Спомени и впечатления за социализма в България

• 539 094
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 3 585
  • Сф
Свободата не е За всеки явно .Защо все някой трябва да ви  води към светло бъдеще.Всеки сам може да си подреди живота според способностите си обаче .А който се определя като бачкатор може дори да побачка "навън" и да си спести, ако не иска да остава трайно.Кофти е за бабичките от форума Laughing, но младите поне имат избор и шанс .

# 3 586
  • София
Времето на дикенсовия капитализъм е минало. Днес нещата се правят нежно, лежерно с финес. Дето викаше баба ми - вадят ти душата с памук. Странно е, че много хора отчитат недостатъците на социализма - лъжливата пропаганда, например, а с такава наивност приемат днешните лъжи и вярват искрено, че са се отървали от едно голямо зло, но не виждат, че са се нахендрили на по голямо. Не го разбирам това.
Това какво общо има с дивотията която съм написал? Joy Joy

За това, защо така реши? Имаш твърде ниско мнение за хората по принцип или нещо не разбираш? Надали има трезвомислещ човек, който да смята, че сега всичко е цветя и рози. Обикновеният човек, както преди, така и сега надали може да промени нещо съществено. Основна разлика е, че преди всичко беше под строй и нямаше мърдане, а сега поне имаш право на избор. А, ако не си избрал правилно или въобще си отказал, не трябва да се сърдиш на никой. И докато преди можеше да лежим на кълката, че някой "мисли" за нас и все ще изкараме за комата, сега не става. Там е проблема в масовия случай. Да си мислим, че някой трябва да ни осигури нужното. Ми, не става. На каквото си постелеш, на това лягаш.
Но и да се вадят "прелестите" на отминалото време, независимо дали е по почина жалба за младост или някой го мисли сериозно, също е неадекватно. Минало, бешело. Това е. Ти можеш ли да станеш пак на 20? Не. И аз не мога. Ама тогава ми било хубаво или пък не. ОК. Минало е. Точка. Tired

# 3 587
  • на брега на морето
...бабичките от форума Laughing...
Хм, бабички... Да остарееш е привилегия, която не се дава на всеки  Peace

# 3 588
Онзи, така съм те разбрала, така съм отговорила.  Blush

# 3 589
Свободата не е За всеки явно .

Peace
Ето това е основното.
За бабичките ще си премълча, аз съм баба. Не бабичка.

# 3 590
Свободата не е За всеки явно .

Peace
Ето това е основното.
За бабичките ще си премълча, аз съм баба. Не бабичка.
Само дето не е свобода. Всичко е дирижирано за нашата държава дори и "свободията", която смятаме за демокрация. И решението не е да отидем да бачкаме на вън, за да имаме пари, а трябва да си оправим държавата. За да бачкаме в нея и да имаме пари, социален живот и близки хора.

# 3 591
Капиталист можех да бъда, ако вашите предци не бяха ограбили всичко. Сега работя за заплата, но работя, а не спамя във форума в работно време.

# 3 592
Капиталист можех да бъда, ако вашите предци не бяха ограбили всичко. Сега работя за заплата, но работя, а не спамя във форума в работно време.
Скъпа, моите предци са имали толкова много, че е имало и за гладните "комунисти" и останало дори за мен - аз съм четвърто поколение.  Wink Не ми се налага да работя. Grinning

# 3 593
Нашите предци?  newsm78 Твоите предци, не са ли от България?
И аз работя на заплата и не спамя във форума в работно време.

# 3 594
Искаш ли да ти проверя постовете Simple Smile.

Мама нана, надали някой имащ ще се вайка по комунистическото време, но нейсе. Забавлявайте се с песни в 4 сутринта.

# 3 595
Аз съм капиталист, значи.  Wink И по душа.
Дядо казваше, че от нас /рода/ комунистите няма да могат да направят работническа класа.  Party

# 3 596

Мама нана, надали някой имащ ще се вайка по комунистическото време, но нейсе.

Да, да.

# 3 597
Искаш ли да ти проверя постовете Simple Smile.

Мама нана, надали някой имащ ще се вайка по комунистическото време, но нейсе. Забавлявайте се с песни в 4 сутринта.
На работа имам достъп до компютъра, но не работя в офиса. Ползвам компа само когато ми е необходим за деня, а това е за 5-10 минути на ден, по повод работата ми. Затова няма как да пиша по работно време. А и ти няма как да знаеш какво ми е работното време. Повече няма да се обяснявам по този въпрос.  Simple Smile

# 3 598
Аз съм капиталист, значи.  Wink И по душа.
Дядо казваше, че от нас /рода/ комунистите няма да могат да направят работническа класа.  Party
Капиталист не можеш да станеш без работническа класа. Затова трябва много да я уважаваш.

# 3 599
Че кой те кара да се обясняваш, да не би да си единствената пионерка във форума  Joy

Общи условия

Активация на акаунт