Спомени и впечатления за социализма в България

• 544 132
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 2 880
В сравнение с всички икейски? Щото там изборът е меко казано огромен, а от друга страна не е единственият избор. Докато в соца се чакаше за секция по списък или с връзки и се знаеше много добре как ще изглежда.
Всъщност нямам обяснение защо всички стоки бяха толкова грозни. С какво обратното би противоречало на идеологията и плана им за петилетката?

За първи път чувам, че в Кауфланд е пълно с немски стоки.  Tired

# 2 881
За първи път чувам, че в Кауфланд е пълно с немски стоки.  Tired

за да не чакаш да чуеш иди да видиш.

# 2 882
Е ходила съм доста до неотдавна, далеч не е пълно с немски стоки.

# 2 883
Е ходила съм доста до неотдавна, далеч не е пълно с немски стоки.
няма немски стоки, добре.

# 2 884
НОВА, що се пенявиш сега така... Кои ти е виновен, че да те слушаме...Запри ся тоя "език на омразата " hahaha

Ми то и тогава и сега ние/народа не можем да си позволим италиански мебели и дизайнерски дрехи .
Купуваме конфекция от мола, ядем от Кауфланд, остана ни една българска бира  cheers
Разликата е,  че едно време купувахме българските боклуци, сега чуждите...
Аз съм си традиционалист... купувам си български стоки.    Wink
Хубави лоши...наши!
--------
Ся пък да не ме обвините и в нацизъм, расизъм и ксенофобство...защото ще се кръстя Яха Биби ... Sunglasses

# 2 885

Всъщност нямам обяснение защо всички стоки бяха толкова грозни. С какво обратното би противоречало на идеологията и плана им за петилетката?

Липса на всякаква конкуренция, за какво да се напъват, сигурно някога някой комунистически шеф е казал, че е много фешън секцията да изглежда така, кой да му противоречи, а и каквото и да изплюе поточната линия-  народът се избива да купува.

# 2 886
Да, в Румъния кристал до кристала седяха наредени, а пионерчетата бяха живи скаути.  hahaha

И полюлей до полюлея.

# 2 887
Ирония на съдбата - абсолютно еднакви апартаменти в Москва и Ленинград с еднакви секции.

# 2 888
Да, в Румъния кристал до кристала седяха наредени, а пионерчетата бяха живи скаути.  hahaha

И полюлей до полюлея.

2001 година. отивам аз в икеа в едно немско градче. Купувам си аз сервиз за хранене от там, не от най-простите, да не кажете с цип  Mr. Green Laughing Joy hahaha ами по-така , изрисуван с фигурки ... прибирам се в къщи, обръщам чиниите и гледам че е произведен в Румъния Simple Smile

Та
...
полилей до полилея
сервиз до сервиза
...

Ирония на съдбата - абсолютно еднакви апартаменти в Москва и Ленинград с еднакви секции.

бягай за люкарството. пак му е време май

# 2 889
За 2001 няма какво да даваш примери. Дай пример за преди 1989 от Румъния, ако си стъпвала там. То и в Зара сега има български обувки.

# 2 890
За 2001 няма какво да даваш примери. Дай пример за преди 1989 от Румъния, ако си стъпвала там. То и в Зара сега има български обувки.

1989 и Кауфланд в България нямаше, но го коментираш в темата. И защо да не давам за 2001 примери?   Нали нашите правели боклуци, пък ИКЕА суперск игардероби с цип от швеция?

# 2 891
Ирония на съдбата е доста известен съветски филм. Гледахме го всяка Нова година.

# 2 892

1989 и Кауфланд в България нямаше, но го коментираш в темата. И защо да не давам за 2001 примери?  

Аз ли давам Кауфланд за пример?  hahaha

Ирония на съдбата е доста известен съветски филм. Гледахме го всяка Нова година.

Точно се чудех как се казваше този филм с еднаквите квартали, апартаменти и всичко останало.

# 2 893
Добре, че сме в клюкарника  Laughing , да се посмеем на живота- такъв какъвто е.

И преди и сега се задоволяват нуждите на населението.
Преди се обличахме много и гардеробите пращяха от дрехи и имахме 4 сезона  ...

Сега имаме 2 сезона - студено и топло.
И затова няма нужда от големите дървени гардероби, достатъчно е онова "нещо" .
Имаме по един чифт анцуг и дънки плюс любимото ми клинче и две тениски с чифт гуменки.
Когато е студено -слагамИ вълнените чорапи!  newsm62

Не обвинявам никой, за скромните ми възможности!!!   smile3520

Последна редакция: пн, 25 апр 2016, 13:12 от маманет

# 2 894

Сега имаме 2 сезона - студено и топло....

Имаме по един чифт анцуг и дънки плюс любимото ми клинче и две тениски... с чифт гуменки...
Когато е студено -слагамИ вълнените чорапи!  newsm62

Не обвинявам никой, за скромните ми възможности!!!    bouquet 

Не ги е срам, отмениха сезоните.
Защо говориш за себе си в множествено число.  Аз нямам нито един анцуг.

Общи условия

Активация на акаунт