Спомени и впечатления за социализма в България

• 539 392
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 3 465
Дааа, спомних си за едни ученици , дето ходиха на вечерно училище..../да си вземат средното образование/
Ти от тях ли си, та си учила вечер?  Shocked
------------
Аз вечер съм спала, щото съм ставала рано - в 4,00часа за първа смяна...

Възможно е да си ставала за първа смяна. Никога не съм била бачкатор и не зная как е. Завършила съм АЕГ в София, сега е 1АЕГ. В подобна гимназия се налагаше да се учи и пишат домашни доста часове, включително и вечер. Нормално е да се чудиш. Няма от къде да знаеш.

# 3 466
 Написано от Вселена
[[/quote]За мен съществени разлики няма.
Ако трябва да напиша в едно изречение - едно време имах проблем с Партията /всичко зависеше от нея/, днес имам проблем с Демокрацията /нищо не зависи от нея/. Wink

[/quote]

# 3 467
Не, написала съм висша комунистическа тиква, което изключва редовия партиец, комсомолец, пионерче, чавдарче, ястребинче и т.н, така че не е необходимо да драматизирате чак толкова.  Simple Smile

А колко хубаво би било политиците да имат малко страх от народа.

Добре че живота се върти,  та да видим всичката хубост на всички...
Видяхме робство,
видяхме царство,
видяхме фашизъм,
видяхме социализъм,
ся го лапаме и на "Демокрацията"...
...демек....
За кокошка няма прошка, за милиони няма закони.
----------------------------------------------------------
Тези дето са виновни не ги търсете тук...Те не се занимават с памперси и следобедна дрямка...
Те си лапат приватизацията някъде на по-топли места и чертаят нов МОЛ за някое авеню, да задръстят пейзажа още повече.  Ами толкова може нашата висша лига...То да работиш и произвеждаш иска акъл, ама от къде да им дойде като всички си взеха дипломите с черпавка или шушу -мушу  ...  

Тук сме няколко айляк - изкосталяли бабички knit, пет-шест разведени и парясани 4470,  пет бременни  с повръщане smile3507, десетина олигавени и с ръце пълни памперси condomuu и всички с високи  хормони  af....
А щях да забравя и няколко   забременели  опосума без опашки... cheers motor  / бившата  им я откъснала/ и няколко будни емигранта  sun или  1countingsheep,
Плюс няколко случайни реактивни доброволки  afwitch и .........
Може да ме допълните ако пропуснах нещо... Joy

------------------------
Дааа, спомних си за едни ученици , дето ходиха на вечерно училище..../да си вземат средното образование/
Ти от тях ли си, та си учила вечер?  Shocked
Никога не съм била бачкатор и не зная как е. Завършила съм АЕГ в София, сега е 1АЕГ. .......
Няма от къде да знаеш.
Ти да видиш чудо невиждано... АЕГ!!! Онази, за която легенди се носят за наркотиците под носа на районното или... newsm78
Кое ти е по важно, че знаеш английски или че си завършила в София?
Всеки циганин вече знае англ.език...и всичките са в София ... ooooh!
Язък за пропиляното време,  да се беше наспала по -добре.

Впечатли ме с нещо друго...  Peace

Последна редакция: ср, 04 май 2016, 23:02 от маманет

# 3 468
  • На земята, която е всъщност звезда.
...Така е, но не мога да се съглася, че това е най-важното /водещото/, като разлика с преди и сега.

Кое смяташ за най- съществена разлика?
За мен съществени разлики няма.
Ако трябва да напиша в едно изречение - едно време имах проблем с Партията /всичко зависеше от нея/, днес имам проблем с Демокрацията /нищо не зависи от нея/. Wink

Но си написала "не мога да се съглася, че това е най-важното", а не "аз не виждам разлика". Затова и те попитах. Както и да е, аз отговарях на пост на друга съфорумка. Принципно няма проблем, че ти или някой друг не виждате разлика, проблемът е, че се залепвате под постове с различно мнение и започвате да спорите.   

# 3 469
Маманет, злоупотребата с алкохол и преди и сега е вредна за здравето. Друго обяснение нямам за глупостите, дето си ги сътворила, особено за ползата от образование.

# 3 470
 Joy #Sniper smile3543 newsm28 animal085

bg ruporuu superuu superuu

ПП. Кратък списък с част от откраднатото от народната власт:

http://www.omda.bg/public/arhiv/09_09_1944/zakon_za_natsionalizatsiyata.htm

# 3 471
  • София

Бъди по толерантна, де. Иначе как щеше да има предприятия за трудещите се пролетарии. Как щяха ударниците да почват първа смяна в 4 часа, да печелят ордени и медали и да вдигат банкети.
 newsm47

# 3 472

cheers Динчо на здраве ....
.........................
Нова, да пием И за тяхно здраве... Wink
Едни крадяха тогава, други сега, трети не са спирали.... Sunglasses

# 3 473
  • София

А, кратък списък на това, което вече 26 години се краде, пардон, приватизира, някой дали му стиска да направи?
Бъди по толерантна, де. Иначе как щеше да има предприятия за трудещите се пролетарии. Как щяха ударниците да почват първа смяна в 4 часа, да печелят ордени и медали и да вдигат банкети.
 newsm47
Прав си, на демократите- капиталисти, нито предприятия,нито пролетарии им трябват, нито икономика.
Нали имат фондове за усвояване и терминал 2 направиха удобен и разширен, та който не ще да върти далавера тук, да бяга да работи навън. Mr. Green

# 3 474
Не, написала съм висша комунистическа тиква, което изключва редовия партиец, комсомолец, пионерче, чавдарче, ястребинче и т.н, така че не е необходимо да драматизирате чак толкова.  Simple Smile
Със закон е  обявен комунистическият режим за престъпен, а отговорни няма, това е линията, която начертахме 1989 година и си следваме и днес - виновни няма.
А колко хубаво би било политиците да имат малко страх от народа.

А тук пише, че "Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни..."
http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192

Отговорни са, разбира се! Но осъдени ли са? На смърт? От съд? Нека бъдем цивилизовани все пак! Иначе се превръщаме в това, което отричаме!

Ако питаш мен, хората, които са извършили най-тежките провинения по времето на социализма са отдавна там, където друг ще ги съди.

Това, което аз лично намирам за непростимо е, че никой не е осъден за икономическата катастрофа, която предизвикаха СЛЕД десети ноември. Апокрифно, всички сме чували как е имало пране на пари, вероятно всички познаваме поне един такъв индивид. Излезе ли на яве? Не е! Тук говорим за онези, същите, които и преди държаха властта и парите. Не за утайката, която се възползва от ситуацията и забогатя. Аз предпочитам да видя подведени под отговорност хората, които предизвикаха промените, натъпкаха гушите, и сега, 20 години по-късно, са чисти и неопетнени!

Аз лично помня и предаванията за Чернобил, имаше факти и доказателства. Осъдиха ли някого? Не мисля.

Не е редно да се преследват, и още по-малко приемливо е да се убиват хора заради политически предубеждения. Обаче при доказано икономическо престъпление, или престъпна небрежност, Да няма осъдени, да няма наказани (осъдени от легитимен съд), за мен не е допустимо.

# 3 475

Нова, да пием И за тяхно здраве... Wink

Не мога да пия, имам работа за целия китайски народ поне още месец, че и отгоре, така сме понякога капиталистите ...съдба...  Simple Smile
После обаче car003  grinning039 newsm41

Да, Софи, така е, ни виновни, ни отговорни за каквото и да е, така си тръгна от смяната на Живков с негови съпартийци, кой кого да подведе под отговорност, Луканов две правителства оглави, докато си мислехме, че вече сме демокрация...

# 3 476
 Peace Радвай се, че имаш много работа.  Peace
"Работата е най-доброто забавление."-както казваше майка Тереза.

Почивката е скучно нещо... ooooh!  
От почивката обичам пътуването... Ей какви хубави градчета имаме по стария път!!!
Тук там има селски магазинчета и предлагат страхотни натурални продукти и хляб.
Непременно отбийте в Чирпан по стария път има една баничарница на самото шосе...
 Какъв кръгъл хляб...ммм.... Вкус  отдавна забравен - златен, печен кехлибарен ...
Още преглъщам като се сетя... Peace

# 3 477
Не съм казала това! Явно четеш както ти се харесва. Значи според теб е приемливо да се екзекутират хора, независимо какви са по политически убеждения и умствен капацитет? В никакъв случай не е оправдано убийството. Дали ще е на комунист преди Девети Септември, на интелектуалец след Девети Септември, или на член на ЦК на БКП след 9 Ноември. Нищо не оправдава убийстовото по политически причини.
Много точно! Peace

голяма демагогия и у двете,
човек да не каже нещо в емоцията си, веднага ще скочите, а онези , че реално са изтрепали и изгонили хиляди хич не ви пречи , защото ''си беше хубаво'' 

# 3 478
Не съм казала това! Явно четеш както ти се харесва. Значи според теб е приемливо да се екзекутират хора, независимо какви са по политически убеждения и умствен капацитет? В никакъв случай не е оправдано убийството. Дали ще е на комунист преди Девети Септември, на интелектуалец след Девети Септември, или на член на ЦК на БКП след 9 Ноември. Нищо не оправдава убийстовото по политически причини.
Много точно! Peace

голяма демагогия и у двете,
човек да не каже нещо в емоцията си, веднага ще скочите, а онези , че реално са изтрепали и изгонили хиляди хич не ви пречи , защото ''си беше хубаво'' 

То пък толкова омраза не бива! И толкова изкривено мислене. С теб не желая изобщо да дискутирам, защото разумен разговор не може да се води. Поне два пъти казах, че ми пречи! Но ти  си си наумила, че всеки, който не плиска жлъч и омраза е върл фен на комунизма и нищо не може да ти промени мисленето. Затова не ми се говори с теб.

# 3 479

Ти да видиш чудо невиждано... АЕГ!!! Онази, за която легенди се носят за наркотиците под носа на районното или... newsm78
Кое ти е по важно, че знаеш английски или че си завършила в София?
Всеки циганин вече знае англ.език...и всичките са в София ... ooooh!
Язък за пропиляното време,  да се беше наспала по -добре.

Впечатли ме с нещо друго...  Peace
Защо трябва да те впечатлявам? Не зная какви са легендите за 1 АЕГ и наркотиците. Може и да са верни, а 17-та селска в Долно Нанагорнище да дава по-добро образование докато един мармот завива шоколад, а гроздето е от кисело по-кисело. Важно ми е, че съм завършила точно тази гимназия, не само заради отличния английски, който ми даде, но и заради цялостното добро образование и среда в нея. Не считам времето за учене за пропиляно. Жалко, че ти го считаш за такова- ако навремето беше учила, сега нямаше да страдаш по благините на бачкаторския живот при социализма, а щеше да можеш да си изработиш добър живот и в настоящето.

Общи условия

Активация на акаунт