Токуда Болница София - тема 22

• 100 276
  • 795
  •   1
Отговори
# 720
И моето секцио мина и искам да благодаря на д-р Кирякова и целия екип за грижите за мен и дъщеричката ми  Heart Eyes. При мен имаше извънредна ситуация по време на операцията, но лекарите се справиха много бързо и за радост нямаше тежки последствия. Кратка версия: пак бих родила там, наистина страхотни грижи.
Скрит текст:
Сега малко по-подробно за нещата, които ми направиха впечатление. Всичко протече както ми казахте и тук - ден по-рано приемат, на смяна бяха две много мили сестри, дежурен беше д-р Илиев. Той се пошегува с мен да не взема да избягам преди операцията, погледна документите и отиде към родилна. Сестрите ми дадоха документи за попълване, по-точно едната попълваше, а аз лежах за тонове и ми взеха кръв. Пуснаха ме да обядвам и да се разхождам, после консултация с анестезиолог, пак тонове и дойде една дама от неонатологията, която ми обясни за пакета за бебето, дали искам отказ от ваксини и за грижите след раждането. Общо взето това беше, после си почивах и гледах ТВ. Рано на следващия ден, дойде анестезиоложката сестра, за да ми постави абокат и се опитваше да ми обясни за упойката (имам реакции към някои упойки) и как точно ще протече всичко. Пак тонове на бебчето (но за кратко) и ме заведоха в операционната, където си говорих с анестезиоложката по въпросника.
Дойде екипа на д-р Кирякова + неонатолозите и започнаха. Хубаво беше, че си говорихме за лято море и т.н., защото бях малко уплашена и развълнувана, най-вече за бебето. Извадиха моята прекрасна госпожица, тя проплака много силно и неонатолозите провериха дали всичко е наред. Пуснаха ми Happy B-Day. След което едната лекарка ми каза" Много е хубава, искате ли да ви я сложа на гърдите да се запознаете. Беше върху мен 2-3 мин. Едната сестра ми каза - взимаме я за малко, но после веднага ще ви я донесем, след като ви настанят в стаята. A аз реших да им кажа да не й дават добавка, защото искам да я кърмя Crazy. Те се засмяха и казаха, че бебетата не ядат през първия ден, защото се изчистват все още и чест оповръщат по малко.
Нямам думи да опиша грижите на д-р- Кирякова, всеки ден по няколко пъти идваше да проверява как съм, какво става с дъщеря ми, добре ли съм, раздвижена ли съм и т.н. Прекрасен човек и специалист. Аз загубих много кръв, заради специфика на кръвоносни съдове при мен, но те овладяха положениято отлично и 2 дни по-късно бях като нова.
 - Неонатолозите са страхотни, получавах пълна информация за детето, което беше много важно за мен. Изкарахме целия престой без добавка, но тук съм съгласна с момичетата, че се дават противоречиви и не много правилни съвети за кърмене. Т.е. аз НЕ разчитах на тях, за да ни потръгне, но определено се усеща подкрепа за кърменето и питаха дали искаме добавка.
 - НЕ СА забравяли фраксипарин или антибиотик, информираха ме за всичко, което ми слагат в абокат или мускулно.
- НЕ забравяха, че съм вегетарианка (аз очаквах, че ще ми се наложи да напомням)
- усеща се напрежение сред санитари и мед сестри относно смяната на собственика и новите договори, които ще подписват от септември. Разбрах, че на новия собственик му е направило силно впечатление недостига на този персонал и са дадени твърди препоръки за увеличаване брой мед сестри и санитари на смяна. Проблем бил намирането на кадри, желаещи да покриват нощни смени. (всичко това от разговори със сестри и санитари)
- като цяло всички са мили и отзивчиви, но има една-две от по-възрастните сестри, които бяха по-дръпнати и си позволиха коментари, които не са за ушите на пациенти (за други родилки или лекар/сестра от отделението), което за мен е липса на професионализъм.
- малко е хаос на изписването, уж имахме час 1.30 с;едобед, а 35 роднини от цяла България на момичето за 2.30 бяха заели помещението със слънчогледите и честно се чувствах все едно съм цирков артист и забавлявам публика. Написах препоръка в анкетата.

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 09:52 от Chacha86

# 721
Честита рожба и благодаря за подробната информация  bouquet

# 722
Честита рожба, Chacha86! Прекрасно е, че така е протекло раждането и престоят ти! Това за добавката и кърменето трябваше да е във видимия текст с големи букви Wink

# 723
  • София
Здравейте, дами. Има ли сред вас някоя, която се е следила при д-р Маркова и наскоро е родила или й предстои? Аз се следи при нея, но при последната ни среща, като повдигнах въпроса за раждането, тя ми спомена, че поради някакви задължителни отпуски и майчинството й в периода около термина ми няма да е на разположение в болницата за израждане. Каза, че, като наближи, ще ме насочи към нейн колега, който заедно ще изберем. Та въпросът ми е дали други от вас са (били) в подобна ситуация или са запознати с обстановката около докторката? То се знае, че като се видим другия път, ще я разпитам подробно, но ще се радвам, ако получа някаква информация отсега. Притеснявам се да не отложим твърде много моментът на въпросната уговорка, да тръгна да раждам, без да сме избрали лекар, и да карам при който е на смяна. Не че ще е голяма драма, т.к. за всеки един съм чувала добри отзиви и имам доверие в професионализма им, но ми се иска да имам познати лице до себе си точно в този момент. Мисля по-другата седмица като се видим за запис на тонове, да настоявам да изясним кога ще е на разположение и, ако раждането започне в нейно отсъствие, към кой лекар да се насоча +  да се видим тримата или директно да си запазя час при него.

# 724
Chacha, честита радост и много благодаря за споделеното! Чувствам се все по-спокойна от избора си на болница покрай такива разкази.

По отношение на Маркова - доколкото ми каза Димитров е насочил доста пациентки негови към нея до края на м. Август, когато него няма да го има. Понеже той ще е в отпуска каза, че ще предупреди д-р Корсачки за мен(към него също насочва и аз предпочетох при него) и каза ако нещо се случи докато го няма, в болницата да кажа, че съм пациентка на др Димитров, но докато е отпуска, че др Корсачки ще ме следи, така че при евентуално раждане от болницата ще извикат него, а няма да остана с дежурния лекар. Предполагам, че др Маркова работи по същата схема.

# 725
Chacha, честита радост и много благодаря за споделеното! Чувствам се все по-спокойна от избора си на болница покрай такива разкази.

По отношение на Маркова - доколкото ми каза Димитров е насочил доста пациентки негови към нея до края на м. Август, когато него няма да го има. Понеже той ще е в отпуска каза, че ще предупреди д-р Корсачки за мен(към него също насочва и аз предпочетох при него) и каза ако нещо се случи докато го няма, в болницата да кажа, че съм пациентка на др Димитров, но докато е отпуска, че др Корсачки ще ме следи, така че при евентуално раждане от болницата ще извикат него, а няма да остана с дежурния лекар. Предполагам, че др Маркова работи по същата схема.

И при мен е същата ситуация - при Димитров съм за раждане, но ако евентуално тръгна да раждам докато е в отпуска да кажа да повикат д-р Корсачки.
Иначе на тонове докато Димитров е в отпуска ходя при Евтимова, при която де следя.
Искам да ви питам в кои дни е приемното време на Корсачки? Все пак ми се иска да го видя този човек поне за един ехограф и да се запознаем. Дори на сайта на болницата той фигурира без снимка Simple Smile

# 726
Искам да ви питам в кои дни е приемното време на Корсачки? Все пак ми се иска да го видя този човек поне за един ехограф и да се запознаем. Дори на сайта на болницата той фигурира без снимка Simple Smile
В петък.

# 727
Корсачки е в петък до обяд.

# 728
  • София
Chocholoko, Kisses{P}, благодаря за отговорите. Ех, този отпускарски сезон, как не сме се сетили да съобразим бебетата с него 😂

# 729
  • София
Корсачки е в петък до обяд.

Хм, ходих да ми маха конеца и беше от 14-18 миналия петък.

# 730
Различните петъци е в различни часове.

# 731
За Корсачки знам, че на 26.08 е до обяд със сигурност - имам час за тонове при него, ако може да послужи за ориентир в смените му.

# 732
19-и и 26-и е преди обяд със сигурност - имам часове и за двете дати.

# 733
  • София
Корсачки не е ли вече в петък следобед на смяна. Преди така му беше графика, че трябва да си запазвам час при него и да знам, ако има промени.
 bouquet

# 734
Проследявам бремеността си в Токуда, но правих фетална морфология на друго място и установиха обратен кръвен поток. Знаете ли дали има възможност да ми се направи доплер в кабинета, в който проследяват бременността в Токуда или трябва да си запиша отделен час за такова изследване?

Общи условия

Активация на акаунт