Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 693
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
Аз дебна крушата и този да се появят в Дъглас, но казаха, че не се знае кога точно ще дойдат, уж преди 1 юни. Същото и за колоните на Ермес между другото. Исках да взема един от тях на чернопетъчното намаление, но уви.

# 646
Дами,от няколко дни се чудя на това-http://www.parfimo.bg/guerlain-aqua-allegoria-rosa-pop Не я видях в магазините,а скоро обикалях.Въпросът ми е става ли направо  за поръчка на сляпо. Flutter
Няма я в магазините да. За насляпо не знам какво да ти кажа. Аз не съм я пробвала, но по-скоро бих те посъветвала да потърсиш, ако някой има проба. Hug bouquet

# 647
  • Бургас
Мерси,Денс,ще изчакам още малко тогава.Пък и да прочета твоето мнение преди това,няма да бързам. remybussi

# 648
Мерси,Денс,ще изчакам още малко тогава.Пък и да прочета твоето мнение преди това,няма да бързам. remybussi
О не, аз не я познавам и няма къде да я тествам. Hug bouquet А и рози не ме вълнуват в момента, аз харесвам много Берлинчанката и Роуз Амазон на Ермес и други рози не купувам, няма смисъл просто.
Благодаря ти! Heart Eyes Hug bouquet
Аз докоркото чета този аромат е май само за дюти фрии магазини и вероятно тук няма да дойде въобще, та ако искаш рискувай, те Алегориите не са силни парфюми, ма пък е много като количество и не е евтин. Не знам честно какво да те посъветвам. Hug bouquet

Последна редакция: чт, 05 май 2016, 17:31 от densi

# 649
  • някъде под слънцето...
Аз под ретро разбирам Kobako Bourjois, такава асоциация си правя, но не и Ермесите..но всички сме с различни парфюмни спомени.
Имат не един представител с ярко изразено ретро звучене.Дори бих казала, че от парфюмите им до 2004 единствения, който не е ретро е Hiris и то само защото е супер тих и прозрачен.
На прима виста

Аmazone, и лайт , Bel Аmi, Eau D'Hermes, ,Equipaje,  Parfum d'Hermes, Rouge,,  деликатния също, 25 Faubourg, във всички негови вариации, Caledhe, във всички негови разновидности.....В сравнение с тях Кобако е срамежлив пролетен букет.
Що се отнася до О дьо  колоните им бих написала мнението на моя позната, работеща в парфюмерия " напомнят ми за сапуните в луксозните хотели "
Преди време минавах покрай щанда им в луксозна верига и видях, че са преиздали всички спрени парфюми в нови прозрачни  еднакви флакони.Консултантката се опита да ме убеди, че не са реформулирани.Така и не успя да провокира интереса ми да ги пробвам.
Всъщност  Hermes, не са от най търсените марки парфюми тук.Дори  в  големите парфюмерийни вериги има само градини, чудеса и някой и друг жур Рядко се купуват.

Последна редакция: чт, 05 май 2016, 20:42 от sl

# 650
Аз под ретро разбирам Kobako Bourjois, такава асоциация си правя, но не и Ермесите..но всички сме с различни парфюмни спомени.
Имат не един представител с ярко изразено ретро звучене.Дори бих казала, че от парфюмите им до 2004 единствения, който не е ретро е Hiris и то само защото е супер тих и прозрачен.
На прима виста

Аmazone, и лайт , Bel Аmi, Eau D'Hermes, ,Equipaje,  Parfum d'Hermes, Rouge,,  деликатния също, 25 Faubourg, във всички негови вариации, Caledhe, във всички негови разновидности.....В сравнение с тях Кобако е срамежлив пролетен букет.
Що се отнася до О дьо  колоните им бих написала мнението на моя позната, работеща в парфюмерия " напомнят ми за сапуните в луксозните хотели "
Преди време минавах покрай щанда им в луксозна верига и видях, че са преиздали всички спрени парфюми в нови прозрачни  еднакви флакони.Консултантката се опита да ме убеди, че не са реформулирани.Така и не успя да провокира интереса ми да ги пробвам.
Всъщност  Hermes, не са от най търсените марки парфюми тук.Дори  в  големите парфюмерийни вериги има само градини, чудеса и някой и друг жур Рядко се купуват.
Аз имах предвид, че колоните не са ми ретро, не съм се доизразила  (щото нали ставаше въпрос за тях и явно съм решила, че се подразбира). Но тия, които си изброила, наистина са страшнички, без Kelly Caleche, особено тоалетната вода, него си го харесвам...
Какво се харесва и носи при вас? (ти си в Испания или бъркам?)

