Спомени и впечатления за социализма в България

• 544 938
  • 11 975
  •   2
Отговори
# 465

Блъскащите се колички до зоопарка. В миг на лудост на 13 год изхарчих 13 лв за един ден. Блъсках се до несвяст.

Мдаа. И аз така, само че с онези въртележки със синджирите. 17 пъти се въртях един след друг и после повръщах в храстите.

# 466
weissbier, и това да  Laughing. Но ние имахме и бобслей, забутан в дебрите на Морската градина. Скоростно спускане по необезопасено трасе, свършващо на крайбрежната алея. След първото ми такова екстремно преживяване, повръщането беше най- малкия проблем. Наскоро търсих мястото, където беше съоръжението , но не можах да го намеря.

# 467
И аз бях в ЕГ -29 момичета и едно момче. Баловете ни винаги бяха с Морското училище където бяха само момчета.  Laughing

Как сте имали балове с морското, като там всичките са влезли след бала си? Не бяха всичките момчета. Момичетата не бяха колкото са сега, но имаше. Даже и жени-капитани на търговски кораби имаше. Едната беше емблематично зла. Янка Капитанка.  Laughing Изчезна в Мексиканския залив.

Вземаха ни акъла от учене и времето. Изобщо не бяхме свободни за любов.

Аз съм завършила АЕГ, не ми обяснявай колко заети за любов бяхме. Само че тези от морското ми се виждаха големи задръстеняци, нищо че после два пъти за такива се омъжих. С възрастта идват и компромисите. Flutter
От тази тема научавам, че в ЕГ е имало много момичета и малко момчета, че даже и само едно. То си имаше отделна квота за приема им и бяха точно колкото нас.

Последна редакция: пт, 25 мар 2016, 22:44 от Анонимен

# 468
Мисля, че е останал някакъв блед спомен от мястото, съпругът ми е говорил за него и ми е показвал мястото с носталгия.

# 469
  • Варна
Била съм на 13 , когато падна режима.
Спомените ми са хубави.
Но аз никога не съм ходила на бригади, не съм носила престилка. Не съм ходила на училище на плитки, учила съм английски( трябваше успех в училище)Нашите са
пазарували от кореком, или направо от чужбина. Помня си уокмена краун и двукасетъчния касетофон. Касетките-една зад друга. Помня и как записвахме на касета от грамофон Фреди. Отвън се чуваха шумове от ремонт.
Имам спомен за режим на тока.

# 470
Това лято посетихме ретро- музея с детето. В мола да гробищата е.

В мола до гробищата има музей? Rolling Eyes

# 471
  • Варна
Чек, и затвора е наблизо, и изтрезвителната.  Mr. Green

# 472
Спомних си варненския бобслей-в края на морската градина, на релси. Аз като го видях беше пообрасъл в храсталаци, но работеше...

# 473
Бобслеят просъществува кратко време. Беше част от няколко подобни съоръжения, които направи един амбициозен топ-комунист Стоян Цанев, шеф на Лазур. Съвсем в края на соца беше. От тези съоръжения просъществуваха само Делфинариумът и Ролбата.

# 474
На мен гроздоберът ми е една от най-приятните селскостопански дейности, сравнено с други, които съм извършвала, макар че на социалистически/комунистически бригади никога не съм ходила. От 2-3 години не съм брала грозде, обаче пък нямам спомен да е било наистина студено или пък мокро, поне при нас. Даже обикновено тен хващам, въпреки че е есенно време.

# 475
Бобслеят просъществува кратко време. Беше част от няколко подобни съоръжения, които направи един амбициозен топ-комунист Стоян Цанев, шеф на Лазур. Съвсем в края на соца беше. От тези съоръжения просъществуваха само Делфинариумът и Ролбата.
Срещата ми с бобслея беше може би 86-та или 87-ма, когато карах едно лято при сестрата на баба ми, която живееше във Варна.
Много бавно се движеше, обаче, което не ми беше по вкуса тогава.
Но Варна е много по-хубав град от София, още тогава го разбрах.

# 476
Но Варна е много по-хубав град от София, още тогава го разбрах.

По него време наистина беше хубав. На черното бяло не мога да кажа. После стана манджа с грозде.

Зарежете соца, Марселиньо вкара гол на Португалия за България. Тишина на стадиона. Mr. Green

# 477
 Check Please,
Скрит текст:
аз ще да съм била по- смотана Simple Smile. Нямаше време за много неща. Не можах да оплета моряк, но пък синът се включи в редиците на "здръстеняците"  Mr. Green

Дъвките Турбо от панаири и сергийки, неоспоримо доказателство , че живот извън социализма съществува и  колекцията от снимки на коли, които не бяхме виждали дори на кино, ни правеше една идея по- интересни. Колекциите от салфетки и голямата хвалба ако някой ти е донесъл от чужбина някоя невиждана прелест. Захарно петле в целофан. Дъвки не само Идеал, но и  Ну погоди. А някой оцветявал ли е дъвката си в различни цветове, дъвчейки парченца от цветен молив  Flutter. Свръх огромния телевизор Радуга, който след промените реших да си ползвам още някоя година, но не влезе в асансьора и приятели носиха и  се потиха по стълбите до 4 ет, потиха и проклинаха.

# 478
Check Please,
Скрит текст:
аз ще да съм била по- смотана Simple Smile. Нямаше време за много неща. Не можах да оплета моряк, но пък синът се включи в редиците на "здръстеняците"  Mr. Green

И моят е там, но те ценностите се промениха. И парите де. hahaha

# 479
  • Варна
Прииска ми се да се разровя на тавана за вещи от едно време. Грамофони, плочи, стара техника,домакински вещи, снимки,даже дрехи.

Общи условия

Активация на акаунт