Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 903
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
Направо търси последния, той си е много липов.
Межде другото стария парфюм се намира все още в квартални парфюмерии и то на прилична горе- долу цена.

# 271
  • Germany
Гая, аз също го усещах много липов този парфюм, но явно сме от малкото хора, които са го усещали  така. Обаче липата, и изобщо цялостното звучене на Extravagance amarige аз бих сравнила с друг парфюм, ето този http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Champs-Elysees-Eau-d … -Toilette-66.html. Тук липата е медена, слънчева, с красива дървесна подложка и плътна. Липата на d'orsey е съвсем друг тип липа, почти моноаромат на липа, която е свежа и окъпана от дъжд. Имай предвид, че бързо омръзва. Напомням обаче, че почти нищо, обичано от мен в миналото, днес вече не харесвам. Даже се чудя, как съм могла да нося такъв тип аромат. Затова най - добре потърси отливка, преди да купуваш, за да видиш има ли още любов, или е останала безвъзвратно в миналото.
Йоан Владимир, много абстрактно звучи този парфюм на Килиан, отново невероятно описание   Crazy Hug

# 272
Благодаря за отзивчивостта HugДенси и Ковачева...  Heart Eyes

# 273
Гая, обади се и попитай дали на Красно село го няма твоя парфюм. Аз ще попитам в моите квартални и ще ти пиша ако намеря нещо. Hug bouquet

# 274
Денсии...благодаря ти.. Heart Eyes Много съм трогната, но за съжаление живея в Италия...В и-бея намерих цени от сорта ма 88 евро за 30 мл, само защото бил винтидж... Като се прибера ще ти пиша за подробности...лека нощ Hug :bouquet

# 275
  • Франция

Hermessence Muguet Porcelain by Hermes е вече наличен в бутиците на марката и е в продажба от днес Simple Smile
Поспорихме с консултантката, която много искаше да ме убеди, че това е истинска, натурална и несъмнено момина сълза. Само че тя е парижанка, а аз съм от село. Това, което усещам на ръката си, е първо зелен пъпеш, току-що разрязан, по време на пикник на ливада с току-що окосена детелина. В едната си ръка държа парче пъпеш и се каня да го захапя, в другата ръка държа букетче момини сълзи. По небето се гонят пастелно зелени облачета.
Това е картината, която е нарисувал този път мосю Елена, аз само ви я преразказвам несръчно.

Последна редакция: ср, 06 апр 2016, 00:50 от Йоан Владимир

# 276

Hermessence Muguet Porcelain by Hermes е вече наличен в бутиците на марката и е в продажба от днес Simple Smile
Поспорихме с консултантката, която много искаше да ме убеди, че това е истинска, натурална и несъмнено момина сълза. Само че тя е парижанка, а аз съм от село. Това, което усещам на ръката си, е първо зелен пъпеш, току-що разрязан, по време на пикник на ливада с току-що окосена детелина. В едната си ръка държа парче пъпеш и се каня да го захапя, в другата ръка държа букетче момини сълзи. По небето се гонят пастелно зелени облачета.
Това е картината, която е нарисувал този път мосю Елена, аз само ви я преразказвам несръчно.
Отново страхотно описание, Йоан Владимир, благодаря /чак ми се прииска да го имам/ - щом това наричаш несръчно, какво ли би се получило "сръчното" ти Grinning :hug

Последна редакция: ср, 06 апр 2016, 01:22 от cabochard

# 277
Прелюбопитна съм да опитам новото творение на мосю Елена  Heart Eyes
Благодаря за прекрасното описание, Йоан Владимир!  bouquet

# 278
Добър вечер. Преди повече от 15 години имах ето този парфюмhttp://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Extravagance-d-Amarige-1967.html и винаги когато зажужат априлските пчели се сещам за него. Ухаеше на сладка липа(макар, че в него такава май няма). Естествено не се продава вече, но съвсем наскоро открих негов едноименен по-млад брат http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Les-Parfums-Mythique … Amarige-1973.html. След първият ми радостен крясък имах благоразумието да сравня пирамидите им и те се оказаха различни.... Някой има ли информация дали си заслужава да купувам Митичния или направо да си търся D-Orsay Tilleull (липов,според описания в една от старите теми)... Hug

Класическият Екстраваганс ми е един от любимите парфюми и съм се позапасила с него. Tilleul също харесвам и имам. Обаче за моя нос двата парфюма не си приличат извън това, че са пролетни и цветни. В Eкстраваганса ясно усещам билките, копривата и лекия цитрус и те носят хладина, докато Липата на Орсе е доста по-медена и топла. Бих те посъветвала да пробваш Градините на Мосю Ли - колкото и невероятно да звучи, върху моята кожа драй-дауна е много подобен на Екстраваганс, до степен свекърва ми, която е дълго ползвала Екстраваганс навремето, да ги обърква. Може обаче да е нещо с химията на моята кожа, но си струва теста. Предупреждавам, че началото на Мосю Ли е различно, така че изчакай около час   Peace

А, и още нещо - http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Les-Parfums-Mythique … Amarige-1973.html за мен няма общо с оригиналния Екстраваганс, така че не се подвеждай.

# 279
Благодаря ти много,Макарон. bouquet

# 280
  • Франция
Яхвайки петминутната си слава, да споделя с още няколко думи впечатления от пролетната парфюмна обиколка:

Два нови кедъра. Първият е Cedro di Taormina на Acqua di Parma - в него почти не усетих кедър и дървесни нотки изобщо. Много, много цитруси и бръснарски акорди извади върху мен, при това трайност и прожекция - мижави, а много се надявах да ми хареса. Вторият е Super Cedar на Byredo. Това е вече не просто супер кедър, ами батман и супермен две в едно, кедър на стероиди. Все едно се оказах в дъскорезница, идеше ми да запретна ръкави и да грабна някой струг. Наситен, мощен, прекрасен, но по никой начин не е за мен, жалко.

Двата нови малахита от колекцията Armani Prive. И двата са много белоцветни по един ретро начин, който не ме привлича. Vert Malachite е предимно жасмин, остър, подправков, агресивен за обонянието ми. Rouge Malachite си е класически ориенталец с доминираща тубероза, само за почитателите на този изчезващ вид  Peace

Mediterranean Honeysuckle на Aerin Lauder - всещност отидох да търся Rose de Grasse, за който прочетох възторжени отзиви, но го нямат, още не бил дошъл до Франция викат  Rolling Eyes Орловият нокът е приятен зелен орлов нокът, но според моя нос и вкус Le Chevrefeuille на Annick Goutal е много, много по-хубав.

Запознах се с ароматите на Heloise de V. Много приятно впечатление ми направи Déjeuner sous le figuier - много хубав смокиново-дървесен аромат със завидна трайност, препоръчвам за проба на почитателките на смокинови аромати.

kovacheva, прекраснице  Simple Smile тествам нарочно и обстойно всичко, което похвалиш в тази тема. Всеки път се убеждавам, че с тебе можем да си поделим по братски всичките парфюми на света, без да се скараме за нито един  Hug но въпреки това ще продължавам да тествам по твоя препоръка. Ходих специално да се запозная със Зелените Малончета  Simple Smile Действително са супер сладки и отвънка, и отвътре, а Nasturtium & Clover изпъква с една класа над останалите. Толкова много исках и аз да си харесам едно, но не ми се получи, просто вътрешният ми детектор на парфюми блокира. Казва ми, че мога да се въргалям в тях (да изпълзя на припек, би казал ЛМ), мога да ги хрупам с наслада, да ги бера на букети и да ги окача по терасата, но не и да се парфюмирам с тях  Mr. Green

Разучавах също и Casta Diva на Nobile 1942 - показа ми се бяла, хладна и надменна  Sad Затова пък Café Chantant е най-вкусният шоколад с пияни вишни, който съм имала щастието да помириша, благодаря ти  bouquet

Моите последни мании и придобивки са парфюмите на Nicolai Parfumeur Createur и Ex Nihilo, но ще разказвам подробно някой друг път, защото сега ми става неудобно как обсебих темата.

# 281
  • Чукарландия
Моите последни мании и придобивки са парфюмите на Nicolai Parfumeur Createur и Ex Nihilo, но ще разказвам подробно някой друг път, защото сега ми става неудобно как обсебих темата.

Разказвай, разказвай! newsm51

# 282
  • София

Разказвай, разказвай! newsm51

Изпреварила ме Бела  Blush

Йоан Владимир, пишеш толкова увлекателно, че дори даденият парфюм да не е интересен сам по себе си, пак е удоволствие да чете човек твоето описание за него  Flutter

Така че обсебвай си на воля, и цялата тема да изпишеш, не вярвам някой да се оплаче,   Hug

# 283
Бих искала да попитам познавачите на мъжки парфюми, какъв свеж парфюм биха препоръчали за пролетта и лятото? Търся за съпруга ми нещо интересно. Оказа се, че всички, които има, са плътни, силни и определено не са подходящи за сезона. Той самият няма да тръгне да тества и обикновено харесва това, което му купя. Когато казвам "свеж" изключвам акватиците. Нещо зелено, ментово, да не е с много лавандула. Изобщо - предлагайте!
И втори въпрос.  Някой има ли опит с вариантите на Eau De Cartier?
Благодаря предварително! bouquet

# 284
Invictus на Paco Rabanne

Общи условия

Активация на акаунт