Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 26

• 134 202
  • 960
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте искам да попитам някой давал ли е феминела сироп,на нас ни го изписаха само че да разделям дневната доза от 15 мл на две(сутрин и вечер),малката е на 9 месеца и незнам дали това не е много за нея,казаха че не е проблем дозата защото няма какво да и навреди боровинката

# 136
Аз съм давала Феминела с доста добър ефект на дъщеря ми но на възраст 10г. За бебе на 9м, виж какво пише в листовката или попитай уролог или нефролог.

# 137
Ами попринцип нефролога го изписа,каза че няма проблем но все пак,в листовката пише че е за деца от една година и дозата е една и съща за деца и възрастни,но щом има добър ефект е добре,защото това е последното спасение

# 138
Ако детето ти е с бактерии в урината според мен трябва да потърсите причината за тях. Пожелавам ти успех с лечението.

# 139
Ами да имаше бактерии,имаме рефлукс трета степен и от там идват нещата,миналата седмица направи отново пиелонефрит,бяхме в болница още пие антибиотик,после на триметоприм с феминела,а дали пречи че я давам с малко чай защото иначе не иска да я пие

# 140
Здравейте. Дъщеря ми е с ВУР ІV степен. Предложиха ни нов вид терапия - чрез инжектиране на VURDEX в уретерите вместо традиционната операция. Някой минал ли е през това?

# 141
   Благодаря ви!

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 23:30 от vikiervantqn

# 142
evita_ev,  Дъщеря ми с двустранна хидронефроза на еднoгодишна възраст беше инжектирана, а другата страна ендоскопски оперирана/ Франкфурт/Инжектирането не помогна, рефлукс си остана , сложиха в подкрепа и стенд за 3 мес, но не помогна и след 6 мес направихме нова операция. Имахме си през цялата половин година безброй уроинфекции. От изчетеното и разни докторски мнения смятам,че всеки случай е индивидуален и се съмнявам,че този метод помага при висока степен като нашата IV-V, както смятат някои специалисти,В Германия поради големии рискове не оперират едновременно двете страни/ в БГ се практикува/
За мен е за предпочитане ендоскопски операции, също има известна кръвозагуба, но е в пъти по-малка отколкото при отворените операции.Възстановителния период е също много по -кратък, раните са малки и белезите се заличават след време. Естествено най-важното кой ще я извършва..
Не знам къде са ви предложили инжектиране, но потърсете и друго мнение, обърнете внимание на опит на екипа в тези процедури с деца.
Може на на лични да ми пишите, ако имате още въпроси.

# 143
  • София
vikiervantqn,
Съжалявам, че ти се случва. По принцип наистина е много рано, но можеш да се консултираш още сега с д-р Буева. Добрата новина е, че другият бъбрек е добре.
Познавам едно чудесно момиченце, което на 11 г. му бяха открили, че така е родено и отстраниха бъбрека. Не е имало симптоми. Сега си е добре.
Знам, че това няма да те успокои, но за съжаление някой път нещата се случват. Това не означава, че няма да имаш здраво дете.
Успех Hug

# 144
  • София
П.П. В Пирогов през този или следващия месец ще идва лекар от Франция, който оперира ендоскопски. Сега е моментът да се търси този вариант, понеже май ще е безплатно. Знам, че д-р Момчилов и д-р Емил Атанасов са в контакт с този лекар. не пречи да се пита.

# 145
На дъщеря ми пък ѝ откриха камъче. Сега почвам да чета, не знам това ли е подходящата тема. Пуснахме стерилна урина, утре обикновена урина. Изписаха ѝ АБ и Роватинекс капсули 3х1 за смаляване на камъка.  Praynig

# 146
  • София
Роватинекс не е ли за уратни камъни, мъжът ми прави такива, ако е така, обмисли подходяща диета, те поне много се повлияват от храни.

# 147
Не знам какъв е камъка? Как ще се разбере?

# 148
Като се изследва.

# 149
За да се изследва трябва първо да се изпишка?

Общи условия

Активация на акаунт