Спомени и впечатления за социализма в България

• 539 208
  • 11 975
  •   2
Отговори
# 3 195
за Фукушима нищо не е крито, всички си го следяхме в реално време от самото начало, особено как няколко дена не бяха в състояние да изгасят пожара и пълзеше ли, пълзеше неумолимо, докато правителството не се намеси, после Япония се отказа от ядреното гориво ...

за Чернобил всичко е скрито, след два дена на 1000 км от аварията шведите хващат висока радиация, за която е ясно, че не е от тях, чак тогава руснаците, притиснати си признават пред света,
ние пък изолирани, почти нищо не знаем през цялото време,
а УБО прави специални доставки на чиста храна за висшестоящите и семействата им- ето тази част е най-противна от всичко ...

# 3 196
ние пък изолирани, почти нищо не знаем през цялото време,
а УБО прави специални доставки на чиста храна за висшестоящите и семействата им- ето тази част е най-противна от всичко ...
За това си права. Дали сме можели да се предпазим от последствията, дали пораженията са щели да бъдат по малки, не би могло да се каже, но хората поне са щели да имат шанс да опитат.
Това е едно престъпление, за което няма никакво оправдание.

# 3 197
http://www.mediapool.bg/30-godini-ot-prestapnoto-malchanie-na-bk … l-news248541.html

Защо е престъпление на тоталитарната държава? Защо е ПРОВАЛ на тоталитарната държава?
1. Защото се чака да каже ТОЙ - главата. Другите отдолу, колкото и да са били загрижени и притеснени НЕ МОГАТ да направят нищо без НЕГОВОТО разпореждане.
2. ТОЙ мълчи, защото МОСКВА мълчи.
3. Москва мълчи, защото тромавата бюрократична машина трудно сваля високите нива на секретност и това пречи да се реагира бързо.

# 3 198
А демократите защо не осъдиха НЕГО за това престъпление, ами го отнесоха двама подчинени, единият от които лежа ефективна присъда?

# 3 199
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
   ако държавната машина има монопол над информацията, пропагандата...

съгласна съм.
за жалост в последните няколко години не съм убедена, че в "нормалните" държави няма монопол над информацията.

а за Фукушима дълго не искаха да признаят, че има нуклеарно стопяване (незнам как е точно термина на български).

# 3 200
http://www.mediapool.bg/30-godini-ot-prestapnoto-malchanie-na-bk … l-news248541.html

Защо е престъпление на тоталитарната държава? Защо е ПРОВАЛ на тоталитарната държава?
1. Защото се чака да каже ТОЙ - главата. Другите отдолу, колкото и да са били загрижени и притеснени НЕ МОГАТ да направят нищо без НЕГОВОТО разпореждане.
2. ТОЙ мълчи, защото МОСКВА мълчи.
3. Москва мълчи, защото тромавата бюрократична машина трудно сваля високите нива на секретност и това пречи да се реагира бързо.

Да, а и по принцип производствени аварии се криеха. Особено пък ако са със жертви. Баща ми беше минен инженер, знам за какво говоря. Абсурд да се изнесе в пресата, или където и да било. Социалистическото строителство  върви само напред и нагоре.

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 11:35 от Iris04

# 3 201
Ирис, мисля, че Burakumin е най-нисшата каста в Япония, а най-най-най ниско сред тях стоят Еta. Не знам дали и сега съществува това разделение.

# 3 202
Боядисахте ли червени яйца ?  

или ще ги замените с  корекомски яйца... Joy 
--------------------------------------------------------

Аз боядисах тоталитарно всички в червено , традиционалистка съм  hahaha

-------------------------------------------------------------
Весел празник на всички!  easter

# 3 203
  Да, с немска боя. Червената боя е проблем открай време, все едни пембени излизат Wink

# 3 204
Аз си боядисах ноктите в синьо. Яйцата са шоколадови.

# 3 205
Аз си боядисах ноктите в синьо. Яйцата са шоколадови.

Традиционалистка. Wink   

# 3 206
Всички в червено. И сърп и чук им сложих. Това не е мой спомен, но майка ми ми е разказвала как в училище гледали на кого са му боядисани ръцете.

# 3 207
за Фукушима нищо не е крито, всички си го следяхме в реално време от самото начало, особено как няколко дена не бяха в състояние да изгасят пожара и пълзеше ли, пълзеше неумолимо, докато правителството не се намеси, после Япония се отказа от ядреното гориво ...

Ти наистина  си или уникално перде, или трол.

Понеже много добре помня какво изля за японците и за това, че крият инфо от населението и омаловажават аварията. Sick
И много добре знаеш, че огромния проблем на Фукушима не е пожара, а разтопеното ядрено гориво, което проби обвивката на реактора.

# 3 208
  • София
''Курск'' вдъхнови няколко филма с подводници, но за атомни централи няма известни филми, освен един хорър мин. или по-мин. година, иначе западни научно-популярни филми за случая има детаилни  ...

има и то доста добър филм за инцидент в атомна централа "Китайски синдром"  http://www.imdb.com/title/tt0078966/

# 3 209
и се изсипа в морето ...

Общи условия

Активация на акаунт