Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 836
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
  • Чукарландия

А за кой парфюм на Hermes се коментираше, че мирише на одрана кожа? Забравила съм. Mr. Green

# 301
  • София

А за кой парфюм на Hermes се коментираше, че мирише на одрана кожа? Забравила съм. Mr. Green

Точно за Кели Калеш  bowuu

За щастие в Rose Ikebana този елемент е спестен  Flutter

# 302
  • Чукарландия
Благодаря, момичета! bouquet

Като четох в темата, си припомних Tilleul D`Orsay, днес тъна в блаженство с него. При мен не е много меден, има много зеленко и свежо. Hug

# 303
Аз пък покрай дискусиите за момина сълза, извадих от скривалището този нанеченат парфюм. От години го купувам за приятелка и като се видим, всеки път я питам "ама на какво такова нежно и разкошно ухаеш?!" и всеки път се изумявам, че е това, та накрая си купих и на мен. Тя не ползва друго, защото мъжът и е мрънкало и не понася други аромати, нищо че самия той се пръска с Фаренхайт Crossing Arms (приятел ми е от детство и един ден щях да го цапардосам като ми каза "Повече нЕма да се пръскаш с тая гадост като излизаме заедно!" - идеше реч за Прада Кенди!!! Shocked ).
Та това не е само момина сълза, парфюмчето през годините е реформулирано. Първият беше одеколонеста моно момина сълза, а с новия, тъмно-зелен етикет, е добавено и нещо зелено, което не се усещаше в старата версия и от одеколон се превърна в парфюм. Също така нахалството на момината сълза е омекотено с гардения в много фина доза, колкото да не надскача момината сълза, но пък я прави не толкова крещяща. Трайността му също е подобрена в сравнение с преди, цената е без коментар.

# 304
Deetron, WaltherP99, благодаря за мненията. Dior Homme Cologne 2013 изглежда си заслужава теста, след като и двамата ми го препоръчвате.
Zozina, Amazingreen на CdG също е хубаво предложение,но се съмнявам, че ще го намеря за тест тук. Hug
Иначе бюджет конкретен няма определен. Не може естествено да се разтегля до безкрайност, но ако му хареса нещо, ще преценяваме на място, дали можем да си го позволим. Той харесва не само по-тежки аромати, май аз не се изразих както трябва, но досега през зимата носеше естествено такива, а гледам, че от по-летните е  останал само един XS Paco Rabanne, който е наполовина.
Събрах вече доста голям списък, благодаря на всички, които предложиха.  bouquet Беше засипан от предложения и подозирам, че на втория - третия аромат ще се откаже от тест и ще избере набързо някой, само и само да се отърве от тая мъка да го водя по молове. Joy

# 305
Уолтър, рамки не поставям, както ти имаш свободата да носиш каквото харесваш, така аз имам свободата да кажа какво мисля за аромата, както и лично моето възприятие от какви хора би могъл да се хареса. А те споменавам теб, защото го познаваш. Съжалявам ако си се почувствал засегнат.Не чета внимателно за сапуните по тошово време, опитвам се всячески да изтрия и забравя тези страни на въпросния период.
На мен все повече започва да ми харесва Prada Candy Kiss(2016), в началото ми беше странен и като, че ли го отхвърлих, но се разви в креместа красота. Сега ми се струва много елегантен. Пробвах и Missoni - не е за мен, колкото и пъти да го подуша се убеждавам, че не е за мен, прекалено плодово-сладък е, а интересно сладостта на Dior Poison Girl ми допадна.
Излязъл е нов летен Olympea Aqua Paco Rabanne, не успях да го пробвам, тъй като бях с много картончета, от какво ли не. Вие по колко аромата можете да пробвате при едно отиване в парфюмерия?  Аз се хващам, че след третото пръскане вече не мога да възприемам нищо.

Последна редакция: чт, 07 апр 2016, 13:48 от Zozina

# 306
Вие по колко аромата можете да пробвате при едно отиване в парфюмерия?  Аз се хващам, че след третото пръскане вече не мога да възприемам нищо.

Повече от 4-5 не мога. А съм била в такива парфюмерии, в които ми се иска да опитам всичко, всичко.  Laughing

# 307
А Rose Ikebana наистина ли много си прилича с Kelly Caleche Eau de Parfum? Hug

Обожавам първия и не понасям втория!

# 308
  • София
*Emia* - пропуснах едно ново и хубаво предложение - Montblanc  Legend Spirit

Свеж и чист модерен мъжки аромат, който не предлага нещо ново или оригинално, но е отличен избор за пролет-лято.
Сигурен съм, че ще изберете нещо хубаво  Simple Smile

Emia* - Хубави идеи са ти дали момичетата, също и ScorpionKing.  Hands Thumbsup

Бих добавил също чудесните Dior Homme Cologne 2013, Aigner No 1 Sport, Yves Rocher Cuir Vetiver

Dior Homme Cologne 2013 ми е любим  Peace .Доста универсален е също-за офис среда е супер,за разходки,кафета,излизания (без клубове с много хора)-за почти всички ситуации е подходящ.Другите 2 не познавам.

