Спомени и впечатления за социализма в България

• 544 938
  • 11 975
  •   2
Отговори
# 450
  • София

Още такъв случай в нашия град не съм виждала. Точно обратното, опаковката се изпуска по трасето или се оставя по рафтовете, понякога потъва в джоба. Децата в количките за пазаруване пък се използват за "мулета".  

Жалко за вашият град. Blush
В нашият град, дори от щанд със стоки, които не са индивидуално опаковани, слагаш в пликчето 3 кроасана, детето лапва за секунди един и като отидеш на касата, казваш да ти маркират 3. И е масова практика, поне аз съм го наблюдавал неведнъж.

Нося аз на касата пакет кренвирши - в Кауфланд, кренвиршите от насипните, дето се мерят - и тонове други неща. В един момент касиерката ми вика "Ама вътре няма кренвирши, изпаднали са някак"... "Имашеее, викам, и знам точно къде попаднаха"...  hahaha
Тогава беше дребното май къде 3 - още се побираше в количката.

# 451
  • София
Кестени и жълъди за храна на прасетата.
[/color]

Конски кестени ли? Не знаех, че стават за ядене, дори и от животните.

Ми те затова са конски...  Sunglasses

Иначе и във фармацията се ползваха. Кремове за хемороиди и други разни съдови неща.

# 452
 кукумицинка, точно така. Сега ти ми припомни за гребена. Simple Smile
 her_76 , а шаблончетата от хартия които перфорирахме, за да видим как са подредени дупките и надлежно добавяхме към "каталога"  Hug

Добавям бригадите за грозде с полупразните кофи, боя с плодовете между редовете. И момичета, сключването на "шефство"/ не знам така ли се пише/ между различни училища. Ние бяхме ЕГ с Военноморското. За танци и забавления. Не малко семейства излязоха от тази инициатива.

Последна редакция: пт, 25 мар 2016, 22:20 от kamunyak

# 453
  • София

"Малка джобна кондукторка".

Да добавя съдинките за храна от студентски стол. Онези дето са 3 тенджерки 1 в друга, с обща дръжка, минаваща през дръжките.

# 454
  • София
пакет кренвирши - в Кауфланд, кренвиршите от насипните, дето се мерят
[/color]
Сакън. Избягвай. Както и повечето подобни. Пакетираното става и то не всичко. Sunglasses

# 455
  • София

А, аз кренвирши купувам веднъж на има-няма 2-3 години. Соевият протеин не ми понася.
Но пък напоследък се зарибих да правя домашни.

И в тази връзка... да, кренвиршите от онова време... Еееееееххххх...

# 456
Изкупуваха ги кестените, но нямам представа защо. 25 ст за килограм, а не беше трудно да направиш килограм бързо, тежат си.

За някакво лекарство или поне така ни казваха. Аз имам много малък стаж с кестените, защото едно момче загина в следствие на падане от дърво. Бях в трети или четвърти клас, не помня той колко беше голям. След тази случка кестени не събирахме. А преди това трябваше да събереш не знам колко кила за да почнеш училище. Т.е. караха ни да го правим през първите дни на септември. Няма информация какво е щяло да се случи ако не успееш. Моите дядо ми ги събираше и много псуваше.

Бригадите за грозде бяха ужас. Студ, влага, ти уж грозде събираш. Абсолютно нищо не събирахме, само се каляхме, но поне до ноември откарвахме без училище.

# 457

Добавям бригадите за грозде с полупразните кофи, боя с плодовете между редовете. И момичета сключването на "шефство"/ не знам така ли се пише/ между различни училища. Ние бяхме ЕГ с Военноморското. За танци и забавления. Не малко семейства излязоха от тази инициатива.
О, да ...Много си положителна, много ми харесваш като човек  Hug

# 458
А, имаше инициативни момичета и ловяха младежите от оградата на Морското направо. Имаха повече подходящи данни от тези от ЕГ. Много семейства се създадоха така.  Mr. Green

# 459
От кестените правят за разширени вени лекарство.
Във Варна имало някакъв ретромузей, някой ходил ли е?

# 460
Изкупуваха ги кестените, но нямам представа защо. 25 ст за килограм, а не беше трудно да направиш килограм бързо, тежат си.

За някакво лекарство или поне така ни казваха. Аз имам много малък стаж с кестените, защото едно момче загина в следствие на падане от дърво. Бях в трети или четвърти клас, не помня той колко беше голям. След тази случка кестени не събирахме. А преди това трябваше да събереш не знам колко кила за да почнеш училище. Т.е. караха ни да го правим през първите дни на септември. Няма информация какво е щяло да се случи ако не успееш. Моите дядо ми ги събираше и много псуваше.
Имахме пионерско поръчение - да се предадат 1 кг лайка и 5 кг други билки. Също и не знам колко дни на опитно поле. В началото на учебната година имаше събрание и се отчита кой какво е изпълнил, така че ако не искаш да срамуваш пред строя... Embarassed Mr. Green

# 461
Във Варна имало някакъв ретромузей, някой ходил ли е?

Стара Варна ли?

# 462
Това лято посетихме ретро- музея с детето. В мола да гробищата е.

# 463
  • постоянно
И аз бях в ЕГ -29 момичета и едно момче. Баловете ни винаги бяха с Морското училище където бяха само момчета.  Laughing

# 464
  Check Please,  Mr. Green от ЕГ насила ни предлагаха. А то срам, срам. Вземаха ни акъла от учене и времето. Изобщо не бяхме свободни за любов.
 vasilena***  Hug супер си
 her_76 ние бяхме 21 към 3.

Общи условия

Активация на акаунт