Модни консултации-23

• 102 756
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Дами, предстои ми да ходя на корпоративно събитие в края на месеца. Лошото е, че директно от летището трябва да съм там (имам 1 час от кацането ми в София и началния час на мероприятието). Дрес кода е официален, не cocktail attire. Та трябва да взема със себе си рокля, която не се мачка и да пътувам с нея. При тези обстоятелства се сещам за две рокли.

Коя от двете Ви допада повече?
Обувките с които ще комбинирам са черни - кожа - стилето на Musette.

# 496
Първата!

Апропо аз пък си търся такава пола, такъв цвят като сакото? Обаче леко разкроена.

# 497
  • Варна
Първата.

# 498
Зависи от корпоративното събитие има компании, в които е неприето голи ръце и деколтета.
Цветята, колкото и да са модерни този сезон не мисля, че са подходящи в този им вариант

# 499
  • София
Cesari, нещо се обърках, като казваш официален дрескод, имаш предвид „black Tie“ или  „business formal“? защото в единия случай трябва да си със супер официална рокля, а в другия костюм.
Подкрепям zari65 и считам, че за корпоративно събитие и в двата случая трябва да се внимава с прекалената демонстрация на женственост.

PS Роклите са страхотни

Последна редакция: ср, 13 апр 2016, 15:50 от fascinating

# 500
  • София
Cesari, като казваш официален дрескод, имаш предвид „black Tie“ или  „business formal“? защото в единия случай трябва да си със супер официална рокля, а в другия костюм.
Подкрепям zari65 и считам, че за корпоративно събитие и в двата случая трябва да се внимава с прекалената демонстрация на женственост.

PS Роклите са страхотни

Дами, точно такива са и моите притеснения. Събитието е вечерно (19.00ч.) на компания, в която не работя (гост съм, но сме партньори) - годишнина от основаването. На самата покана, не е отбелязан дрескода, така както сме свикнали да се описва (black tie, white tie, cocktail attire, business formal и т.н.) Събитието ще е в голяма зала, предполагам ще е коктейл. На облекло са посочили- официално.

# 501
  • Австрия
Oт гледна точка на дрес-кода, не съм сигурна за роклите. Но като цяло, от двете, съм твърдо за първата!

# 502
С най-добри чувства, но според мен тези рокли не са подходящи за случая.
Аз лично бих заложила примерно на права черна рокля до коляното с късо вталено сако в друг цвят.  И едни перли евентуално (къс гердан) - зависи от сакото. Под официално разбирам подобен тип облекло.
За такива поводи се обличам така.  Hug
Или пък рокля с 3/4 ръкав. Simple Smile Ето тази например, естествено без яката, а хубаво колие. Може и малко по-богато.
http://www.-zlovreden-kod-/черна-строга-рокля-с-3/4-ръкави-и-пух … 011-pic10481.html
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 13 апр 2016, 16:34 от vivian_my

# 503
Ако избора е от двете рокли - втората с нещо отгоре.
Първата ми прилича на  трикотажна и е прекалено вталена.Трикотажни рокли нямат място на такива места.
Имай предвид, че на такива събития много отиват направо от работа и ще е пълноот хора с костюми.
Обикновено има от всичко и ежедневно и някой супер официален, тук там и някоя изцепка.
Била съм и на годишнина на фирма, доста голяма, на която шефовете си бяха по дънки и си беше съвсем неформално облеклото, въпреки поканите, скъпия ресторант и т.н.
Та с две думи да кажа, че всичко опира до стила на фирмата.
Но това в твоя случай не важи, защото все пак е посочено облекло официално.
Имаш ли други варианти

# 504
  • София
В никакъв случай, не се обиждам.  Hug Моят гардероб 95% е от костюми - делови. Роклите, които имам са точно строги и скучни. Simple Smile Обличам се от Credo, Bobo Zander, Dika, Danini, Luxima.
Коктейлните ми рокли са на Карен Милън и Тед Бейкър - общо 6 на броя и все весели. Събитията, за които съм ги купувала (в чужбина) са все cocktail attire и там въпреки, че дамите са много по-възрастни от мен, се обличат в доста смели рокли.
За това съм затруднена за това събитие. Аз също бих се чувствала по-спокойна в рокля и сако, но не знам, от къде в София да намеря подходящи. Приемам съвети. Разполагам с около седмица, за съжаление. Насочете ме към конкретни магазини. Сравнително млада съм (37г.) с нормална стандартна фигура (42БГ).
Първата рокля на Тед Бейкър, не ми стои секси. Simple Smile Права е, не описва впито извивки, дължината е под коленете, няма деколте, но нямам подходящо сако за нея.

# 505
В никакъв случай, не се обиждам.  Hug Моят гардероб 95% е от костюми - делови. Роклите, които имам са точно строги и скучни. Simple Smile Обличам се от Credo, Bobo Zander, Dika, Danini, Luxima.
Коктейлните ми рокли са на Карен Милън и Тед Бейкър - общо 6 на броя и все весели. Събитията, за които съм ги купувала (в чужбина) са все cocktail attire и там въпреки, че дамите са много по-възрастни от мен, се обличат в доста смели рокли.
За това съм затруднена за това събитие. Аз също бих се чувствала по-спокойна в рокля и сако, но не знам, от къде в София да намеря подходящи. Приемам съвети. Разполагам с около седмица, за съжаление. Насочете ме към конкретни магазини. Сравнително млада съм (37г.) с нормална стандартна фигура (42БГ).
Първата рокля на Тед Бейкър, не ми стои секси. Simple Smile Права е, не описва впито извивки, дължината е под коленете, няма деколте, но нямам подходящо сако за нея.
И аз така се обличам заради работата, но пък на такива служебни събития гледам да съм облечена по-строго и елегантно. Някак се чувствам по-добре. Винаги слагам чорапогащник, рокля до коляното без дълбоки деколтета, без голи ръце и задължително слагам някакво хубаво бижу. То да се набива на очи.
 Има прав модел рокля с късо вталено сако в Андрюс. Платът съдържа студена вълна, но не топли в никакв случай. Правят корекции безплатно в рамките на 2 дни. Ще можеш да си ги носиш после на работа. В Зара в момента има една права черна рокля, която е много хубава. Има и червена. Смятам, че има и подходящи връхни. И магазините, които ти изброи също Simple Smile
Но ти след като се обличаш така със сигурност имаш нещо подходящо Simple Smile
Аз бих заложила на нещо, както се изрази ти "по-скучно", но с хубаво бижу Simple Smile
П.С. Обувките са жестоки. Обожавам моделите на Мюзет. Имам над 30 чифта. Пристрастена съм Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 апр 2016, 16:52 от vivian_my

# 506
зари, как разбра, че е трикотаж първата... Ти си шиеш! Давай координати.
Cesari, ако на първата сложи  строго официално черно сако пак ще е в дрес кода, мисля. Какво значи подходящо. Класическо.

На мен ми струва, че на втората деколтето няма да стои добре на сако.

# 507
 Simple Smile Simple SmileНе шия, шиех преди като ученичка и студентка, раснах в едни години, когато ако искаш нещо по-различно трябваше да си го ушиеш, тогава доста се интересувах, е и обичам да си се ровя по парцалки
Сега само си правя поправките и чат пат някоя поличка, особено на щерката, че няма кройки и е лесно.
А иначе купувам платове съм се заринала.
Сега съм си наумила две плисета, за едното си взех плат, за другото още не съм търсила.
Но определено вече много трудно се намират качествени платове.
Последната ми hand made страст са ленени покривки, възглавници с бордюр от ръчно плетена дантела, намерих една жена, която ми ги плете станаха си като от картинките.
Разни такива моделчета, намирам си лена давам и картинката и става
http://www.farandwidecollective.com/products/blue-cotton-napkins … of-four-sri-lanka
http://www.rawganique.com/Hemp-Home-Collection/organic-french-li … ns-place-mats.htm

А това моделче с покривка и салфетки сама си го направих
http://woodsofbelltrees.com/no-sew-linen-napkins/

Успокояват ме тия неща, работата ми е много натоварена, и като се заровя по парцалки си почивам

# 508
Рокли хубави и елегантни има в Дафне, Дика от време на време. В Peak & Cloppenberg също може да се намери нещо подходящо.

# 509
Не е проблем роклвта да е от трико! Много известни марки правят официални рокли от трико, просто зависи какво е трикото.

На мен ми харесва първата рокля  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт