Дойде екипа на д-р Кирякова + неонатолозите и започнаха. Хубаво беше, че си говорихме за лято море и т.н., защото бях малко уплашена и развълнувана, най-вече за бебето. Извадиха моята прекрасна госпожица, тя проплака много силно и неонатолозите провериха дали всичко е наред. Пуснаха ми Happy B-Day. След което едната лекарка ми каза" Много е хубава, искате ли да ви я сложа на гърдите да се запознаете. Беше върху мен 2-3 мин. Едната сестра ми каза - взимаме я за малко, но после веднага ще ви я донесем, след като ви настанят в стаята. A аз реших да им кажа да не й дават добавка, защото искам да я кърмя

Нямам думи да опиша грижите на д-р- Кирякова, всеки ден по няколко пъти идваше да проверява как съм, какво става с дъщеря ми, добре ли съм, раздвижена ли съм и т.н. Прекрасен човек и специалист. Аз загубих много кръв, заради специфика на кръвоносни съдове при мен, но те овладяха положениято отлично и 2 дни по-късно бях като нова.
- Неонатолозите са страхотни, получавах пълна информация за детето, което беше много важно за мен. Изкарахме целия престой без добавка, но тук съм съгласна с момичетата, че се дават противоречиви и не много правилни съвети за кърмене. Т.е. аз НЕ разчитах на тях, за да ни потръгне, но определено се усеща подкрепа за кърменето и питаха дали искаме добавка.
- НЕ СА забравяли фраксипарин или антибиотик, информираха ме за всичко, което ми слагат в абокат или мускулно.
- НЕ забравяха, че съм вегетарианка (аз очаквах, че ще ми се наложи да напомням)
- усеща се напрежение сред санитари и мед сестри относно смяната на собственика и новите договори, които ще подписват от септември. Разбрах, че на новия собственик му е направило силно впечатление недостига на този персонал и са дадени твърди препоръки за увеличаване брой мед сестри и санитари на смяна. Проблем бил намирането на кадри, желаещи да покриват нощни смени. (всичко това от разговори със сестри и санитари)
- като цяло всички са мили и отзивчиви, но има една-две от по-възрастните сестри, които бяха по-дръпнати и си позволиха коментари, които не са за ушите на пациенти (за други родилки или лекар/сестра от отделението), което за мен е липса на професионализъм.
- малко е хаос на изписването, уж имахме час 1.30 с;едобед, а 35 роднини от цяла България на момичето за 2.30 бяха заели помещението със слънчогледите и честно се чувствах все едно съм цирков артист и забавлявам публика. Написах препоръка в анкетата.