Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 766
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
  • някъде под слънцето...
Cabochard
За този ли говориш?

Преди много години имах от него но явно беше друга версия защото моя беше в синьо и розово, а може и да греша.Нямач спомен как ухаеше..
Еликсира на чудесата  за мен няма нищо общо с миризмата на Кореком.

# 451
Cabochard
За този ли говориш?

Преди много години имах от него но явно беше друга версия защото моя беше в синьо и розово, а може и да греша.Нямач спомен как ухаеше..
Еликсира на чудесата  за мен няма нищо общо с миризмата на Кореком.

Да! Подобно флаконче, но много тъмно синьо, почти черно. Помня, че го имаше в червено и ярко синьо също, но не познавам ароматите им. Черният си беше ... the best!  Peace

"Еликсира на чудесата  за мен няма нищо общо с миризмата на Кореком." Много жалко... тъкмо го разучавам и дори обмислях покупка, че на Ерме-тата нищо не познавам, а толкова ми се иска...

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 22:05 от cabochard

# 452
Много жалко... тъкмо го разучавам и дори обмислях покупка, че на Ерме-тата нищо не познавам, а толкова ми се иска...
И все пак не се отказвай и намери начин да го пробваш. Струва ми се, че за повечето от нас има точно тази миризма.

# 453
  • София
kovatcheva, аз бих ги задържала. Вкусовете се менят, локациите също - възможно е да ги преоткриеш. Толков съм щастлива като "открия" някой отдавна неносен парфюм, забутан в дъното и той ми се разкрие божествено  Heart Eyes
Като прочетох за дърво и опушено и реших, че говориш за Black на CdG, който придобих най-после и който ме запраща моментално в облаците. Не бях го тествала на моята кожа, но за щастие не ме разочарова когато го направих. Както каза милия консултант - оседлахте го прекрасно този парфюм  Wink

# 454
Много жалко... тъкмо го разучавам и дори обмислях покупка, че на Ерме-тата нищо не познавам, а толкова ми се иска...
И все пак не се отказвай и намери начин да го пробваш. Струва ми се, че за повечето от нас има точно тази миризма.
Пак ме вкарвате в грях, ама много се "зарибих", дами, ще търся мостра или пробичка задължително!  Laughing
А това за "аромата на кореком"... то си беше като "идиом" за онова време, символ на нещо луксозно, изискано, скъпо и недостижимо.  Hug

# 455
Привет, бих искала да помоля за помощ! Дали има някой, който си спомня парфюма "Fly Away" - тъмно синьо, почти черно /металик/ непрозрачно флаконче /мисля 100 мл/ с правоъгълник, в който имаше изобразено жълто-оранжево-червено слънце и летящи птици над него/.

Помня го, дори съм го имала. Когато бях студентка, в далееечната 86-та.  Laughing Но в никакъв случай не се ангажирам с описание, камо ли да предложа вариант за еднаквост. На външен вид приличаше на Монтал, като дезодорант. Ароматът смътно го помня, но не мисля, че имаше дъх на Кореком точно.

# 456
  • София
Аз по такъв начин онзи ден направих гаф голям с така прекрасно описания тук арабски парфюм от deetron. Добре, че не го поръчах. Благодаря, че ме спряхте и ми прати проба една чудесна парфюмна фея. Щях да се чудя какво да го правя.

densi - Съжалявам за случката.  Confused

# 457
  • София
С умиление си спомням за моя любим корекомски парфюм Flamme Bourjois от студентските ми години през 80-те, не шлейф - ами талази от аромат.

# 458
С умиление си спомням за моя любим корекомски парфюм Flamme Bourjois от студентските ми години през 80-те, не шлейф - ами талази от аромат.
Ооо, да! Това е нещо, което никога не се забравя, имам чувството, че дори днес бих го носила с удоволствие!!! Heart Eyes

# 459
# 460
Благодаря ти, Бижу, но дълбоко се съмнявам че за 30-35 години не са го реформулирали няколко пъти и то в отрицателна посока. И шишенцето простее, нищо общо с оригинала, а и за тази цена дори ме е страх да си представя какъв аромат ме очаква вътре. Нека се оставим на прекрасните парфюмни спомени от детството.  Stop Hug

# 461
Е, в Енцо са се уляли с цените.В бутиците на Диор 250 мл.струва 300 евро, както и да ги смяташ не са 840 лв.Виж 15 лв. за 2 мл. по бива ,да се запознаеш с аромата.Примерно за мен това е съвършенния парфюм,но може би не на всеки ще допадне.Съвета ми към теб е да го пробваш и ако наистина ти харесва се комбинирайте няколко човека и си го купете от Европа някъде. bouquet

В Европа в бутиците 450мл са €420.Колаборацията с други хора за купуването на голяма разфасовка/декантер където е възможно винаги прави цената много по-ниска и прилична.840лв е супер нереална цена за 250мл.

Боже, 15 лева за 2 мл. мостра, ш' са гръмна!  #Crazy Това сериозно ли е? Ако да, оляли са се нашите търговци.  Sad

Не е висока цената-цената на мл за мострите винаги е много по-висока.Енцо не са от "нашите търговци" , а са чехи,които в момента се разрастват с огромни темпове и скоро ще се превърнат в един от най-големите ритейлъри в световен мащаб.Само домейна е български.

Разчитат на това, че реално в БГ няма къде да го тестваш освен от частна колекция  Stop
Както и за цената на бутилката..

La Collection Privée никога няма да има в Бг официално.Трябва да има бутик - линията не се предлага никъде другаде .Бутик или онлайн магазина-няма друг вариант за купувачите,ако искат реални цени.Всичко друго включително и Енцо в конкретния случай, са прекупвачи на дребно.

Аромат за до преди малко

Чудесен аромат,с МНОГО ниска цена и високо качество-все пак е творение на  Maurice Roucel

# 462
Аз по такъв начин онзи ден направих гаф голям с така прекрасно описания тук арабски парфюм от deetron. Добре, че не го поръчах. Благодаря, че ме спряхте и ми прати проба една чудесна парфюмна фея. Щях да се чудя какво да го правя.

densi - Съжалявам за случката.  Confused
А няма проблем. Hug

И на мен не ми се струват много парите за пробата. Много скъп парфюм-много скъпи проби. Peace

# 463
  • някъде под слънцето...

La Collection Privée никога няма да има в Бг официално.Трябва да има бутик - линията не се предлага никъде другаде.
Не съвсем.
В Испания например, тази колекция, а и много друго ексклузиви, привета и ниш, се продават на щандове за парфюмерия  на брандовете им във веригата El Corte Ingles из цялата страна.

# 464
Според мен, kovatcheva, решението е да изпържиш едни кюфтета или риба у вас и рязко ще се върнеш към въпросните аромати ( това в кръга на шегата). А сега сериозните решения, за които се сещам. Първи вариант - пълно парфюмно въздържание за месец, примерно. Нито от твоите, нито в магазина, с цел прочистване на "носа" и мисълта.
След месец, може би ще закопнееш за изброените ( от теб парфюми).
Втори вариант - смяна на парфюмната група. Носиш, неща, които са далеч от тези, които си "намразила" към този момент. И може след време да им "простиш". Според мен винаги можеш да ги "разкараш", това е най-лесното. Дай им шанс, но чак след време, когато си забравила случката, а тя не е от най-необичайните. Мога да предположа, че всички  сме го правили ( с най-различни продукти).Сега, където съм, ако запуши нещо такова, има димен датчик и идва пожарната и плащаш 50 паунда глоба, така, че трябва да се стягам.  Laughing
Да не говорим, че както изрази Йоан Владимир съмнения за подмолни реформулации, сегашните версии, които имаш на тези парфюми, след точно година могат да се окажат съкровища, които няма как да намериш повече.

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 09:59 от Zozina

Общи условия

Активация на акаунт