Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 март 2016, 14:27 ч.

За нов живот се отварят сърцата на 137 арабски мами

  • 82 513
  • 378
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 299
Думите, които си посочила, не са арабски, поне първите три, надер и ифрит най-вероятно са заемки от арабски. Може би става въпрос за персийски, той има много арабски заемки, но няма общо с арабския. Що се отнася до "ифрит":
https://en.wikipedia.org/wiki/Ifrit

# 376
  • Пловдив
  • Мнения: 7 203
Значи в такъв случай не трябва да се доверяваме на гугъл преводача.

# 377
  • по пътеката
  • Мнения: 3 142
kambiz -persijski
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BC%D0%B8%D0%B4_(%D1%81%D … D0%BD%D0%B8%D0%BA)
opredeleno ne sa arabski ,a persijski!

# 378
  • Мнения: 5
Здравейте, не знам дали тук е правилното място да задам въпрос ноо.. Преди една година се запознах с арабин от Йордания - запознахме се в чужбина и работехме заедно за около 4 месеца. След това той се прибра в Йордания, а аз в България. В момента имаме връзка от разстояние, но искаме да се съберем. Проблемът е, че не знаем къде да се установим. Идеално за мен ще е в Европейска държава, но с неговото гражданство възможностите не са много. В момента обмислям варианта за брак, за да може да вземе документи по-лесно. Някой минал ли е по този път и може ли да сподели какви документи са нужни са сключване на брак в България с чужденец/арабин и след това каква е процедурата за взимане на работна виза или гражданство?

Здравей,

Не знам дало все още търсиш отговор на въпроса си, но до колкото знам е по-лесно да се установите в държава от ЕС, която не ти е родна, т.е. всяка една освен България щом си българка. Така като имате брак, веднага му изкарваш документи за постоянно пребиваване. Ако се установите в България, процедурата е по-дълга. В сайта на МВнР е обяснено.

Моят мъж също е от Йордания и се бях интересувала информативно от възможността да се преместим в ЕС някой ден. Ти спомена че мислиш за брак, а той мисли ли и с каква религия е? Ако той е мюсюлманин и иска да сключите истински брак (т.е. религиозен, а не само граждански), най-вероятно трябва да попиташ на две места за документи: общината и мюфтийството. Ние сключихме брак в Дубай и стана много лесно, но тук религиозен и граждански брак са едно и също нещо.

Ако е християнин, те също много държат на религиозния брак, така че най-вероятно ще трябва са сключите църковен брак. Поинтересувай се ако трябва в тяхното посолство как после този брак, който ще сключите в България, да се регистрира в Йордания, така че да е валиден. Иначе като не е регистриран бракът ви в неговата държава, той мпже да сключи брак там без твое знание. Както и обратното, ако се жените в Йордания, трябва да се регистрира бракът в България и съответно да го доведеш в ЕС.

Дано то е полезно това, което знам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт