Спомени и впечатления за социализма в България

• 544 475
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 2 850
eau,
Ти била ли си родена по времето, когато Т.Живков беше на власт или всичко, което пишеш е по разказите на други? newsm78

Трещерица е ясна, била е в учкома и после вероятно в елита на комсомала/партията, никак не им беше лесно, нормално да са недоволни.

# 2 851
да, била съм-
например - на 5 години лежах за една седмица в болницата сама, без майка ми, нямам много спомени от тази възраст, но много ме хващаше страх вечер сама, сред чужди хора, затова го помня,
след време пак лежах, пак сама, имаше и бебета сами, без майките си - ето ти реални спомени от комунизма,
но ти ще кажеш: '' какво толкова - важното, че Партията- майка ни обичаше '' : ))) ...

# 2 852
да, била съм-
например - на 5 години лежах за една седмица в болницата сама, без майка ми, нямам много спомени от тази възраст, но много ме хващаше страх вечер сама, сред чужди хора, затова го помня,
след време пак лежах, пак сама, имаше и бебета сами, без майките си - ето ти реални спомени от комунизма,
но ти ще кажеш: '' какво толкова - важното, че Партията- майка ни обичаше '' : ))) ...

Заболя ме корема от смях! С тази тема нямам нужда от пилатес. Достатъчно често хващам мускулна треска на коермните мускули . Такъв майтап не е истина.

Основанието на всички писания на едната е , че не и обърнали повечко внимание в болницата въпреки, че майка и била директорка на корекома. На другата пък основанията за цялото пенявене е , че и се наложило да лежи в детската болница като малка и сега имала страх от хората  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes

Направо си е весело .

# 2 853
не, другарке, обяснявам , че съм свидетел, реален, и да не съм, какво от това !?
вие за това се борите- да фалшифицирате историята , но няма да стане ...

# 2 854
не, другарке, обяснявам , че съм свидетел, реален, и да не съм, какво от това !?
вие за това се борите- да фалшифицирате историята , но няма да стане ...

На кое си свидетел, драга ми Смехурке? че е имало детска клиника в която децата са били лекувани , когато са били болни ли?  Ами така беше!  Не искаме нищо да фалшифицираме. Само кимаме съгласно!

# 2 855
Трещерица е ясна, била е в учкома и после вероятно в елита на комсомала/партията, никак не им беше лесно, нормално да са недоволни.

Какво не им е било лесно?

# 2 856

включваме се с цикъл безумни въпроси и забележки  ... целта каква е ?

# 2 857
и на мен не ми е ясно за какво не им е било лесно на тия от елита на комсомола ...

# 2 858
и на мен не ми е ясно за какво не им е било лесно на тия от елита на комсомола ...

как да не разбираш? Я си представи - в елита на комсомола си, майка ти е шефка на корекома ... шоколадови яйца и банани не са дефицит у вас. Кой кат теб ... и да обърнат в боницата повече внимание на другарвката от съседнот олегло! Е! Как да е леко да разбереш, че има още на къде да драпаш. Не можеш да си лежиш просто ей така на легло от алени макове . Гел Трещи? Голяма обида! Разбира ме те . Вярно голяма травма. Насреща сме да те психоанализираме.

# 2 859
  • на брега на морето
eau, като те чета неволно ми идва усещането, че си израстнала в бедност, самота и пренебрегване.

# 2 860
Предлагам в детската градина по един стар комунист да плаши децата
Че да си изяждат зеленчуците  Misc Ghost

# 2 861
 Joy Темата е изключително забавна. Мамнет и Мама Нана са направо по учебник, жалко ако не са успели навремето да станат видни комсомолки и партийки, защото риториката им е направо за пример.

# 2 862

Не ме разочаровай, ти си била еталон за подражание - от визия, до поведение, начин на говорене, имитиращи дейност, която е много важна за всички и т.н. в тази посока. Ако това ти е било лесно, значи няма защо да недоволстваш от положението си по време на соца. Wink

Down Under, внуче съм на богат земевладелец, произвеждал и търгувал с розово масло преди девети и ятак на партизаните, активен борец след девети.  Не можех да си позволя да бъда в редиците нито на едните, нито на другите, но не се оплаквам.  Naughty

# 2 863
Мннне, не се оплакваш, само пробутваш захаросани спомени.

# 2 864
Не ме разочаровай, ти си била еталон за подражание - от визия, до поведение, начин на говорене, имитиращи дейност, която е много важна за всички и т.н. в тази посока. Ако това ти е било лесно, значи няма защо да недоволстваш от положението си по време на соца. Wink

ти да не кажеш, че някой някога е вярвал в тия изкуствени работи / пионери, комсомолци /, пълни с фалшив патос, които изчезнаха без сантименти в първия възможен момент ?

Общи условия

Активация на акаунт