Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 918
  • 733
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
И аз благодаря за новата тема!  bouquet
Аз все още не мога да установя дали харесвам муск. Много от парфюмите го съдържат най-вече в базите си, но в голяма част от случаите въобще не го различавам. Явно зависи от съчетанието с другите съставки. За муска като водещ и основен в композицията май не съм чак толкова голям фен. Когато го усетя, в някои аромати ми мирише прекалено стерилно, а другата крайност - напомня ми на мириса, който от време на време изпускаше женското ми куче  Laughing Предполагам, че това е животинската му и секси страна,  Simple Smile
Харесвам ароматите на Нарцисо Родригез, но не до степен да ги обикна, освен един - белия Нарцисо в млечно бялото квадратно шише - него го обожавам още от първото подушване.  Heart Eyes Предполагам, че там любовта ми се дължи на съчетанието с гардения и ветивер, наличието на дървесна кедрова нотка и липсата на пачули /което също понякога ме дразни/.   Peace

Ами, хайде, честит празник на всички в темата, щом днес е такъв ден!  Hug

# 61
здравейте! обичам много момина сълза ,никога не съм носила нещо подобно и се зачудих дали може да ми препоръчате някой парфюм ? ама все пак да успея да го намеря онлайн Praynig  благодаря предварително!

# 62
  • София
vin40- Diorissimo на Dior е точно и само момина сълза
http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Diorissimo-224.html

# 63
Във фрагрантика има изобилие на парфюми с преобладаваща момина сълза, погледни - http://www.fragrantica.com/notes/Lily-of-the-Valley-109.html

# 64
  • София
Привет на всички и от мен,
новата тема е много интересна!  Heart Eyes Благодарско на densi  Simple Smile

Та за мускуса - в наши дни неговото споменаване в пирамидите е равносилно по-скоро на объркване, отколкото  да служи за насока  Grinning
Толково много видове мускуси има, че човек може да се изгуби - то не са синтетични, растителни, бяли... сещам се за египетския червен муск, който всъщност е комбинация от други нотки, като например пачули, роза, тамян, смирна, а в миналото и натурален мускус.

Загледах се в пирамидите на доста от парфюмите, които имам и се оказа, че в много от тях имам мускус в базата и може би това е една от причината да си ги харесвам Simple Smile Не бих казъл, че особено много го отличавам в повечето от тях, но в Jean Paul Gaultier - Gaultier 2 например, мускуса ми е много любим, както и в Ferrari Essence Musk. Дори само в в два тази аромата може да си види, че мускуса има толкова различни лица.

Разбира се, не мога да подмина темата мускус, без да споделя впечатления от опита ми с арабски парфюми Grinning
Когато темата е мускус няма как пропусна  Al Haramain - Musk Al Ghazal.

Преди време, попаднах случайно на него като инфо в нета, и ми стана много любопитен с това, че Al Haramain твърдят, че с този си аромат се опитват да претворят точно аромата на еленски мускус, такъв какъвто е бил преди много години, и какъвто сега няма как да бъде направен, тъй като е забранен добива му навсякъде по света. Та, любопитството ми беше голямо - как ли мирише този еленски мускус? На чисто? На свежо? А може би на мъж?  Grinning Зачетох се в мненията на рускини из техни сайтове и когато прочетох толкова разнопосочни и крайни мнения, включително, че парфюма е напълно женски  Mr. Green, реших, че няма на къде повече и го взех на сляпо от нета. Пристигна тази приказна красота

Скрит текст:

Top notes are caraway and anise.
Middle note is musk.
Base notes are woody notes, spicy notes vanilla and dark chocolate.

Шишето и капачката са от метал  Rolling Eyes Shocked Наистина не се шегуват арабите, чудесна изработка/за мен де/, знам, че за някой ще се стори кич, циганско и тн, но аз обичам отличаващите хрумки, които източния свят предлага.

Запознаството ми с този мускус беше шокиращо  Shocked Наистина до тогава не бях помирисвал нещо подобно - дори сега, когато си го пръснах на ръката, за да пиша по пресни впечатления, ми е труден за описване... Не прилича на нито един мускус - животинското наистина го има, но въпреки че звучи може би не особено приятно, тази специфична нотка придава невероятна мъжественост и магия на цялостната композиция. Бих искал да го опиша по-добре, но не мога - не е чист от рода на бял муск, но излъчва някаква свежа елегантност, не е дървесен, но предизвиква асоциация с гъста гора, като от тази снимка

Същевременно, подправъчните нотки също допринасят за още по-изразената екзотичност и уникалност на парфюма. Хем е леко горчив, хем е дървесен, хем...  хммм - леко сладникав, ако се появи хладен повей Crazy
Категорично е най-мъжествения и алфа парфюм, който някога съм срещал. Наистина парфюм с мускус  Mr. Green
Ето и едно ревю на руски

http://rysichka.blogspot.bg/2016/02/musk-al-ghazal-al-haramain-perfumes.html

Малко в страни от темата, но руските сайтове се оказаха добър източник на инфорамция относно някои такива щури арабски екзотики, за които обикновено липсва каквото и да е мнение.
Та обратно на парфюма - имах малко нужда от време да се освестя, да се запозная и един вид опитомя този див елен, да го разбера, за да стигна до момента, когато мога да кажа, че Musk Al Ghazal е моят фаворит по темата мускус, съзнавайки напълно, че най-вероятно за европейския вкус, този аромат ще бъде най-малкото странен. Но пък от друга, може би именно това ме привлече - получих нужната доза уникалност и екзотика по темата мускус, които парфюмите, до които иначе имам достъп, едва ли биха ми дали.
Независимо от моето позитивно отношение, не препоръчвам да се купува на сляпо Musk Al Ghazal, защото би могъл да стрестне доста хора, които не са готови за среща с мускус от този вид, без това ни най-малко това да означава, че е страшен или ужасен. Той е просто е твърде различен от познатите парфюми в европейския мейнстрийм.

Сега се сетих как в някакъв руски сайт едни казват - "върха е!", други-"ужасен!", трети - "100% мъжки", четвърти - "напълно дамски и много приятен"  Mr. Green

Другият парфюм доста по-накратко ще го опиша, че и без това пак дълъг пост се получи.
Rasasi Faqat Lil Rijal

Скрит текст:

Тук мускуса отново е мощен, мъжествен, без никакви скрити намеци. Заедно със нотките на ууд, пачули, шафран и кожа правят фантастична, мноооого мъжествена комбинация, която ми напомня стила на парфюмите Монтал. Faqat Lil Rijal може далеч по-лесно да се опише от Musk Al Ghazal, защото има доста парфюми на пазара, които предлагат сходни арабски композиции. Мускуса отново е специфичен, изявен, но по-скоро се доближава до типа, който излъчва чистота и подчертана мъжестевност. Този аромат напълно отговаря на името си - "Стриктно за мъже"  Simple Smile

На финала ще спомена, че напълно разбирам повечето дами защо не харесват мускуса - той е много интересна и специфична нотка, която в мъжките парфюми стои добре, дори и в посредстевни композиции, но при дамските парюфми нещата с мускуса стоят различно. В женските парфюми, мускуса трябва да е много добре хармонизиран с общото насторение на парфюма и да попадне на правилната кожа... Wink
Та разбирам когато дамите се мусят на мускусите, които иначе могат да дадат нужната доза сексапил, стига да е използван правилно.

А между другото, получих сега семпли от  Calvin Klein CK One Summer 2014 и CK One Summer 2015, та съжалявам, че това не случи по-рано, за миналата тема, когато описвахме алкохолни нотки в парфюми  Mr. Green Щях да бъда още по-подговен  Laughing

Пак мега дълго се получи  smile3538

Последна редакция: вт, 22 мар 2016, 00:15 от Deetron

# 65
Fragrantica с актуална статия по темата ни:
http://www.fragrantica.com/news/Best-in-Show-Musk-Fragrances-2016--7719.html
Явно ни следят и преписват от densi  Simple Smile
А така супер, много гот!

21 Март ден на парфюмерията- това ме зарадва много. Днес празнувам единия най- голям празник в живота ми рождения ден на голямата ми дъщеря.  Heart Eyes Родила съм я на деня на пролетта и на парфюмерията. Няма случайни неща в пътя ми явно.

# 66
  • София
здравейте! обичам много момина сълза ,никога не съм носила нещо подобно и се зачудих дали може да ми препоръчате някой парфюм ? ама все пак да успея да го намеря онлайн Praynig  благодаря предварително!

vin4o - привет, може би класиката Giorgio Armani  Acqua di Gio ще ти допадне.  Rolling Eyes

Макар, че с ръка на сърцето бих ти препоръчал Annayake Natsumi  for women - наскоро го взех за моята дама и страшно ни хареса - много свеж, позитивен, зелен, лъчист, с изразена нотка на момини сълзи, без да е доминираща.

# 67
  • София
Днес празнувам единия най- голям празник в живота ми рождения ден на голямата ми дъщеря.  Heart Eyes Родила съм я на деня на пролетта и на парфюмерията. Няма случайни неща в пътя ми явно.

densi - Жива и здрава да ти е и те радва много години напред!  party023

Така се улисах да пиша за арабски щуротии, че забравих да спомена, че мъжките парфюми на Narciso Rodriguez много ми харесват - във всеки един от тях, мускуса е впелетен чудесно  Crazy

Narciso Rodriguez for Him Musk EDP ми допада особено  Crazy

В последната минута на 21.03 - честит празник на всички парфюмно зарибени  Mr. Green

# 68
След дълго надничане с мъничко страх решавам да се включа в ароматната ви тема.
Много силни участници има, та затова.
Аз съм обикновена пристрастена.
В момента търпя разочарование от Кара Миа от Дъглас - никаква трайност.

# 69
  • Чукарландия
21 Март ден на парфюмерията- това ме зарадва много. Днес празнувам единия най- голям празник в живота ми рождения ден на голямата ми дъщеря.  Heart Eyes Родила съм я на деня на пролетта и на парфюмерията. Няма случайни неща в пътя ми явно.

Денс, да ти е жива и здрава малката-голяма Принцеса! Hug Hug Hug

# 70
Благодаря ви много. Hug bouquet

Днес съм със Сюблим Балкис. Heart Eyes

# 71
Здравейте момичета,
кой знае какъв опит с парфюмите нямам. Едва ли ще ви изненадам с нещо.
Много ми харесва Narciso ...ама много. Но пък тук се заинтригувах от Comme des Garcons - Floriental. Аз съм от Варна и не зная ...не го намирам по познатите места. как бих могла да го усетя? Предполагам в София се продава.
Някакъв съвет или идея? Бих платила за мостра , ако има начин.

# 72
MiraBu, добре дошла в темата. Всички сме пристрастени, кой повече, кой - по-малко  Laughing
densi, да ти е жива и здрава щерката, много късмет и желая!
Днес нямам никакви ангажименти, цял ден съм у нас. Пръсънах си сутринта Версенс на Версаче, никак не е зле, че и траен, още го усещам. Не знам от кога стои тая проба в чекмеджето, но някак си ароматите на Версаче никога не са ме привличали, сега ей така пръснах и съм приятно изненадана.

# 73
Дами, издирвам за приятелка този парфюм. Във Фрагрантика на марката има парфюми в такова шише, но този го няма.  Thinking Има един мл в шишенцето, свеж, фин, слънчев цветен аромат е, който ми се струва никак не лош, но идея нямам къде да го търся. Бил е подарък от някоя си фирма, с която работи, няма как да пита и не знае от къде е купен.
Някоя от вас, ако го съзре някъде, моля да пише. Hug

# 74
  • София
След дълго надничане с мъничко страх решавам да се включа в ароматната ви тема.
Много силни участници има, та затова.
Аз съм обикновена пристрастена.
В момента търпя разочарование от Кара Миа от Дъглас - никаква трайност.
Добре дошла, Мира!  bouquet Тук всички сме обикновени пристрастени, само дето някои са затънали повечко в материята Simple Smile Прочети предупреждението в розово в първия пост и се разполагай удобно в темата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт