Хайде, покажете си спалните 8

• 166 950
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • Горна Оряховица

Днес монтираха спалнята на малката.
Добре се получи, остана да избера дръжки за шкафовете.
 Чудя какъв килим да сложим в зоната пред прозорците. Нещо в бяло или кремаво....розово?!?

# 466
  • SF
Нещо в кремаво, за да не стане прекалено бяло и розово. Ламинатът ви е доста пъстър. Цвят ванилия. Ако слагате тънки пердета, също в този цвят, ако сте се спрели на щори, също ванилия. Може да сложите и нещо в синьо. Опитайте с нещо евтино в синьо - шал, покривка - и вижте как ще стои. Сложете го и на прозорците и долу на пода.
Все пак, аз бих сложила в цвят ванилия.

# 467
  • Mostly in my mind
Здравейте. Включвам се в темата с едно питане и съвет.
Предстои ни покупка на жилище, в което родителската спалня е почти 10 кв.
Има ли такива от вас, които имат подобни параметри и сложили ли сте всичко необходимо вътре. Много тясно ли става?
Аз си направих примерна скица с мебели от Икеа.  Леглото е с повдигащ механизъм за съхрание отдолу, а гарберобът е с плъзгащи врати. На пръв поглед ми изглежда добре, но знае ли човек като се нареди всичко...Как ви се струва? Приемам и всякакви съвети. Благодаря предварително.

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 13:36 от Лолита

# 468
Лоли..спалнята ти като разположение е като нашата ☺
Нашата е по-голяма обаче.
И аз като теб разположих нещата.

Скриновете -два са, срещу леглото, ги направих високи. 2 по 80 см широки са..защото леглото е 160 см.
Твоят защо само 140 си го предвидила?

# 469
  • Mostly in my mind
Колко е голяма вашата, Тет?
Скринът е 140 широк, 40 дълбок и около 74 см е висок. По-скоро е дълъг и нисък. Ами защо такъв? Хареса ми сякаш и подходящ за мястото, защото дълбочината му е по-малка от другите. https://www.ikea.bg/rooms/bedroom/chest-of-drawers/kullen-skrin- … medzheta/90309245

# 470
  • София
44 см е много тясна пътечка.

# 471
Аз сложих умишлено два скрина - един за мъжо, един за мен. Не мога да си мешам дрехите аз.
За дълбочина - всички са 40 см дълбоки, аз по-дълбоки не знам да правят. Моите са по поръчка правени, но са също 40 см назад. На височина са над метър...но аз много ползвам чекмеджета. Най-горните са ми плитки и разграфени вътре на квадрати-за бижута.
Исках да има симетрия - да отговаря на ширината на леглото.
А и е добре да оползотвориш тази стена - тези дупки отстрани за какво ще ги ползваш?

# 472
  • Бургас
Лолита, този скрин който си харесала и аз го бях набелязала преди време. Ходихме до центъра на Икеа в Бургас, но там го нямаше на живо да го видим. Консултантите обаче изобщо не го похвалиха. Казаха ми, че е с много лошо качестно и не си заслужава парите. И аз го исках заради дълбочината. В крайна сметка взехме МАЛМ, който е дълбок 48 см, но е просто чудесен.

# 473
  • Mostly in my mind
44 см е много тясна пътечка.
Другият вариант е да няма гардероб. Sad

# 474
  • София
А някакъв такъв вариант и допълнителни скринове/шкафове на отсрещната страна? В последните също може да има дрехи на закачалки - ризи, поли, панталони.

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 15:43 от Спунк

# 475
Аз от гардероб нормален не бих се лишила! А шкафове над и около главата как мразя само...да падат вандаци прах върфу леглото...бррррр. Защото неминуемо ще се събират върфу шкафовете.

Иначе има плитки паксове..около 35 см...но закачалка нормално не може да се сложи...само напред, не и настрани.

Аз обожавам да седна на леглото, да отворя гардероба / с чупещи врати е/...и да зяпам закачалките какво да облека 😄
На два реда с лостове е само вътре-ризи, блузи и панталони.
Останалите дрехи /пижами, бельо, тениски и др-в скриновете.
Мъжо само в скрина си. В гардероба долу съм му отцепила с една страница 50-тина санта 😆

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 17:09 от teta75

# 476
И при нас е същото разположението в спалнята, но е по голяма. Има ли вариант леглото да е 144см, вместо 164см ?

# 477
  • София
Хубаво си го описала, teta75. Joy Аз и един шкаф за обувки бих добавила, та по-цялостно да си представям как ще изглеждам, ама жената няма и 10 кв.м.

# 478
  • Mostly in my mind
Благодаря ви за мненията, момичета. Мм като видя 44 см и твърдо отсече "Не". Пък той е един голям. Joy В крайна сметка решихме да е за малкото ни дете, а ние ще сме в неговата първоначална, която е 13 кв.

# 479
  • София
Не съм се включвала при вас, но ви следя от известно време:)
Моята идея по последно обсъжданата спалня е леглото да е до двете стени, т.е. да я няма втората пътека, но в този случай този който спи отвътре си ляга малко по-неудобно  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт