Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 929
  • 733
  •   1
Отговори
# 45
И аз, като повечето от споделилите мнения в новата тема /благодаря за нея също/, не зная какъв точно е ароматът на муска, но явно го харесвам, защото прегледах пирамидите на всички парфюми, които имам в момента и не открих такъв, който да не притежава муск в базата. Много е важно наистина с какво и как е комбиниран. Сетих се  за един ейвънски парфюм "True glow"- http://www.fragrantica.com/perfume/Avon/True-Glow-1136.html, който много харесвах преди 7-8 години, но за съжаление от доста време не се произвежда, и след като с изненада разгледах пирамидата, се уверих, че наистина мускът ми е една от любимите съставки в ароматите. Peace
Ако искате изброявайте кои са ароматите ви с муск...може така да се дадат идеи за проби.
Тези, които ползвам в момента и чиито пирамиди разгледах са Burberry - The Beat и London, Calvin Klein - Euphoria и Eternity Aqua, DSquared - She wood Velvet forest, Dupont - Pour Femme, Elizabeth Arden - 5th Avenue after five, Gres - Cabochard, Iceberg Twice, както и някои други - всички имат муск /основно в базата/, което ме изненада.  bouquet

# 46
Noa Cacharel, Contradiction Calvin Klein, Sunflowers Elizabeth Arden, Naturelle Yves Rocher, Comme une Evidence Eau de Parfum Yves Rocher, Aquawoman Rochas for women, Coco Mademoiselle Chanel, Eau Oceane Biotherm for women, Russisch Leder Farina for women and men, Citizen Queen Juliette Has A Gun,
Narciso Rodriguez For Her, Modern Muse Estée Lauder, Eclat d`Arpege Lanvin са моите парфюми с муск.

# 47
Не усещам муска като отделна съставка, но я открих в - Ungaro Party, Jesus Del Pozo In White, Liu Jo edp,Caldion и Amber Elixir Oriflame, както и в един мой любимец отпреди 15 години Fire & Ice Revlon for women.

# 48
Не усещам муска като отделна съставка, но я открих в - Ungaro Party, Jesus Del Pozo In White, Liu Jo edp,Caldion и Amber Elixir Oriflame, както и в един мой любимец отпреди 15 години Fire & Ice Revlon for women.

Този " Огън и Лед" е страшен. Къде може да се намери в момента

# 49
Вие шегувате ли се?! Rolling Eyes Огън и лед струва 5 лири и е такава измита водица, която не струва и 5 пенита!

Пардон Flutter аз говоря за Fire & Ice Cool.

Последна редакция: нд, 20 мар 2016, 20:16 от Бижy

# 50
Вие шегувате ли се?! Rolling Eyes Огън и лед струва 5 лири и е такава измита водица, която не струва и 5 пенита!
  На времето много ставаше, и беше много траен. Жената го купуваше от магазини Бонжур, или нещо подобно, сега не съм ги чувал. Ако е от Енцо, нищо чудно да е умита водица.

# 51
Май само в чужди сайтове се намира. Аз също съм го купувала от Бонжур, а за трайността подкрепям Sandokanchev, мнооого траен. Много любим на ММ беше Tel quel Yves Rocher, но и той вече не се намира. Гледам, че в Enzo го има, но не се знае какво ще дойде.

Последна редакция: нд, 20 мар 2016, 21:17 от elitanik

# 52
Май само в чужди сайтове се намира. Аз също съм го купувала от Бонжур, а за трайността подкрепям Sandokanchev, мнооого траен. Много любим на ММ беше Tel quel Yves Rocher, но и той вече не се намира. Гледам, че в Enzo го има, но не се знае какво ще дойде.

Моля ви, обяснете ми - защо наистина в Енцо се намират парфюми, които в други "читави" сайтове липсват? Конкретен пример - Intuition на Есте Лаудер винаги е наличен при тях, но аз някак си не съм склонна да дам стотина лева на вятъра. newsm78

# 53
  • София
densi, благодаря за темата! bouquet

Принципно харесвам муск, има го в някои от парфюмите, които нося, но в нито един от тях не е водеща съставка. (Не съм пробвала мускусните Монтали.) Добре се развива в комбинация с цветя, с амбра, ванилия, сандалово дърво. Не ми допадат парфюмите на НР.

# 54
  • Франция
Fragrantica с актуална статия по темата ни:
http://www.fragrantica.com/news/Best-in-Show-Musk-Fragrances-2016--7719.html
Явно ни следят и преписват от densi  Simple Smile

# 55
Sandokanchev
Цитат
Ако е от Енцо, нищо чудно да е умита водица.

Може ли да ми обясниш, какво искаш да кажеш с това. Менте ли са ти пращали? Сподели да си знаем. Може и на лични, знам че това е малко за друга тема, но понеже тук го спомена.
Хубав ден на всички. bouquet bouquet bouquet

# 56
  • Чукарландия
Благодаря за новата тема, Денс! bouquet

Ако преобладава муск - не ми харесва в парфюми. Ако леко е загатната нотката - е носим от мен. Hug

# 57
# 58
Около 1/3 от парфюмите ми съдържат мускус някъде из пирамидата си, но осезаем като нотка е само в Narciso Rodriguez For Her EdP - nамирам го за добро изпълнение, както и че ми стои добре на кожата.
Като цяло обаче не е акцент на предпочитаните ог мен аромати.

# 59
Съвсем случайно прочетох, че днес 21 март е национален ден на парфюмерията (или на аромата, или на парфюма, не знам точно как се формулира на български). Та честит празник на всички имащи отношение към ароматите Simple Smile Даже видях, че има хора, които си правят селфи с парфюм Simple Smile т.е. смелфи Laughing
Още един парфюм имам с муск - Mure et Musc L`Artisan Parfumeur, тук много добре се усеща сапунената нотка, но не ме дразни, добра е композицията.

Общи условия

Активация на акаунт