Токуда Болница София - тема 22

• 101 249
  • 795
  •   1
Отговори
# 585
Аз постъпих в петък по спешност, секциото ми беше в 21ч вечерта и ме изписаха във вторник, т.е. 4 нощувки. Всичко при нас зависеше от неонатолозите, защото бебетата трябва да са за 5 нощувки (и майката остава). Нас реално ни изписаха ден по-рано и гинеколозите бяха изненадани.
Бебетата са 4 нощувки, 5тата нощувка при секцио е преди самата операция.

# 586
Здравйте  Wink

Имам два въпроса относно практиките в Токуда - очертава се да раждам секцио.... изчетох всичко по въпроса, но питането ми е - слагат ли катетър при секцио? Знам, че в повечето болници се процедира така.

Другото е свързано с изписването, живот и здраве. По кое време се случва? 13 - 14 часа или по-рано? Относно облеклото на бебето за изписване - имат ли специални изисквания за вида дрехи, къси/дълги ръкави и т.н.? Тъй като сме живяли дълго в чужбина навиците и гледната ни точка за обличането на бебетата, температура в стаята и т.н.  доста се различава от общоприетата в България. Изчетох доста теми и облеклото, което повечето хора подготвят за изписване на бебе през месец август ми се струва... прекалено... по-скоро като за 10-15 градуса по-ниска температура. Не искам никого да засегна, просто се интересувам дали тази практика идва от изисквания на акушерките или е лично решение?

Благодаря ви много!

# 587
  • София
Катетър слагат след упойката.
Изписванията са около обяд (поне аз като бях беше така - 2013 г.).
Нямат изисквания за дрехите за изписване.

# 588
Вече са ти отговорили. И при мен беше така- катетър след упойка; изписване към 13-14:00 ч; за дрехите нямаше коментар или изискване; ноември 2015 г.
Аз не разбрах какво общо имат вашите разбирания с климатичните условия в страната ? Много ясно, че ако е студено няма да го метнете по къс ръкав, и обратното.

# 589
Благодаря за отговорите!

Теичка, изчитайки темите за изписване на новородено във форума, останах с впечатлението, че в България децата се навличат повече - за повечето майки, разписали се в тези теми,  е нормално да облечеш детето с боди с къс ръкав и отгоре цял гащеризон + пеленка...през месец юли/август, което просто не съвпада с нашите разбирания. Пак казвам, не критикувам никого. В повечето страни, в които сме живели, изписването дори не е такова събитие... и подобно облекло би било подходящо за ранна пролет/есен. Исках да знам дали не е болнична политика. Същото важи и за температурата в стаята на бебето..., което вече зависи от родителите изцяло. Извинявам се за отклонението от темата.

# 590
Права си, че в България бебетата се навличат прекалено. Но то е по инициатива на майките, а не е изисквне на медицинския персонал.

# 591
Според мен може едно боди с къс ръкав и една много тънка тензухена/памучна пелена и в кошчето.
Искай си и 5-тата доза Фраксипарин. Аз търчах по една сестра да ми я бие преди да изнесат бебето точно. Принципно е хубаво да се слага в един час, но ми казаха, че може и по-рано.

# 592
Благодаря, Теичка,  ще го имам предвид  bouquet

Юна, явно е така, благодаря!

# 593
  • София
Вече на всички ли слагат Фраксипарин  newsm78
По мое време нямаше такава практика.

# 594
  • София
Chacha86, за изписването си зависи изцяло от теб облеклото, но имай предвид, че по време на престоя в болницата бебетата се обличат с техни дрешки. Казвам го просто да се настроиш, че за тези дни няма да може много да влияеш, защото по мои спомени (2009, 2012) в болницата ги обличаха точно с боди с къс ръкав и отгоре цяло гащеризонче. Но лятно бебе не съм раждала, може практиката за летните месеци да е друга.

# 595
2 пъти са ме изписвали август от Токуда с бебе. И 2та пъти страшни жеги. Първият път бяха навлекли всички дрехи, които бях занесла + тънко памучно одеяло. Втория път първо че носех по-малко дрехи (класическо боди с волан вместо пола и чорапки), защото вече бях "гърмян заек" и освен това ми препоръчаха да не завивам бебето с тънкото одеяло, което имах, защото е много горещо. Общо взето зависи от сестрата, която го облича, а и от дрешките, които им предоставите.

Иначе вътре в болницата не е много топло и бебетата са с боди+тънко гащеризонче с дълъг ръкав.

# 596
В болницата температурата е една и съща целогодишно и бебетата са облечени по един и същи начин.

# 597
Фраксипарин слагат на всички. Аз бях много загрижена за евенуални усложнения след секциото и говорих с моя лекар за ползата от носене на ластични чорапи по време на операцията. Той ми каза, че в БГ практиките са други, та явно това е имал предвид.

# 598
На мен ми сложиха 2 пъти фраксипарин, а на момичето, което също беше секцио в същия ден, но при друг лекар - 4 пъти. Нямам идея защо, не попитах.

За катетъра се зачудих, изобщо възможно ли е да не се сложи и къде има такава практика, след като няма как да станеш с часове от леглото, за да отидеш до тоалетна, а дори и след това е доста болезнено първоначално newsm78

В родилно и неонатология се поддържа температура около 23 градуса, бебетата са облечени в боди с къс ръкав и гащеризонче с дълъг - тънки, памучни. В кошчетата са с олекотени завивки, но ни предупреждаваха, когато ги гушкаме, да не ги завиваме допълнително.

Бебето го изписахме в сходни дрешки и тънка пелена, но само за снимките вътре на 23 градуса, навън си беше в кошчето без пелената, защото беше с около 5 градуса по-топло.

# 599
Много благодаря на всички за информацията. Докато сме в болницата те ще преценят как да я обличат, това е ясно... макар че олекотената завивка ми се струва излишна, това не зависи от мен.

Ще подготвя това, което съм решила за изписването, явно няма да има претенции от тяхна страна.

За фраксипарина - аз също мисля, че е задължителен, странно е, че има разминаване в броя дни, които се слага. Аз имам и обремененост, свързана с тромбиране на вените, така че ще следя внимателно колко ми бият.

За катетъра попитах, защото при една операция в България преди много години (не в Токуда) ми го сложиха много грубо и после имах болки и инфекция страшно дълго. Но щом е след упойката се преживява.

Общи условия

Активация на акаунт