WaltherP99 - мисля, че няма смисъл да тестваш Yves Rocher Cuir Vetiver - не вярвам, че ще ти грабне интереса с нещо.

# 309
идея за нещо ново, което да е типа на Guilty и да си заслужава?

# 310
Deetron, WaltherP99, благодаря за мненията. Dior Homme Cologne 2013 изглежда си заслужава теста, след като и двамата ми го препоръчвате.
...
Иначе бюджет конкретен няма определен. Не може естествено да се разтегля до безкрайност, но ако му хареса нещо, ще преценяваме на място, дали можем да си го позволим.

Редовно го задавам този въпрос за бюджета-няма как да знам каква е горната ти граница.Ако можеш да си позволиш 60-100 ще ти препоръчам едни неща,100-150 - други и т.н. , макар че цената не винаги е определяща за това дали един парфюм е добър.
 Peace
А да "на място" ?? Надявам се не говориш да мислиш в парфюмерията,  както от нея да купиш? Огромен процент от парфюмите ,особено дизайнерските могат да се намерят с пъти по-евтино онлайн.

Уолтър, рамки не поставям, както ти имаш свободата да носиш каквото харесваш, така аз имам свободата да кажа какво мисля за аромата, както и лично моето възприятие от какви хора би могъл да се хареса. А те споменавам теб, защото го познаваш. Съжалявам ако си се почувствал засегнат.Не чета внимателно за сапуните по тошово време, опитвам се всячески да изтрия и забравя тези страни на въпросния период

Не се засягам аз-дебелокож съм,като няма как да се засегна от нещо такова  Peace .Цитирах предишното си мнение,защото няма как да си спомням т.н. "домашен сапун" по Тошово време , и да съм в същото време под 30  Mr. Green

Парфюм за вечерта

# 311
Ковачева, на Пикси не й хареса особено новия Рубарб на Ермес Simple Smile  По-точно, хареса ми точно както на теб: приятен е, но не толкова, че да го поискам. Носих го по-сериозно последните няколко дни и ако имаха малки бутилки (наистина малки), може би щях да го купя за лятото.

Емия, аз харесвам свежи аромати за мъже. Аз лично харесвам Cartier Declaration d'un Soir.  На мъж стои по-добре отколкото на мен и Мандарината на Ермес.

Пробвах Moonlight in Heaven by Kilian. Боя се, че моето описание няма да е поетично както на I Walk Alone.  Бях особено любопитна за кокоса защото ми харесва в напитки и се чудех как ще е съчетан с един от любимите ми плодове-манго. В същността си, за мен това е плодов аромат и мангото доминира. Започва с традиционните цитруси, но върху мен е сладък от самото начало до края. Не успява да се превърне все пак в Мангото на Body Shop. Плодовете са по-въздържани и по-елегатни като цяло. За съжаление, върху мен, има и една нота, която аз асоциирам с мед, а намек за мед в парфюм не харесвам. Кокосът, ако го има,  при мен се появява едва на края и не е добре изразен.

Ще го пробвам пак, но не е "мой" въпреки че е добре направен. Ще ми е интересно да го сравня с новия на Том Форд.

# 312
Здравейте парфюмни  Hug
Дайте предложение за траен, шлейфов летен парфюм. Почти всичко налично приключих и искам нещо ново за настъпащото лято. Зимата тествах няколко Монтала, Аква ди парма, може и нещо от тях интересно. Имам чуството, че нищо интересно не е излизало последните 2-3 години, едни леки, нетрайни, не грабващи.

# 313
Здравейте,
знам че сте говорили хиляди пъти за това, но някой да има под ръка списък със силно шлейфови парфюми?

Ще съм мн благодарна  bouquet

# 314
  • София
Ковачева, на Пикси не й хареса особено новия Рубарб на Ермес Simple Smile  По-точно, хареса ми точно както на теб: приятен е, но не толкова, че да го поискам. Носих го по-сериозно последните няколко дни и ако имаха малки бутилки (наистина малки), може би щях да го купя за лятото.

Има  bowuu Даже вече някои хора се сдобиха  Wink
http://belgium-fr.hermes.com/parfums/coffrets-a-composer/coffret … ad-set-64183.html

В този ред на мисли, ако има още желаещи, да си кажат, събираме сетове и от двата вида (този и Ермесанс)  Peace Още нямам потвърждение обаче дали Muguet Porcelaine вече го има в номад бутилче или още не (обикновено излизат по едно и също време с големите бутилки, но понякога има леко забавяне)..

Общи условия

Активация на акаунт