Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 831
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
  • До сърцето...

Aquawoman Rochas for women
Последният по-рядко и пестеливо, щото не се намира лесно вече.  Laughing
Наистина?!
Ох, отивам да си го купя, скоро го гледах дано стои още.

Къде го има?!?  Shocked Много ме е яд, че го спряха. И в ибей не се намира вече...

# 391
Преди две лета изпръсках с огромна радост само за няколко месеца http://www.fragrantica.com/perfume/Etro/Vicolo-Fiori-3153.html Днес се запознах с парфюмната вода - също толкова прекрасна, но една идея по-присъствена и трайна. За мен този парфюм мирише на морска ваканция, морска вода, пясък, палми, кожа намазана със слънцезащитно мляко и напечена от слънцето, лек морски бриз... Обожавам го и мисля да го придобия до края на седмицата. Още съм в офиса, а единствено мога да мисля за море и шезлонги и усмивката не слиза от лицето ми. Отдавна не се бях вълнувала така за парфюм, последните ми покупки бяха все с цел подновяване на стари класики. А днес от обяд само мисля за този, пеперудено ми е и много ваканционно. Heart Eyes

# 392
  • София
На тема Етро - Io Myself Etro  предизвика  моето вълнение. Много мек и сладък уд и умопомрачителна роза.
Очаквам с нетърпение онлайн в нашите сайтове.

# 393
  • Germany
Честити нови ароматни придобивки на всички! Много да ви радват! Чакам да чета още впечатления, разказвайте  Hug Hug
Не знам поради каква причина, но в последно време ми се случва да пробвам повече мъжки, отколкото дамски аромати, при това съм категорична, че за новия сезон има не едно и две много добри предложения. Преди време полудях по http://www.fragrantica.com/perfume/Bottega-Veneta/Bottega-Veneta … atique-35623.html, който колкото повече пробвам, толкова повече ми харесва, и освен, че много ми напомня на една укротена и по-носима версия на Хиноки на КдГ, ме прави безмозъчна и мислеща само за удоволствия  жена Blush Blush Отлагам покупката му само защото и ММ като този на BoMarina става нервен, когато има повече от десет налични парфюма, и ми е заявил категорично, че не иска никакъв парфюм в момента. Така че, търся повод да му го подаря, за да го ползвам и аз  понякога  Wink Mr. Green РумиК, не пропускай да го тестваш  Peace Praynig
Днес попаднах на друга голяма красота, която си заслужава теста, и него май няма да го мисля толкова, а направо ще закупя  Mr. Green
Dunhill Icon Absolute
Не го бъркайте с класическия Icon, за който Deetron преди време разказва в темата, и който също много ми харесва. Двата парфюма нямат нищо общо, освен, че са много хубави и двата.
Dunhill Icon Absolute е точно от този тип мъжки парфюми, от които ми изтръпва мозъка, подкосяват ми се краката, започвам да дишам учестено и всякакви такива жалки, размекващи и откровено женски реакции  Blush Mr. Green Ако трябва да определя с една дума началото му, то това е Wood, много, много wood. Много дървесен, много мъжествен, много строг, много брутален. Всичко, което харесвам в един мъжки парфюм е там, и силното пиперено начало, и пикантния шафран, и мъжественото дърво, и кожените, почти лютиви нотки. Няма сладостти, няма голямо количество цитруси, няма плодчета. Супер подходящ за мъже темерути  като ММ Whistling Heart Eyes А след като го опознаеш, парфюма омеква, но не се разтапя  и разтича като сладолед  Wink Mr. Green Запазва силно мъжественото си излъчване, но вади една красива и сдържана мекота, предназначена специално за жената, която го вълнува, и то много пестеливо. В този момент силно дървесното начало намалява интензитета си и се превръща в тъмнозелено, дълбоко и чувствено усещане. Толкова тъмнозелен рядко съм усещала парфюм. Силно ми напомняше на нещо, докато загрея, че ми напомня на ментоловите цигари Dunhill на майка ми. Усеща се онзи мек и прекрасно ароматизиран тютюн в базата, както и онова студено усещане от първото вдъхване на ментоловия дим.  Много хубав парфюм  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes , тепърва ще го разучавам. Флаконът е метален и неочаквано тежък, спокойно можете да пребиете с него някой, ако не отговаря на чувствата ви  Mr. Green Mr. Green Оценката ми - ще се купува  Sunglasses

# 394
На тема Етро - Io Myself Etro  предизвика  моето вълнение. Много мек и сладък уд и умопомрачителна роза.
Аз също бях впечатлена от един уд, а именно Shay&Blue Oud Alif, прекрасен шоколадов уд и кожа, общото усещане е за гурме аромат с уд. Според мен е перфектен за хора, които се запознават с тази парфюмна нотка (лаици като мен, носила съм само Precious Oud на Van Cleef&Arpels, който пак е от леките).

Shay&Blue видях, че рекламират и съвсем нов уд Amber Oud Ahat, дано докато съм тук да го пуснат, за да споделя.

# 395
  • София
Действително  Precious Oud на Van Cleef&Arpels е твърде лайт уд, дори трябва доста богато въображение да усетиш този компонент , направо си е  доста нескопосана композиция. Перфектния баланс  ми се струва , че е в Santal Royal Guerlain.

# 396

Темата не е за това и се извинявам за офф топика, но може да пробваш оттук, всичко на Етро е с 49% намаление в момента: http://bg.strawberrynet.com/cologne/etro/io-myself-eau-de-parfum-spray-/186794/

# 397
  • София

Темата не е за това и се извинявам за офф топика, но може да пробваш оттук, всичко на Етро е с 49% намаление в момента: http://bg.strawberrynet.com/cologne/etro/io-myself-eau-de-parfum-spray-/186794/
Hug bouquet

# 398
Действително  Precious Oud на Van Cleef&Arpels е твърде лайт уд, дори трябва доста богато въображение да усетиш този компонент , направо си е  доста нескопосана композиция. Перфектния баланс  ми се струва , че е в Santal Royal Guerlain.

Не бих го нарекла "нескопосана композиция" , според мен си има своите достойнства. Но съм абсолютно съгласна, че е беден на уд.

# 399
  • София
А като заговорихте за Rochas, има ли дами харесващи (или не харесващи) Absolu?  Аз нещо съм го пропуснала навремето да го пробвам, а сега вече мисля, че няма и къде.
Има - аз го харесвам и го нося (доста рядко, защото вече наистина няма откъде да се вземе). Гъст, сладък, смолисто-карамелен и много амбров аромат. Еееех, вече не правят такива парфюми - да въздъхна като бабичка от кварталната пейка  Tired

# 400
А като заговорихте за Rochas, има ли дами харесващи (или не харесващи) Absolu?  Аз нещо съм го пропуснала навремето да го пробвам, а сега вече мисля, че няма и къде.
Има - аз го харесвам и го нося (доста рядко, защото вече наистина няма откъде да се вземе). Гъст, сладък, смолисто-карамелен и много амбров аромат. Еееех, вече не правят такива парфюми - да въздъхна като бабичка от кварталната пейка  Tired
Честно казано и аз така си го представях. Благодаря ти за описанието.И това красиво и изчистено шише в духа на  80-те, въпреки, че е много след, но по характер си го представям точно осемдесетарски. (има го доколкото виждам в ензо).

# 401
  • София
Не точно осемдесетарски (за мен такива са по-скоро Амариж, 24 Фобург, Бютифул...), а този е една идея по-съвременен.

# 402
Zozina, имах преди години Абсолю и доколкото си спомням  при мен беше доста подправков, смолист , да нещо от стила на Фобур 24 , точно нещо което сега не бих носила обаче пипнат аромат Simple SmileСъветвам те да си намериш проба или малко количество да вземеш от него ако е на шише. Парфюма твърдо не е подходящ и за жега. И за мен има нещо точно осемдесетарско , а и мисля че за есен е най-подходящ. Бре като пиша и ми се прииска да имам малко от него. GrinningАко има налична проба те съветвам да започнеш с нея.  bouquet Нямам идея дали не е пипан парфюма , ако е пипан едва ли е в положителна посока.

# 403
Честно казано и аз така си го представях. Благодаря ти за описанието.И това красиво и изчистено шише в духа на  80-те, въпреки, че е много след, но по характер си го представям точно осемдесетарски. (има го доколкото виждам в ензо).

Също и тук: http://www.parfum-bg.com/rochas-absolu-parfyumna-voda-za-jeni-50-ml, http://www.parfum-bg.com/rochas-absolu-parfyumna-voda-za-jeni-75-ml Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 апр 2016, 17:35 от cabochard

# 404
Поръчах си голяма бутилка одеколона Нарцис на Ермес /нещо съм на вълна техните одеколони и трябва и нова Градина на покрива да си купя/. После ще си взема и Eau de Pamplemousse Rose Hermes в ЕДТ концентрация.

В момента пробвам описания вълшебно от Deetron арабски парфюм - харесва ми. Ще следя развитието му. Благодаря още веднъж за много проби, като дете в сладкарница се чувствам с тези съкровища. Heart Eyes

Ето и снимки на бебета Ермес.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт