Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 844
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
Еми, пробвайте Ветивера на Том Форд и в двете версии, както и белия летен L’Homme Ideal Cologne Guerlain. Hug

# 286
Благодаря да предложенията! Simple Smile
Mimeto74 , знам, че  Invictus се харесва много, но него аз самата го отхвърлих при проба, така че отпада, защото не искам аз после да съм принудена да го търпя.  Hug
densi, как не се бях сетила за Ветивера? Ще пробваме също и Герлена. bouquet

# 287
  • Germany

kovacheva, прекраснице  Simple Smile тествам нарочно и обстойно всичко, което похвалиш в тази тема. Всеки път се убеждавам, че с тебе можем да си поделим по братски всичките парфюми на света, без да се скараме за нито един  Hug но въпреки това ще продължавам да тествам по твоя препоръка.
Mr. Green Mr. Green Потвърждавам  Mr. Green Току що се връщам от парфюмна обиколка, сякаш съм знаела, че ще ме споменеш  Flutter И да внеса малко баланс в темата  Wink Hug
Така бях се надъхала на скандал още от сутринта, че или щях да изтрепам народа, или трябваше да ходя да подуша нещо. Взех мъдро решение да мина през бутика на Ермес, че  то след твоето фантастично описание на Hermessence Muguet Porcelain търпи ли се  Mr. Green
Ами не е мой. Никак даже. Не че съм имала кой знае какви очаквания, но и така не си го представях. Гръмогласни момини сълзи, напръскани с есенция пъпеш. Много сочен, воднист, акварелен парфюм, но нищо зелено няма при мен. Много силни аромати, и пъпешът, и момината сълза водят чутовна битка за надмощие. Борбата още не е свършила, но определено сега, в базата, превес взима момината сълза. Пъпешът ми е един сладък и лигав на моменти, при все че съм голям почитател на сорт "Медена роса", тук не го усещам така.
Eau de Néroli Doré Hermes, твърдо Нье. Много ретро одеколон е за мен, няма кой да го чака да стане красив.
Eau de Rhubarbe Ecarlate ме изненада приятно, въпреки че си мислех, че щом Pixie го хареса, аз няма да го одобря. Не харесвам рабарб в парфюм, но тук върху моята кожа е свеж, леко зелен и тръпчив. Има много хубав грейпфрут и още по-хубави кисели червени боровинки. В базата вади един мек и нежен леко билков аромат, който ми напомня на базата на Кели Калеш. Приятен, нежен, ама мога да живея без него  Wink
Cedro di Taormina върху мен започна обещаващо с чудни зелени смокинови листа, които обаче отлетяха толкова бързо, като лятна отпуска на морето. В базата остана онази типична нотка на Акуа ди Парма, която не харесвам. На блотер издържа повече, отколкото на кожа. Почти не се задържа при мен.
http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Aqua-Allegoria-Pera- … ranita-35554.html Този ми хареса. Няма да си го купя, защото имам по-хубави цитруси, но определо грейпфрутът в този е много добър, свеж, искрящ, леко сладък, смесен със сок от круша и нежен османтус. В базата се затопля леко от кедровата подложка, без да губи свежестта си. Звучи като пресен фреш в летен следобед.
http://www.fragrantica.com/perfume/John-Varvatos/Artisan-Blu-35456.html Никак не е мой. Всякакви билки и зелении на едно място, с преобладаващи лавандула и мушкато. Сетих се за дядо ми и одеколона му за бръснене. Много студен, много рязък, много ретро одеколон.
Накрая напръсках на блотер http://www.fragrantica.com/news/Balmain-Extatic-Tiger-Orchid-7790.html, и определено ми допадна най-много от всички. Гъст, цветен, богат и дълбок парфюм. Ориентал флорал за мен, с много ярко изразени орхидея и самбак жасмин. Дълбочина е постигната от красиво, мощно пачули, смесени идеално с кашмирени нотки и вълшебен бензоин. Сладичък, плътен, на моменти ми напомня на среднощната отрова, смесена с ла ви е бел. Много шлейфов, определено женствен и носим. Бутилката е също много красива.
Еmia, пробвайте с твоя мъж и http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Gentlemen-Only-Paris … -Break-35450.html
Прекрасна бутилка  Heart Eyes, очите ми останаха в релефната картина в морско синьо  Crazy
Знаеш, че не харесвам акватици. Този е акватик и много ми харесва  Mr. Green Започва хладно, студено, сякаш скачаш във водите на студен поток, няма я отблъскващата солена нотка на морето, толкова е хладен, сякаш потъваш в синьо-сив поглед на красив и недосегаем мъж. Студените нотки са допълнени чудесно с хубави хвойнови върхове, пресен цитрус и силно намачкана мента. В тази част много ми харесва бистрия хлад, а после се затопля, намества се на кожата, показва се мек и топъл амбър, хубав ветивер. Не очаквай чудо на чудесата. Не е новаторски, но е много приятен, и с удоволствие бих го носила понякога и аз. Сигурна съм, че никой няма да има нещо напротив, да се сгуши в аромата на мъж, ухаещ на този парфюм  Wink
Другите впечатления по-късно, че много съм насъбрала  Mr. Green

