Токуда Болница София - тема 22

• 101 183
  • 795
  •   1
Отговори
# 75
Но в моя случай трябваше краят на раждането да е съобразен с графика на лекаря. От това ми стана тъпо.
за това гороря и в моя случай

# 76
Да попитам: раждането стува 1500 лв. с избор на екип, като НЕ е задължително да се прави неонаталния пакет, съответно тогава и той не се заплаща. Ако не си в Лукс стая бебето НЕ може да стои при теб?

# 77
Няма как да е без неонатологичен пакет. Бебето може да седи при майката дори в обща стая, стига другите да сте ок.

# 78
Задължително за бебето се плащат грижи - май беше 300 лева, останалата сума е за изследвания и тя не е задължителна.
Бебето е при теб през деня, дори да не си във ВИП стая, вземат го само за къпане и смяна на памперс. Мисля, че може и да спи при теб, след договорка с останалите в стаята и персонала.

# 79
Да попитам: раждането стува 1500 лв. с избор на екип, като НЕ е задължително да се прави неонаталния пакет, съответно тогава и той не се заплаща. Ако не си в Лукс стая бебето НЕ може да стои при теб?
Раждането е 1500 лв с избор на екип. Неонаталният пакет не е задължителен, но така или иначе трябва да се платят 400 лв консумативи за бебето, които са включени е този пакет. Т.е. за 100лв или 200лв при секцио получаваш допълнителни изследвания на почти всичко на бебето, които извън болницата биха стрували много повече.
Ако не си в лукс стая бебет стои при теб през деня, като го взимат за изследвания. Вечер може да седи при теб само ако другите майки в стаята са съгласни. Ако не го взимат и го връщат на сутринта.

# 80
Ясно, благодаря, навсякъде така са ги разделили сумите, че да се обърква човек кое за какво е. Имам време да му мисля кое, къде какво, само живи и здрави Simple Smile Благодаря ви!

# 81
А да попитам: Как се процедира, ако тръгнеш да раждаш. Отиваш в Токуда и те звънят на лекаря ти или трябва да му поискам телефон. И къде по точно: на централната или на АГ регистратурата. Аз съм при Илиев и до момента никога не ми е казвал нещо за раждането, а термина ми е 20-ти. Уж има и някакъв план за раждане на сайта им, а никой нищо не казва.
И бащата какво води те и си тръгва ли? Кой го информира за раждането.

# 82
На мен д-р Колева ми каза, като тръгна да раждам, ако е до 19ч - отивам до АГ регистратурата. От там ще извикат лекар да ме прегледа, от тези дето са на кабинет тогава. След 19ч и събота  и неделя - в спешното, от там ще извикат лекар от отделението. На нея ще и се обадят от болницата.

А до тук стигнали ли са слуховете за увеличаване не цените в Токуда?

# 83
Ами на мен лично не са ми казвали какви са цените.
Като гледам на сайта май само нормалното раждане е със 100лв. по-скъпо. Преди май беше 500лв. НО може и да се бъркам.

При нормално раждане:
Раждане с посочване на персонален екип: 1500 лв.
Неонатален пакет Адаптация на семейството и ултразвуков скрининг: 600 лв. Включва обучение и допълнителни изследвания: трансфонтанелна ехография, ехография на коремни органи, ехография на стави, изследване на слуха, 3 дни болничен престой.
Допълнително обезболяване на раждането с епидурална аналгезия: 300 лв.
При Цезарово сечение:
Оперативно раждане с посочване на персонален екип: 1500 лв.
Неонатален пакет Адаптация на семейството и ултразвуков скрининг: 600 лв. Включва обучение и допълнителни изследвания: трансфонтанелна ехография, ехография на коремни органи, ехография на стави, изследване на слуха, 5 дни болничен престой.

# 84
тези от сайта са ясни.

но се говори, че нямало да работят със здравната каса вече и щяло да струва 2000+500 лв. но само от слухове го знам. уж лекар от израждащите там го е казал.

в понеденик питах на аг регистратура и ми казаха, че няма такова нещо. аз реших, че за цени на регистратурата ще знаят по-добре от лекарите.

# 85
А да попитам: Как се процедира, ако тръгнеш да раждаш. Отиваш в Токуда и те звънят на лекаря ти или трябва да му поискам телефон. И къде по точно: на централната или на АГ регистратурата. Аз съм при Илиев и до момента никога не ми е казвал нещо за раждането, а термина ми е 20-ти. Уж има и някакъв план за раждане на сайта им, а никой нищо не казва.
И бащата какво води те и си тръгва ли? Кой го информира за раждането.

Ако раждането е през деня, отива се на АГ регистратурата с багажа, преглежда ви лекар, който е там в момента и ви привмат - мисля, че се обаждат на вашия лекар. Ако е след 19.00 часа отивате на входа за спешна помощ и от там ще ви изпратят пак към АГ отделението за преглед при дежурен лекар и пак се обаждат на вашия. Ако раждането е естествено, таткото стои с вас през цялото време, за секцио - не зная. Аз родих при Илиев преди две седмици и препоръчвам да го питате за всичко и по- настоятелно. Няма от какво да се притеснявате, но наистина някои неща не ги обядняват добре, ако не се пита. Успех Simple Smile

# 86
  • София
тези от сайта са ясни.

но се говори, че нямало да работят със здравната каса вече и щяло да струва 2000+500 лв. но само от слухове го знам. уж лекар от израждащите там го е казал.

в понеденик питах на аг регистратура и ми казаха, че няма такова нещо. аз реших, че за цени на регистратурата ще знаят по-добре от лекарите.

Това според мен са спекулации за отлив на пациенти. Не вярвам Токуда да си прекратят договора с здравна каса и да си вдигнат цените. Ако има нещо такова ще излезнат с официално съобщение. А и надали от регистратура ще си мълчат....

# 87
Аз да попитам, докторите които не са по ЗК за женската консултация, издават ли после 45 дневния болничен?

# 88
Аз да попитам, докторите които не са по ЗК за женската консултация, издават ли после 45 дневния болничен?
Да.

# 89
  • София
Някой може ли да каже дали нощниците които дават стават за кърмене или по-добре да си нося лична?

Общи условия

Активация на акаунт