Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 846
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
А новия ексклузив на Ермес и Рубарба.
Най- интересното е, че ненавиждам момини сълзи. Whistling

Денс, разказвай, отдавна не си споделяла! Hug

Ковачева, прекрасно описваш! Както винаги! Heart Eyes

ПП Аз съм в парфюмна летаргия. Всичко, което исках за пролетта и лятото си го взех още през зимата Mr. Green и сега нищо не ме блазни. Но докога ли? Crazy
Белла, би ли споделила какво си си взела за пролетта и лятото - иска ми се нещо ново, свежо, но да не е сладникаво и не зная към какво да се насоча. А тук има толкова дами със страхотен вкус и познания - ще бъда благодарна на всяка за "парфюмен"  съвет и насока!  bouquet

# 376
Давайте гардеробчетата за пролет-лято!
Смятам да нося:  Rose Ikebana,
Narciso Rodriguez For Her ЕДТ и ЕДП,
Alien Aqua Chic 2013,
Chance Eau Fraiche
L`eau d`Issey Eau D`Ete Summer Edition Issey Miyake,
Burberry Brit Eau de Toilette
Май съм подсигурена за топлите сезони  Crazy

# 377
  • Чукарландия
cabochard, т.к. хич ме няма в описанията на парфюмни аромати, само ще ги изброя, а дамите и господата, които ги познават, могат да се включат и да ги обрисуват. Hug

Взех си: Fashion Decree, Tilleul D`Orsay, See By Chloe, Ivoire Pierre Balmain, L`Imperatrice 3, Sublime Balkiss, My Insolence, Jour d'Hermes, също и тези, защото много обичам рози в парфюм: Roses Elixir Montale, Ferre Rose. Hug

И не на последно място: Pamplemousse Rose и Rose Amazone. Heart Eyes

Последна редакция: пт, 15 апр 2016, 15:30 от BBeLLa

# 378
Давайте гардеробчетата за пролет-лято!

Това смятам да нося от наличните ми:
Modern Muse Estée Lauder
Noa Cacharel
Lily of the Valley Yardley
Narciso Rodriguez For Her
Marry Me! Love Balloons Lanvin
Sunflowers Elizabeth Arden
Aquawoman Rochas for women
Последният по-рядко и пестеливо, щото не се намира лесно вече.  Laughing

# 379
  • Франция
Ковачева, ако напишеш книга ще съм ти от най-големите фенове да знаеш, страхотно описваш както винаги  Междувпрочем  това се отнася изцяло и за Йоан Владимирbouquet
За Ковачева не знам, но аз съм се отчела доволно във всички жанрове на научната, публицистичната и художествената литература  Hug

Честити придобивки, дами, радвам се, че ви допада порцелановата момина сълза  Simple Smile Между другото, в топла, но не гореща, вечер застава толкова елегантно и разнася такава фина диря, че направо се изумих  Heart Eyes А по принцип на мен не ми стоят добре плодови парфюми.

# 380
  • Чукарландия
но аз съм се отчела доволно във всички жанрове на научната, публицистичната и художествената литература  Hug

Сега ти е време за "ароматната" литература. Wink

# 381
  • София
Аз ще си нося всичко налично, според както ме удари вдъхновението. Вероятно пак (за кой ли път) Ермес ще играе главна действаща роля - обожавам поне 15 парфюма, като започнем с Ермесансите (Rose Ikebana, Iris Ukiyoe, Epice Marine, Cuir d'Ange, Vanille Galante, Vetiver Tonka), серията Жур (в цялата й прекрасност), Roze Amazone, градините (Нилските, покривните и М.Ли), та чак до колоните (мандарината, ириса и Gentiane blanche са си просто задължителни, а тази година ще добавя и Rhubarbe Ecarlate със сигурност, и Neroli Dore, по всяка вероятност). Само Мерветата рядко ги нося в този сезон (харесвам и нося еликсира и амбровото), макар че историята и такива случаи познава  Crazy

Имам и разни леки цветни, акватични и цитрусови, които са запланувани за доизпръскване, но спокойно мога да изкарам и цяло лято само с гореспоменатите  bowuu

Последният по-рядко и пестеливо, щото не се намира лесно вече.  Laughing
Да подшушна, че Рефан бяха изкарали нелоша версия. Не, не е 100% същият (и аз си страдам тихичко по него), но е достатъчно близо. Аз и на тази цена не пречи да ги го ползваш като ароматизатор Wink

А за всички страдащи за Muguet Porcelaine и Rhubarbe Ecarlate, след две седмици е планиран втори дубъл Grinning

# 382
cabochard, т.к. хич ме няма в описанията на парфюмни аромати, само ще ги изброя, а дамите и господата, които ги познават, могат да се включат и да ги обрисуват. Hug

Взех си: Fashion Decree, Tilleul D`Orsay, See By Chloe, Ivoire Pierre Balmain, L`Imperatrice 3, Sublime Balkiss, My Insolence, също и тези, защото много обичам рози в парфюм: Roses Elixir Montale, Ferre Rose. Hug

И не на последно място: Pamplemousse Rose и Rose Amazone. Heart Eyes
Благодаря ти, Белла - ще ги "разуча" и ще трябва да тествам, а някой ако може да помогне с описания ще съм безкрайно благодарна!  Hug bouquet

# 383
  • Варна

Последният по-рядко и пестеливо, щото не се намира лесно вече.  Laughing
Наистина?!
Ох, отивам да си го купя, скоро го гледах дано стои още.

# 384

А за всички страдащи за Muguet Porcelaine и Rhubarbe Ecarlate, след две седмици е планиран втори дубъл Grinning

Едвам ме нави!  Joy

# 385
  • София

Едвам ме нави!  Joy

Хахахаха, ми какво да правя, като са ви слаби ангелите  Joy Joy Joy
И двата ли?

# 386
Ако имам възможност да ги пробвам преди да поръчам, имам уникалния шанс поне единият да не ми е чак толкова спешен...   Rolling Eyes

# 387
  • София
Ако имам възможност да ги пробвам преди да поръчам, имам уникалния шанс поне единият да не ми е чак толкова спешен...   Rolling Eyes

Ако имаш път насам другата седмица - обади се и ще го уредим въпроса с тестването Peace

# 388
Elitsa_z   bouquet   Непременно  Hug

# 389
А като заговорихте за Rochas, има ли дами харесващи (или не харесващи) Absolu?  Аз нещо съм го пропуснала навремето да го пробвам, а сега вече мисля, че няма и къде.
Аз пък доста се увлякох по неролито на Хермес (покупката я отлагам, поради други по-важни задачи), но за мен при него се случват доста по-разнообразни неща, отколкото при ревена. Установих, че ревена ми допада само в първите 15 мин., а след това ми е еднообразно сапунесто-сладък. Докато неролито започва свежо, но тихо и прикрито, а
след това идва и изненадата, става богат и наситен аромат(не в смисъла на Опиум, разбира се). Четох и едно интервю на Елена, в което казваше, че за аромата е накарал Хермес да изкупят половината от добива на олио от нероли на Тунис и Мароко. Разбира се това може да е рекламен ход, но ми хареса като изказване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт