорен, нагъл... Какво точно трябваше да направи Събин, според вас, за да се сварят по-бързо картофите Laughing Направи ли пататниците, направи ги! Харесаха ли ги гостите, харесаха ги! Това, че другите ги гонеше истерия и само припиряха, с какво помогна или ускори нещата? Освен, че метнаха едната готова порция на пода Wink

+1

Иначе Севда ми е само дразнител. Направо ми е много противна физиономията й.
Докторчето вече не ме дразни, макар да стресна момичето вчера с неговото "Мачкай".

Радвам се, че Моника отпадна. Беше адски флегматична.

# 320
  • Майничка
Чинията на сините изглеждаше по-цветна, по-слънчева с този ориз, а на червените - по-монохромна, според мен и това допринесе за крайната оценка. Агнешкото не беше лоша идея, обаче може би трябваше да разделят месото още в началото, за да се изпече по-бързо, въпреки по-големия риск от изгаряне. И да отделят поне още един човек за месото, де. Някак не можах да разбера ясно кой какво правеше в червения отбор, освен Любо и Калоян.

Предполагам, че Цвета спаси Севда, защото я усеща като най-лабилна при стрес.  
Откровенията на Елизабет за птичето в златна клетка ми прозвучаха много нелепо.

# 321
  • Велико Търново
Чинията на сините изглеждаше по-цветна, по-слънчева с този ориз, а на червените - по-монохромна, според мен и това допринесе за крайната оценка. Агнешкото не беше лоша идея, обаче може би трябваше да разделят месото още в началото, за да се изпече по-бързо, въпреки по-големия риск от изгаряне. И да отделят поне още един човек за месото, де. Някак не можах да разбера ясно кой какво правеше в червения отбор, освен Любо и Калоян.

На абсолютно същото мнение съм Peace И аз не разбрах откровенията на Елизабет...

# 322

Риск от изгаряне няма,защото Френч рак НЕ СЕ РЕЖЕ НИКОГА.Сега питайте и какво е Френч рак и защо не се реже.

# 323
vobiss, точно в предишния Мастършев, някой от участниците, дали не беше Стефан, показа че и с нарязан нещата могат да се получат. За изненада на шефовете.  Mr. Green

# 324
vobiss, точно в предишния Мастършев, някой от участниците, дали не беше Стефан, показа че и с нарязан нещата могат да се получат. За изненада на шефовете.  Mr. Green
Ти и без мигач можеш да завиеш, но не означава,че не е грешка(нарушение).

# 325

Важен е крайният резултат според мен. А и според шефовете явно.

# 326
Моника ми беше симпатична,но нямаше нужния опит. Но пък нямаше мрънкането - това не го знам,познавам,не съм го готвила.Бори се момичето доколкото имаше знания и възможности.

Много ме дразнят,когато почнат да се вайкат как нещо не познават - ми да са го опознали преди да се явят в състезанието.Не може да се бориш за Мастършеф със манджа с картофи и бобец.
 В днешно време има и литература,и предавания и кой каквото душа му сака като информация и продукти.

vobiss,това,че ти смяташ Севда за прекрасна и неповторима,не означава,че и ние трябва да я смятаме за такава. Peace
 Една от любимките ми на кастингите,но тези постоянно насълзени очи и треперещи устни ми идват в повече.

Милена започва да ми харесва все повече.Любо също.Калоян има кусури за "мачкане",но пък е добър кулинар.

# 327
  • София
...
vobiss,това,че ти смяташ Севда за прекрасна и неповторима,не означава,че и ние трябва да я смятаме за такава. Peace
...

Като неин съпруг е напълно нормално да я приема за такава. Аз също приемам моята съпруга за единствената.

Аз ловя бас, че съм срещал рецепти от професионалисти пък с нарязани. Нищо, че после твърдяха, че това било Френч рак.

# 328

Една от любимките ми на кастингите,но тези постоянно насълзени очи и треперещи устни ми идват в повече.

Въпрос на стратегия и тактика. Явно всички ще я побутват напред от страх да не се разплаче. Включително и шефовете.  Simple Smile
На Елизабет стратегията каква е? Играе ролята на Рапунцел ли, що ли? Птичето, изхвръкнало от златната клетка и разчитащо на подкрепата на останалите, за да разпери крилца?

Ох, все забравям, че това е шоу, а не конкурс за готвачи. И че личните истории и драми на участниците имат по-голямо значение от умението им да готвят.

Дразни ме неяснотата при оценяването на ястията и субективизма на шефовете, липсата на ясна обосновка. То така винаги може да се каже за нещо безобразно в чинията, че има страхотен вкус (а дали е така, кой, кой ще ти каже...  Whistling) и обратното – перфектна на външен вид чиния може да се обяви за отвратителна на вкус, без да сме сигурни дали наистина е така.

Подозирам, че има предварително решение кой кога ще отпадне и се действа според сценария. Иначе нямам обяснение защо някои участници се толерират дори след сериозни издънки, а други отпадат заради дреболии. Или поне така изглежда отстрани.

# 329
Дядо хаджия, Севда за него е единствена,прекрасна,неповторима и уникална - това така и трябва да бъде. Но не може при всяка критика за нея да се реагира.Не всеки ще я харесва.
И аз за моя съпруг съм единствена ,но това не означава,че всички останали трябва да са на неговото мнение.

Общи условия

Активация на акаунт