Спомени и впечатления за социализма в България

• 544 465
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 615
И по-късно при кандидатстване се искаше характеристика от училището. В запечатани пликове бяха, не се знаеше какво пише вътре. Май класните ръководители ги изготвяха.
Не съм сигурна дали изобщо ги отваряха да ги четат, проформа бяха. Но това през 80-те. В по-предни години много съдби са били прецакани заради липса на положителни характеристики. Изобщо не са им разрешавали да кандидатстват.

# 616
  • София
Не е с препоръка от местната партийна организация, а с бележка-разрешително от РУ на  МВР, аз кандидатствах МИО с английски през 1986. Не влязох заради 5 по геометрия от 9 клас, балът ми беше в 0.10 по-нисък от 4тата (подред) приета по нормален ред при момичета с английски, иначе по оценки от изпити водех с 0.25 тази 4та. Влязох друга специалност. После имаше още 10на момичета в английската група МИО...

# 617
  • Пловдив
След 09.09. на баба ми и единият й брат не са разрешили да следват, а на другия й брат - само агрономство. За причините ще излъжа - нещо в смисъл, че прадядамо ми е бил търговец.

# 618
  • Варна
От парфюми(дезодоранти) си спомням Ша Ноар и Жасмин,Зелена ябълка,а шампон Фиолка,Коприва,Орех.
+ дезодорант Дива река.
 Вонеше ужасно, един път се прибирахме сами с братовчедка ми по тъмно и го носехме за самозащита (да го ползваме като спрей)
Хм... сега ми е чудно, че явно още тогава сме чували за спрейове.  Thinking

# 619
  • Бургас
От парфюми(дезодоранти) си спомням Ша Ноар и Жасмин,Зелена ябълка,а шампон Фиолка,Коприва,Орех.
+ дезодорант Дива река.
 Вонеше ужасно, един път се прибирахме сами с братовчедка ми по тъмно и го носехме за самозащита (да го ползваме като спрей)
Хм... сега ми е чудно, че явно още тогава сме чували за спрейове.  Thinking
Майка ми си носеше Мухозол.Няма да хаби дезодоранта.

# 620
В икономическия имаше специалност МИО/международни икон. отношения/ - там се влизаше с препоръки от местната парт. организация.

Мда. И с отличен успех се влизаше, предимно.
Стига сте фантазирали или почнете да пиете Гинко Билоба. Някои пък са били на по 10 години, когато дойде "демокрацията", но са пълни със спомени от соца. Outta Joint

п.п. Темата е интересна и забавна, с изключение на изказванията на дезинформаторите.

Последна редакция: пн, 28 мар 2016, 19:31 от Анонимен

# 621
  • на брега на морето
да, хубави парфюми продаваха полякините на плажа.  
"Алисия", "Бич може" Grinning

Последна редакция: пн, 28 мар 2016, 20:09 от Котьо

# 622
И крем Нивеа.

# 623
# 624
  • Варна
Сетих се за парфюм 'Кобако", но не помня дали беше през соца или в годините след това. Два три пъти след това ме е лъхвал-отврат. Мирише ми на парфюмирана пот.
Коте, сапуните не ги помня! Май само па-па. Шампоаните обаче-да.
Помня, че имахме из шкафовете Фа-да ухаят дрехите.

Точно в края на соца и началото на прехода си водех дневник. Много ме е яд, че го изхвърлих по-късно. Много подробно описвах деня си по това време.

# 625
  • Варна
Спомням си за един 8 март купих на мама един шампоан "Мелинда" - розов в пластмасово шише. Как само ухаеше, невероятно!

От сапуните 2-3 не съм ги виждала, шампоаните са ми познати.

# 626
  • Deutschland
Спомням си за един 8 март купих на мама един шампоан "Мелинда" - розов в пластмасово шише. Как само ухаеше, невероятно!

От сапуните 2-3 не съм ги виждала, шампоаните са ми познати.

И аз подарявах Мелинда на майка ми. Бях в детската градина Simple Smile)))
Кобако още се продава. Чарли също, но е трудно откриваем

# 627
Нямам спомен какво е представлявал Чарли, но веднъж новичък при детска игра целия е заминал върху главата ми. Не знам след това да е имал втори Чарли у нас. С това съм го запомнила.

# 628
  • Варна
Чарли е на Ревлон и си го има по дрогериите.
Ние си купувахме дезедоранти Импулс, миришеха хубаво.
А спомените ми от преди 10.11.1989 са хубави и мили. Бях на 20г, бременна студентка. Омъжена. Laughing
Като изключим не-то на политическия изпит заради който бала ми падна с единица  и не влязох специалността която исках, други кофти моменти не съм имала. Ама и аз си бях тотално политически неориентирана и вместо да прочета темите висях на плажа от сутрин до вечер. Sunglasses

# 629
Чарли само в Корекома.

Общи условия

Активация на акаунт