Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 082
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте!

Имам въпрос и ми трябва сравнително бърз отговор, моля ако някой може да ми помогне, да пише. Утре заминавам за Америка, а имам гинекологични проблеми.
Започнаха с типичните за цистит симптоми, но след лечение с червена боровинка и Ципрофлоксацин, паренето и болките не спираха, само намаляват за известно време от Клотримазол.
Отидох до една много високомерна гинеколожка, при която си направих общо три изследвания, от които се оказа, че имам изолирана бактерия е.коли и ето и-мейлът от гинеколожата:

"Много рядък,много резистентен вид -вземете си Нитроксолин от 250 мг -два пъти дневно за 10 дни за пиене заедно с Макмирор комплекс глобули за вагинално приложение".

Гледах в други теми във форума, че от този Нитроксолин има какви ли не странични ефекти.. Можете ли да ми препоръчате някакъв негов заместител, който по възможност и да не е на такава фрапантна цена?

# 391
Препоръчвам ти да отидеш при по-адекватен гинеколог. Ешерихията е упорита бактерия и не е шега работа.

# 392
Хайде и аз с въпрос  Laughing Сутринта при бърсане забелязах малко количество прясна кръв. Бременна съм в 30 г.с. Мисля, че не е от влагалището, а от ануса. Усещам и лек дискомфорт. Идеи какво може да е?
Хемороиди.

# 393
  • София
Хайде и аз с въпрос  Laughing Сутринта при бърсане забелязах малко количество прясна кръв. Бременна съм в 30 г.с. Мисля, че не е от влагалището, а от ануса. Усещам и лек дискомфорт. Идеи какво може да е?
Ако е от ануса освен за хемороиди, за друго не се сещам. Но ако не си сигурна, че е от там, отивай на лекар.

# 394
от коя дата нататък може да се плащат осигуровки (лично). като мине целия месец или от някое число нататък, или и предварително даже става? кои са опциите освен Райфайзенбанк за плащане?
Дава ми през epay.bg плащане. Излиза 17,77 лв. (с такса) и не ми изписва за кой месец плащам. просто вкарвам в сметката на нзок по вид плащане 56111 тази сума (или колко си поискам в крайна сметка). та от тая гледна точка: как се проверява кои месеци не си плащал (въпреки че си с непрекъснати осигурителни права), за да може след плащането да видиш дали тоя месец вече им излиза платен  newsm78

# 395
# 396
с нищо не ми помага калкулатора. знам че е 16,80 една вноска, че съм с непрекъснати права и че не съм плащал за Май 2016. а къде да видя, че наистина не съм плащал за Май 2016 и че като вкарам 16,80 ще покрият Май 2016.

# 397
Декларация 7 си подал?

# 398
Е това не го знаех. Значи ше вземеха парите без да съм подал тая Декларация (което изглежда тъпо).
Да не е задължаваща, че ще плащаш от пускането й до края на света? Или всеки месец се пуска?

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 20:56 от Damarcus

# 399
  • Sofia
Един път се пуска тази декларация

# 400
И какъв й е смисъла. Задължаваща някаква? То и без това излиза, че ако не се пусне си в някакво нарушение де.

# 401
Хайде и аз с въпрос  Laughing Сутринта при бърсане забелязах малко количество прясна кръв. Бременна съм в 30 г.с. Мисля, че не е от влагалището, а от ануса. Усещам и лек дискомфорт. Идеи какво може да е?

Ако си сигурна, че е от ануса - хемороиди, но със сигурност трябва да се консултираш с гинеколог. Надявам се, че вече си го направила.

# 402
  • Sofia
И какъв й е смисъла. Задължаваща някаква? То и без това излиза, че ако не се пусне си в някакво нарушение де.
http://infomreja.bg/podavame-deklaraciq-obrazec-%E2%84%96-7-ili- … urovki-19936.html

# 403
Гениално. Ако не подадеш, но пък плащаш, то сумите висят ей така в пространството. Гениално!
Подаването става ли чрез e-услуги с пик?

# 404
Damarcus, аз мисля, че ти си подал такава декларация в някакъв момент, просто не си спомняш. Ти нали си с непрекъснати права? Ако не беше подал тази декларация, щеше да се водиш с прекъснати, нищо, че плащаш, а доколкото разбирам, случаят ти не е такъв. Peace

Общи условия

Активация на акаунт