Спомени и впечатления за социализма в България

• 543 727
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 3 075
На никой не му хареса прехода, но имаше чувствително подобрение, което за съжаление се позагуби, защото същите олигофрени са на власт. Самият факт, че имаме за премиер този клоум от вече 6 години говори много.

демократи4но избран ... явно българина си е българин , не преден или заден, нов или стар , ами си е просто той Simple Smile
Няма друг на разположение?

# 3 076

и бонбонки тик-так...

Жаве, принципно си права, но в методиката и дори и в идеологията има доста общо. Сталин е истребил доста евреи.

Онзи  Joy яко.

Маманет, просто не се усещаш колко си нелепа. Какво се творила нацията, а и цигарките кент бяха кът и контрабанда. Вземи се укроти и помисли за пенсията си  ooooh!. (Рядко съм невъзпитана с неадекватни потребители).

Да, но практиката с която се прилагат е удивително сходна. Което показва, че идеологията е само една обвивка за пред масите, а всъщност всичко е подчинено на обогатяването на една жестока партокрация, загубила човешки облик.

Аз много обичам алтернативната история, този клон от фантастиката, затова ако някой е чел "Човекът във високия замък", на Филип Дик, или пък "Фатерланд" на Робърт Харис, би ми било интересно дали са му харесали. На Робърт Харис и "Архангелск" е много добра.

Последна редакция: вт, 26 апр 2016, 15:09 от Iris04

# 3 077
Скрит текст:
Класовата борба ....този призрак дето преследва всяко общество.  smile3540

В момента буржоазията е с със стиснати ташаци в менгемето...

А по времето на соц-а, буржоазията цъфтеше, ходеше по екскурзии, почивни станции, санаториуми... Купуваше корекомски стоки...Пушеше Кент, Боро...
А народа беше спокоен за насъщния. И той ходеше по не чак толкова луксозните бази,  но сит и доволен беше - както някой писа по-горе със собствените си пари и възможности.
Унизителни помощи никой не получаваше.  Нацията твореше.   
........................
Сега е пак същото за малцина дори станаха "богове" по висота, но види се на клона с народа седна и буржоазията ...

-----------------
а за миналото ...докато не видя по-хубаво от него  -не мога да кажа друго.
 Беше хубаво и спокойно...
Младостта и красотата вълнува само художниците да ги вдъхновява...  Laughing

[/spoiler]

Предавам се, безнадежден случай си!
Престъпно управление, от началото до края, тази всичката сган трябваше да гние по затворите до края на живота си поне заради Чернобил.

# 3 078
Скрит текст:
Класовата борба ....този призрак дето преследва всяко общество.  smile3540

В момента буржоазията е с със стиснати ташаци в менгемето...

А по времето на соц-а, буржоазията цъфтеше, ходеше по екскурзии, почивни станции, санаториуми... Купуваше корекомски стоки...Пушеше Кент, Боро...
А народа беше спокоен за насъщния. И той ходеше по не чак толкова луксозните бази,  но сит и доволен беше - както някой писа по-горе със собствените си пари и възможности.
Унизителни помощи никой не получаваше.  Нацията твореше.  
........................
Сега е пак същото за малцина дори станаха "богове" по висота, но види се на клона с народа седна и буржоазията ...

-----------------
а за миналото ...докато не видя по-хубаво от него  -не мога да кажа друго.
 Беше хубаво и спокойно...
Младостта и красотата вълнува само художниците да ги вдъхновява...  Laughing

[/spoiler]

Предавам се, безнадежден случай си!
Престъпно управление, от началото до края, тази всичката сган трябваше да гние по затворите до края на живота си поне заради Чернобил.

Интересно ми е какво разбираш "под тази всичката сган"? Висш ешалон на властта, среден, нисш? Партийни секретари по места? Военни? Милиционерски шефове?Дипломати? Агенти на разузнаването? Директори на предприятия? Директори на институти? Техните синове, дъщери, съпруги? Кои точно?
Срастване на партията с държавата имаше.

# 3 079
Понеже говорим за България...

Аз говоря за социалната политика ... Имаше я социалната държава.
Взимаха се решения за подобряване живота на всички. Постигна се много за хората.
Но  контрола за изпълнение беше напълно занижен след 1985г...
Още тогава някои са отворили широко портмонетата.... Wink   
----------------------------------------------------------------------------------------
И сега някои неща се правят за хората, но се допускат същите грешки...
и портмонета...
Контрольорите са виновни...за повечето беди дето ни се случват.
Те са най-корумпираното звено.  newsm78
Сега има много повече слаби звена даже вириги  ...
Напълно съм разочарована за бъдещето...
  smile3549

# 3 080
Аз не съм живяла дълго в това време и няма да взема отношение за него. Обърква ме факта, че ако някой изрази различно мнение, демократите от форума го нападат много тоталитарно. Явно това е комунистически възпитавана демократичност.
 А, и един въпрос: Колко от вас репресираните от режима са били членове на партията? 80-90%?
И кой въобще живее с представата, че ни управляват хора, които до вчера не са се клели във вярност на БКП?

# 3 081
Аз не съм живяла дълго в това време и няма да взема отношение за него. Обърква ме факта, че ако някой изрази различно мнение, демократите от форума го нападат много тоталитарно. Явно това е комунистически възпитавана демократичност.
 А, и един въпрос: Колко от вас репресираните от режима са били членове на партията? 80-90%?
И кой въобще живее с представата, че ни управляват хора, които до вчера не са се клели във вярност на БКП?

Никой!  Гледаме ги как подка4ат сега добре пребоядисани дори из тази тема ... и за да не ги разпознаем използват масово "преди" и "сега"

# 3 082
Точно такива ни управляват, а от моето семейство нито един не е бил партиен член. Бяхме си все репресирани, докато не се случиха промените. Не сме "пили кръвчицата" на бедните. Напротив, и двете семейства са помагали на бедните, дарявали са и активно са участвали в социалния живот.

# 3 083

Никой!  Гледаме ги как подка4ат сега добре пребоядисани дори из тази тема ... и за да не ги разпознаем използват масово "преди" и "сега"

Кой тва?
 Ние сме млади да сме били членове на партията, били сме пионерчета или най-много комсомолци, я не обиждайте.

# 3 084
Точно такива ни управляват, а от моето семейство нито един не е бил партиен член. Бяхме си все репресирани, докато не се случиха промените. Не сме "пили кръвчицата" на бедните. Напротив, и двете семейства са помагали на бедните, дарявали са и активно са участвали в социалния живот.

И ти действаш и до ден днешен все в този дух? Репресираната помагачка. Няма значка кой е репресиращия и кога се случва. Важното е, че ти си все сред ограбените и ощетените самаряни ?
Направо не ми е ясно как може някой да ползва "винаги" и "никога"  с такава лекота и да си мисли, че някой ще му се върже. То е ясно, че и двете ти семейства не са просъществували 45 години в някоя пустинна дупка или в землянка. В такъв случай сте били членове на обществото и сте ползвали неговите структури .
Само не ми казвай, че си се родила на нивата и са те отгледали животните в гората ... че не си помирисвала клиника , детско заведение или учебно заведение, и че майка ти е яла само каквото си е сяла .

# 3 085

Кой тва?
 Ние сме млади да сме били членове на партията, били сме пионерчета или най-много комсомолци, я не обиждайте.

Теб не обиждаме. Другарките "винаги репресирани" и "ощетени" са ни голяма загадка.

# 3 086

И ти действаш и до ден днешен все в този дух? Репресираната помагачка. Няма значка кой е репресиращия и кога се случва. Важното е, че ти си все сред ограбените и ощетените самаряни ?
Направо не ми е ясно как може някой да ползва "винаги" и "никога"  с такава лекота и да си мисли, че някой ще му се върже. То е ясно, че и двете ти семейства не са просъществували 45 години в някоя пустинна дупка или в землянка. В такъв случай сте били членове на обществото и сте ползвали неговите структури .
Само не ми казвай, че си се родила на нивата и са те отгледали животните в гората ... че не си помирисвала клиника , детско заведение или учебно заведение, и че майка ти е яла само каквото си е сяла .

Ти си изключително под нивото ми, за да се занимавам с теб. Помирисала съм доста по-малко, отколкото бих ако не бяхте дошли на власт с цървулките си. Но понеже има семейни традиции съм се оправяла доста добре. Все пак класата си е класа.

# 3 087
В такъв случай сте били членове на обществото и сте ползвали неговите структури .

Да бе, ти да видиш. Не ще Даун да благодари на Партията за тия благини, да и се чудиш направо.

Чудех се кой пръв ще каже, че партията ни е изучила и ни е дала жилища...

# 3 088

Ти си изключително под нивото ми, за да се занимавам с теб. Помирисала съм доста по-малко, отколкото бих ако не бяхте дошли на власт с цървулките си. Но понеже има семейни традиции съм се оправяла доста добре. Все пак класата си е класа.

Joy айде . след Цеца капиталистката си имаме и принцеса от Долно Нанадолнище.
Още една , която по цял ден може да приказва за дядо си , прадядо си, семейството си, къщите и не знам си какво си ... както и за "другите", които и пречат ...
Но да вземе да се похвали със свои постижения ??? Няма . Някой и е виновен . 

# 3 089
В такъв случай сте били членове на обществото и сте ползвали неговите структури .

Да бе, ти да видиш. Не ще Даун да благодари на Партията за тия благини, да и се чудиш направо.

Чудех се кой пръв ще каже, че партията ни е изучила и ни е дала жилища...

още караш кола по построените тогава пътища, още пресичаш през построените тогава подлези, и твоите деца учат в построените тогава училища, и те се лекуват в изградените тогава болници и поликлиники ... Е в което е останало от тях ... след бързината на "градивността" на постсоциализма у нас .

Общи условия

Активация на акаунт