# 288
kovatcheva, страхотни картини описваш. Hug
Записвам си това Живанши за тест. bouquet

# 289
  • София
Бих искала да попитам познавачите на мъжки парфюми, какъв свеж парфюм биха препоръчали за пролетта и лятото? Търся за съпруга ми нещо интересно. Оказа се, че всички, които има, са плътни, силни и определено не са подходящи за сезона. Той самият няма да тръгне да тества и обикновено харесва това, което му купя. Когато казвам "свеж" изключвам акватиците. Нещо зелено, ментово, да не е с много лавандула. Изобщо - предлагайте!
И втори въпрос.  Някой има ли опит с вариантите на Eau De Cartier?
Благодаря предварително! bouquet
Бих ти препоръчала Bvlgari Pour Homme Soir, много е свеж, траен и шлейфов http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Bvlgari-Pour-Homme-Soir-770.html Simple Smile

# 290

Страшно ми неприятен този парфюм и не пропускам да го отбележа, когато половината е с него. А той не пропуска да спомене, че му е на привършване и трябва да си го поднови.

На Версаче има много приятен и харесван фреш. На Лакоста са също сполучливи.
Новият на Диор ми е фаворит, с ужасно начало и прекрасно развитие.

# 291
Бих искала да попитам познавачите на мъжки парфюми, какъв свеж парфюм биха препоръчали за пролетта и лятото? Търся за съпруга ми нещо интересно. Оказа се, че всички, които има, са плътни, силни и определено не са подходящи за сезона. Той самият няма да тръгне да тества и обикновено харесва това, което му купя. Когато казвам "свеж" изключвам акватиците. Нещо зелено, ментово, да не е с много лавандула. Изобщо - предлагайте!
И втори въпрос.  Някой има ли опит с вариантите на Eau De Cartier?
Благодаря предварително! bouquet
Сещам се за тези:

Cartier Roadster - http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Roadster-3474.html
много приятен зелен, ментов, точно каквото искаш Wink Недостатък е, че трудно се намира в БГ за тест. Официалните вносители не внасят всичко на марката. Ако си от София можеш да провериш в бутика на Картие, но не знам дали ще го имат там.

Armani Code Sport - http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Code-Sport-11649.html
Тук има изобилие от мента, цели 3 различни вида са сложили - spearmint, peppermint, wild mint. Намира се почти навсякъде, така че е лесен за намиране. Доста траен като за подобен тип аромат.

Armani Eau d’Aromes - http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Eau-d-Aromes-22879.html
Свеж, зелен, ароматен, цитрусов, но без акватични нотки. Приятен за лятото и неангажиращ.

Относно въпроси ти за вариантите на Eau De Cartier мога да дам мнение само за 4 от тях: Eau de Cartier и Eau de Cartier Concentree за мен са най-обикновени цитрусови свежаци, но все пак достатъчно приятни за лятото. Eau de Cartier Vetiver Bleu - този е по-скоро мъжки и има доста силна нотка на Ветивер. Не е лош, но има много по-добри аромати с ветивер. По-горе densi ти е препоръчала ветивера на Том Форд. Аз мога да добавя още Creed Original Vetiver и Terre D'Hermes вариантите.
Eau de Cartier Essence de Bois обаче доста ми хареса, защото е доста различен от всичко, което съм пробвал досега. Добра комбинация от дървесни, цитрусови, свежи нотки, виолетки, сочно узу, и дори уд. За жалост при всички от серията, които съм тествал, трайността е ниска - около 5 часа с едно фъс. Концентрациите мисля, че са Eau de Cologne.

белия летен L’Homme Ideal Cologne Guerlain. Hug
+1
На Версаче има много приятен и харесван фреш.
+1

Последна редакция: ср, 06 апр 2016, 19:59 от ScorpionKing

# 292
ScorpionKing, благодаря ти за подробния отговор! bouquet
Надлежно съм си записала всички за проба.
Бях забравила за Terre D'Hermes. Него го ползваше, при повторната покупка изостана заради други парфюма и го връчихме на сина. Мисля, че съм тествала Terre d'Hermes Eau Tres Fraiche, който тогава доста ми хареса, но пак ще отидем да го тества и той.
Eau de Cartier Essence de Bois го загледах, но по описание се води унисекс и се чудех, дали с тези виолетки става за мъж. Явно да. Дори някъде четох ревюта от жени, че не попада в категорията унисекс, а си е чисто мъжки. Малката трайност едва ли ще го притесни, защото се предлага във флакон от 200 мл.
Ще погледне и Cartier Roadster.
sympathy, това Булгари все го подминавах от някакви предубежения към бранда, но след тази препоръка, ще се тества.
Благодаря на отговорилите, много сте мили! bouquet

# 293
И втори въпрос.  Някой има ли опит с вариантите на Eau De Cartier?
Eau de Cartier Essence de Bois го загледах, но по описание се води унисекс и се чудех, дали с тези виолетки става за мъж. Явно да. Дори някъде четох ревюта от жени, че не попада в категорията унисекс, а си е чисто мъжки. Малката трайност едва ли ще го притесни, защото се предлага във флакон от 200 мл.
За мен си е абсолютно унисекс,. Може да има виолетки, но в същото време има и типично мъжки / унисекс нотки като узу, уд, дървета (кедър), които се противопоставят на женствените нотки, така че в крайна сметка се е получила добра композиция на контраста. Винаги обаче има риск един мъж да сметне унисекс парфюм за прекалено женствен и да не му допадне. Затова не го препоръчвам за подарък на сляпо без да го е одобрил. Но определено ми хареса и за мен се отличава от масата дизайнерски летни парфюми.

Последна редакция: ср, 06 апр 2016, 23:10 от ScorpionKing

# 294
Emia, моето предложение е Amazingreen на CdG. Свеж, зелен, лек. Даже може да ти хареса и на теб самата😊

# 295
  • София
Emia* - Хубави идеи са ти дали момичетата, също и ScorpionKing.  Hands Thumbsup

Бих добавил също чудесните Dior Homme Cologne 2013, Aigner No 1 Sport, Yves Rocher Cuir Vetiver

Бих могъл да препоръчам горещо и Annayake Pour Lui   - страхотен зелен аромат, който веднага провокира усещане за природа, за комбинация от дърво и бамбуци в спа стил, напомня нещо различно- пак е зелен и свеж, но по специфичен, японски начин, който добавя позитивност, спокойствие и хармония  Simple Smile За жалост, мисля че е труден за реален тест - аз го взех на сляпо и съм много щастлив с него.  Simple Smile

# 296
WaltherP99, разкажи ми още за Mediterranean Peach Krigler! Моля!

От няколко различни парфюмери,някои на ТОП ниво съм чувал,че естествения , или поне близък до естествения аромат на праскови и кайсии е МНОГО трудно да се пресъздаде в парфюмерията-една от най-трудните нотки определено.
1.Mediterranean Peach при хладно време.
Представи си как си обелила 10-на големи  сочни сладки узрели нектарини и си ги нарязала на малки парчета,като си ги оставила на тавата за рязане , след това си взела малък стрък индрише и си го поставила между нектарините и накрая с капкомер върху дъската си капнала 4-5 капчици уиски . Сега изнеси мислено тавата на балкона и си представи,че я оставяш на метър и половина от теб,като срещу теб духа лек и приятен топъл вятър.
2.1.Mediterranean Peach при близо 30-та градуса последните дни в София.На мен ми мирише на домашен peach cobbler с много белени браскови , пак с мнооого малко индрише и малко повече уйски.Рeach cobbler-а е типичен за южните щати десерт.Не съм сигурен дали точно плодов пай трябва да се преведе.При доста топло време аромата е по-сладък,но отново много естествен и в никакъв случай не си представяй някакво прасковено гурме.
peach cobbler  -> https://www.google.bg/search?q=peach+cobbler&rlz=1C1AVNC_enB … =1920&bih=979

Уолтър, в случая те поздравих за смелостта. Но по начина, по който пишеш, предполагам, че си около 30 или под, за която възраст, според мен е подходящ за мъж. Казвам го,тъй като, аз също бих го носила. А като казвам, че го носиш и споменаваш, имах предвид не че си всеки ден с него, а че ги познаваш като бранд. Аз от теб научих за съществуването им, пък и разказваш някои подробности около тях и ми е интересно. В UK ги пробвам.

А що се отнася до Шанелите, абсолютно финансово недорасла се чувствам за тях. Много от тях харесвам, мечтая си за един или два от тях...но сега съм с други приоритети. Да не говорим, че грам няма да са подходящи за забързания ми начин на живот и идващия от това стил на обличане. Кецове All Star с Шанел не ми се връзва. За сега им се радвам само с пробване. Тук още не се е явил Boy, но явно предстои, ще дебна.

Няма такова нещо "подходящ за .... годишни мъже/жени",като ясно изразена рамка-всеки може да си ползва каквото си му харесва без значението какъв е таргета на самия аромат.Това че ти би го носила само ме радва,но по какъв начин би трябвали мен да ме възпира да го ползвам? Почти всички добри аромати от доста време насам са унисекс,а и като цяло границите и представите за това кой аромат е женски ,или мъжки са доста размити.По никакъв начин не се чувствам смел точно заради Salt Caramel .
Начина по който пиша отразява характера ми,както и начина ми на живот. Това май си го пропуснала:
усещам само и единствено супер евтин сапун.Не знам колко от вас си спомнят-по Тошово време имаше едно "ръчни" сапуни-на такъв ми мирише при мен.
Chanel имат не само Les Exclusifs -имат и ако не евтини,но парфюми на нормални цени.Говорейки за Les Exclusifs само и единствено Coromandel много ми харесва,както и Sycomore , но на други хора-при мен е ужасен.

Бюджета какъв е? Това че той има само "силни и плътни" аромати може да значи,че на него такива му харесват,като се чувства добре с тях и лятото...просто казвам.Опитай под някакъв претекст да го вкараш в някоя парфюмерия, че ти си гледаш нещо,или търсите общ подарък за приятел/колега и го питай "това харесва ли ти?" за няколко парфюма.Поне някаква насока да имам.

защото сега ми става неудобно как обсебих темата.

Няма такова нещо  Peace

http://www.fragrantica.com/perfume/John-Varvatos/Artisan-Blu-35456.html Никак не е мой. Всякакви билки и зелении на едно място, с преобладаващи лавандула и мушкато. Сетих се за дядо ми и одеколона му за бръснене. Много студен, много рязък, много ретро одеколон.
.....
Еmia, пробвайте с твоя мъж и http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Gentlemen-Only-Paris … -Break-35450.html
Прекрасна бутилка  Heart Eyes, очите ми останаха в релефната картина в морско синьо  Crazy
Знаеш, че не харесвам акватици. Този е акватик и много ми харесва  Mr. Green Започва хладно, студено, сякаш скачаш във водите на студен поток, няма я отблъскващата солена нотка на морето, толкова е хладен, сякаш потъваш в синьо-сив поглед на красив и недосегаем мъж. Студените нотки са допълнени чудесно с хубави хвойнови върхове, пресен цитрус и силно намачкана мента. В тази част много ми харесва бистрия хлад, а после се затопля, намества се на кожата, показва се мек и топъл амбър, хубав ветивер. Не очаквай чудо на чудесата. Не е новаторски, но е много приятен, и с удоволствие бих го носила понякога и аз. Сигурна съм, че никой няма да има нещо напротив, да се сгуши в аромата на мъж, ухаещ на този парфюм  Wink
Другите впечатления по-късно, че много съм насъбрала  Mr. Green

Ковачева дружке моя...силно НЕсъгласен съм с теб  Simple Smile

1.Artisan Blu не е нещо особено-приятен цитрус и зелени нотки.Абсолютно никакво мушкато не усещам.Парфюма си е по-скоро за студенти-какви дядовци ти се привидяха?  Grinning
2.Много твърдо НЬЕ - мирише ми СУПЕР евтино и обикновено-поредния на конвейра ,който никой няма да си спомня до 2-3 години,защото ще бъде спрян.Да не говорим,че е нов и скъп.НИКОГА не бих платил повече от 40 лева за този аромат,като дори са му много.

Сещам се за тези:

Cartier Roadster - http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Roadster-3474.html
много приятен зелен, ментов, точно каквото искаш Wink Недостатък е, че трудно се намира в БГ за тест. Официалните вносители не внасят всичко на марката. Ако си от София можеш да провериш в бутика на Картие, но не знам дали ще го имат там.

Armani Code Sport - http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Code-Sport-11649.html
Тук има изобилие от мента, цели 3 различни вида са сложили - spearmint, peppermint, wild mint. Намира се почти навсякъде, така че е лесен за намиране. Доста траен като за подобен тип аромат.

Armani Eau d’Aromes - http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Eau-d-Aromes-22879.html
Свеж, зелен, ароматен, цитрусов, но без акватични нотки. Приятен за лятото и неангажиращ.

1.Намира се без проблем в Бг и е евтин дори.Ментата е ДОСТА силна , и комбинацията с ветивера ме ужасява-топ 10 на на най-неприятните аромати,които някога съм пробвал,а съм пробвал стотици.Заболя ме глава и ми се догади на 2-та минута като го пробвах на кожа,като повърнах след това-не се шегувам.Това е лично мнение-явно на мен ми действа така.В България е харесван и не малко мъже го ползват.Много силно препоръчвам да се пробва преди да се купува.Може да се хареса,но може и да има подобна на моята реакция.
Roadster Sport е приятен за лятото и също е евтин.
2.Приятен но за парите си и малко повее могат да се вземат по-добри неща.
3.За съжаление поне при мен МНОГО нетраен-не издържа и час и половина дори.

Emia* - Хубави идеи са ти дали момичетата, също и ScorpionKing.  Hands Thumbsup

Бих добавил също чудесните Dior Homme Cologne 2013, Aigner No 1 Sport, Yves Rocher Cuir Vetiver

Dior Homme Cologne 2013 ми е любим  Peace .Доста универсален е също-за офис среда е супер,за разходки,кафета,излизания (без клубове с много хора)-за почти всички ситуации е подходящ.Другите 2 не познавам.

Аромат до преди малко

# 297
  • София
След това описание на Ковачева за Muguet Porcelainе вече съм почти на 100% убедена, че ще ми хареса.. вкусовете ни по някои линии много се доближават, но по отношение на точно такъв тип водно-цветни парфюми се различават драстично  Wink

Ако някой още иска може да се съберем за един сет бебета (или пък някакви други щения ако има от Ермесансите)

# 298
  • Чукарландия
А Rose Ikebana наистина ли много си прилича с Kelly Caleche Eau de Parfum? Hug

# 299
А Rose Ikebana наистина ли много си прилича с Kelly Caleche Eau de Parfum? Hug
О не, за мен не. Hug

Общи условия

Активация на акаунт