Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 26

• 133 480
  • 960
  •   1
Отговори
# 825
  • Бургас
За съжаление, нищо не излиза в гръцката аптека. Опитах с Фуролин и Furolin, но не излиза нищо като резултат...

# 826
Здравейте мами ! Синът ми е на 1г 1м и е с двустранна хидронефроза и мегауретери. Преди година бяхме в Пирогов  и сега ще влизаме за контролни изследвания. Някой знае ли колко дни са тези изследвания. И още един въпрос, тъй като до сега не се е намерил доктор който да ме светне. Какви са нормалните размери на бъбреци, уретери, паренхим?

# 827
Можеш да изпратиш всички снимки и изследвания на др.Джинович по имейл.Той ще ти даде безплатна консултация за състоянието на детето ти.Вече ти ще си решиш как да действаш.

# 828
sardaesox ,лекарство с рецепта няма как да ти излезе на сайта им.Телефонирай им и ще те помолят на вайбър да им пратиш рецепта и адрес за доставка.

# 829
Мили мами, преди две седмици открихме белтък в урината, няколко изследвания и 24 ч също. Приеха ни в болница и след изследвания казаха, че детето е с тубулно увреждане в следствие на прием на антибиотик или парацетамол или някакво лекарство. Трябвало да се наблюдава и след три месеца пак в болница за изследвания.
Много ми е притеснено! Моля ви кажете къде да направя втора консултация с нефролог?
Някой сблъсквал ли се с това?
Благодаря ви за помоща!

# 830
Silvi,моето дете е с тубулни нарушения.Следим се всеки месец в педиатрията в София(ул.Иван Гешов 11),при доктор Гайдарова.

# 831
Silvi,моето дете е с тубулни нарушения.Следим се всеки месец в педиатрията в София(ул.Иван Гешов 11),при доктор Гайдарова.

Благодаря ви, Изпратих ви лично съобщение

# 832
  • София
Някое детенце да е със смъкнат бъбрек?

# 833
Пак аз с питане. След няколко отлагания, операцията ни е насрочена за 16.03. За задържан тестис. Току-що близка майка ми съобщи, че нейното е с варицела. Децата контактуваха последно в петък. Утре ще звъня на докторката, но според вас ще ни отложат ли? Глава ме блъсна. Отлагаме вече много пъти.

# 834
  • shumen
ivivkata123,инкубационният период при Варицела е 21 дни мисля.На нас ни отлагаха няколко пъти заради кашлица и Т,но накрая миналата година беше здрав и я направиха.

# 835
Данаека, от декември отлагаме. Заради температура все. Вече е на 2 г. и 5 месеца. Ако отложим сега, ще можем чак октомври. Притеснявам се, че времето тече, а октомври не се знае вируси пак и т.н.

# 836
  • shumen
 ivivkata123,знам.На нас ни я отлагаха първо като казваха,че е малък,а после като стана на почти 5 казаха,че трябва да се направи.Но и ние записвахме часове и отлагахме на няколко пъти,че точно преди това се разболяваше.На моето дете е направиха края на Май,ако те притеснява това,че после става много топло.

# 837
Здравейте, момичета!  Налага се и аз да се включа в темата. Чета страниците назад и се надявам  да открия отговори на някои въпроси.
Ще почна с малко предистория. Синът ми е на 14 години. От около година и половина започна страшна борба с алергии. Алергични реакции, обриви, рани по тялото, отоци на очите и постоянни конюнктивити. Безрезултатно и многократно лечение с кортикостероиди, и така до юни, когато направи язва на роговицата. Цяло лято безрезултатно лечение, почти постоянно  с кортикостероди. Октомври нова язва, защото поради постоянно възпалените очи, се е разрастнала тъкан отвътре на клепачите и буквално му пробива роговицата. Най-накрая си намерихме лекар, който успя да овладее положението, но макар и в малки дози, кортикостероидните капки ги слагаме и до днес, поне година лечение.
През това време започнахме и имунотерапия при д-р Мустаков за овладяване на алергичните реакции. Всекидневно взима алергени за треви и акари, с цел десенсибилизация.
Детето доста отслабна. Вярно, че порасна на ръст, но е много слаб. Поради тези проблеми през два-три месеца пускаме кръвни изследвания. Миналата седмица реших да платя и за изследване на урина. Белтък - положителен, следи от кръв. Шашнах се направо. След два дни пуснахме пак, в друга лаборатория - белтък 2+.
Аз съм с бъбречни проблеми от дете. Камъни, нефрит, отоци. Призлява ми през какво трябва да мине детето ми. Постоянно си мисля, че го увредихме от лечението. В неделя ще събираме за 24 часа. И после на нефролог. Препоръчайте ми лекар, моля Ви! Аз последно лежах в Александровска, но нещо не ми се иска там. Притеснява ме, че ще искат да му правят пункционна биопсия, а аз не съм съгласна. От къде да тръгна, с кой лекар да започна. Омръзна ми от вечните болници, усвояване на клинични пътеки.... и накрая нищо. До ту всеки лекар си гледа само неговото лечение и въобще не се интересува от другите болести и лекарства.

Много дълго стана, извинявайте! Просто си поизплаках болката.

# 838
Много съжалявам за всичко през което минават дечицата ни! И моето сърце е свито и ви разбирам.
Ние лежахме в педиатрията при доц.Гайдарова. Мисля, че е от лекарите, който взимат нещата присърце.
Пожелавам ви всичко да е наред!

Здравейте, момичета!  Налага се и аз да се включа в темата. Чета страниците назад и се надявам  да открия отговори на някои въпроси.
Ще почна с малко предистория. Синът ми е на 14 години. От около година и половина започна страшна борба с алергии. Алергични реакции, обриви, рани по тялото, отоци на очите и постоянни конюнктивити. Безрезултатно и многократно лечение с кортикостероиди, и така до юни, когато направи язва на роговицата. Цяло лято безрезултатно лечение, почти постоянно  с кортикостероди. Октомври нова язва, защото поради постоянно възпалените очи, се е разрастнала тъкан отвътре на клепачите и буквално му пробива роговицата. Най-накрая си намерихме лекар, който успя да овладее положението, но макар и в малки дози, кортикостероидните капки ги слагаме и до днес, поне година лечение.
През това време започнахме и имунотерапия при д-р Мустаков за овладяване на алергичните реакции. Всекидневно взима алергени за треви и акари, с цел десенсибилизация.
Детето доста отслабна. Вярно, че порасна на ръст, но е много слаб. Поради тези проблеми през два-три месеца пускаме кръвни изследвания. Миналата седмица реших да платя и за изследване на урина. Белтък - положителен, следи от кръв. Шашнах се направо. След два дни пуснахме пак, в друга лаборатория - белтък 2+.
Аз съм с бъбречни проблеми от дете. Камъни, нефрит, отоци. Призлява ми през какво трябва да мине детето ми. Постоянно си мисля, че го увредихме от лечението. В неделя ще събираме за 24 часа. И после на нефролог. Препоръчайте ми лекар, моля Ви! Аз последно лежах в Александровска, но нещо не ми се иска там. Притеснява ме, че ще искат да му правят пункционна биопсия, а аз не съм съгласна. От къде да тръгна, с кой лекар да започна. Омръзна ми от вечните болници, усвояване на клинични пътеки.... и накрая нищо. До ту всеки лекар си гледа само неговото лечение и въобще не се интересува от другите болести и лекарства.

Много дълго стана, извинявайте! Просто си поизплаках болката.

# 839
lianka, наистина много съжалявам. Но кой ти каза, че е необходимо да се прави биопсия, на кое.....
Белтък в урината , понякога има при подрастващите, особено когато има възпалителен процес в организма. А при вас е от месеци. Белтък имаше и при двете ми деца. При Мария беше 3+. Това преди 2г, когато лежа в Пирогов след сериозно възпаление на коляното и след операция на коляно. За около 1г изпи  и и вляха огромно количество АБ, отделно от години е на често да не казвам постоянно кортикостероидно лечение. Веднага ни направиха консултация с детски уролог - оказа, че е  в резултат на температурата.
Според мен се успокой, и просто потърси лекар който да приеме случая сериозно. Да ти препоръчваме е много безмислено, просто защото в темите ще намериш толкова ЗА и Против, даден лекар, че само ще се объркаш.

Общи условия

Активация на акаунт