Ох, сега се усетих, че говориш за Caleche, а не за Kelly Caleche..да, ретро алдехидки Grinning

Последна редакция: чт, 05 май 2016, 22:13 от Zozina

# 651
  • София
kovatcheva, страхотни описания!
Почти не влизам в темата, защото съм се пренаситила от аромати за момента, но винаги като те чета намирам нещо интригуващо за себе си  Hug
Madison Avenue изглежда много мой. Тази седмица се сдобих с Чайнатаун, но явно един Бонд не стига.

# 652
  • някъде под слънцето...
 В общи линии по често усещам мъжки парфюми отколкото дамски.
Испанките, поне в Мадрид са доста консервативни от към парфюми.Има немалък процент от дами, които не се парфюмите или използват бебешки о да колон.На последък заради кризата доста силно навлезе наличната парфюмерия.Предпилагам, червена от марките е дъщерна на Рефан, защото продават техни продукти.
По голяма част от средната класа залага на   парфюм, който в момента се рекламира усилено.По принцип рядко се различава конкретен парфюм, сред плодовоцветните водици.
За толкова години(служебно  ми се налага да общувам с хора от цялата страна и различни социални нива) съм усетила от ексклузивите на Шанел  Кромандел веднъж  въпреки, че се продава на няколко места в Мадрид.
Два пъти черната орхидея(единия път беле на служител в арабско посолство).Веднъж Аметистовата кожа, но май не се брои, защото момчето е консултант на щанда на Армани.
Когато ходя на парфюмно ограмотяване и пробвам ексклузиви, привета и ниш., обикновено съм сама на щанда. Веднъж дори една случайно преминаваща дама с доста добър външен вид ме изгледа меко казано злобно и сбръчкани  нос, защото тествах Роял Уд на Армани приве.
По голям асортимент на ниш  предполагам се поддържа заради руските  азиатските и арабските туристи, кото пазаруват като за световно.
До скоро един от преобладаващите забелязващ се парфюми беше хубавия живот на Ланком.
През годините, колежките с които стм работила не са имали определени парфюмни интереси.Ползвали са каквото подарят от супермаркета парфюмерия през Мари Кей която смятат за висш пилотаж, до Пако Рабан.Имала съм само три колежки с подчертан интерес към парфюмите. Само една от тях знаеше за съществуването на ниш парфюмерия,  но само като понятие.Колегите са по информирани.
На този фон, моите бойни отровни вещества се приемат учудващо добре и няма протестиращи, а по скоро любопитни за парфюма който съм сложила.
Излишно е да споменавам, че минавам за тотално куку на тема аромати.
И съответно доста хора правят грешката да ми подаряват парфюми.

Последна редакция: чт, 05 май 2016, 23:41 от sl

# 653
Аз те заразпитвах, защото нали каза, че Ермесите не са популярни и не се купуват и ми стана интересно кое предпочитат там, предвид топлия климат и темперамента на хората. София, предполагам знаеш, си е под облака на Ла Ви е Бел( от няколко години насам). Като ходя в Шотландия, усещам какво ли не, те явно са почитатели на аромати и се носят всякакви във въздуха...даже се забавлявам да отгатвам на какво ме е лъхнало (не винаги се сещам, разбира се), но последният път като бях там, много често улавях Black Orchid, явно има доста почитатели ....и като цяло се пазаруват аромати...

# 654
  • Варна
Моля, за малко помощ вчера пробвах Air Di Gioia и Sun Di Gioia.
Харесаха ми и двата, понеже ги душих във фри шоп,се чудя
дали ги има вече в малки разфасовки по парфюмериите. Отделно
още не мога да реша, кой да е?!  В Air Di Gioia  повече сол усетих,
а точно нещо такова ми се носи. Приемам предложения. Hug

# 655
Sun Di Gioia още го няма мисля или поне го нямаше доскоро.

Последна редакция: пт, 06 май 2016, 10:30 от densi

# 656
Здравейте, чета ви от доста време и съм благодарна за споделените впечатления и коментари, много сте ми полезни. Моля за мнение за Kelly Caleche на Hermes, привлича ме кожата в описанието, но в няколкото мостри които имам на парфюми с кожа / Bandit,  Fan di Fendi Leather, Downtown/ не усещам кожа. Botega Veneta имам и много харесвам. Ще си поръчам мостра, но ми е интересно как вие усещате този парфюм.

# 657
Е ти щом в Бандит кожа не усещаш, не се надявай да я усетиш някъде, освен примерно на кожена дреха.
Кожата в Кели Калеш за мен е силно неприятна, като от драно животно /обожавам кожата в Бандит и тя не е такава/ и никога не препоръчвам този наистина труден парфюм насляпо.
В Ботега Венета е велур, мек, не е точно онази кожа.

# 658
Ето това мекото, велуреното, умножено х 2 усещате ли го някъде?

# 659
Ето това мекото, велуреното, умножено х 2 усещате ли го някъде?

Този
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Daim-Blond-595.html
За мен Kelly Caleche - edp е прекрасна кожа
Както е писала Денси, пробвай, може и теб да те хареса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт