Спомени и впечатления за социализма в България

• 539 241
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 3 570
Абе каква е тази привързаност към работата и шефа?  Tired
Въобще нямаше от какво да те е страх. Naughty

# 3 571
  • на брега на морето
Коледари не сте ли виждали? Това не беше забранено.

Че то на Коледа се работеше, ама че амнезия те гони....
Като се работи не е празник?  newsm78

Именни дни не сте ли празнували бе хора. Къде сте живели?

Цепиш мрака Мама Нана Joy bowuu
Абсолютно  ooooh!

# 3 572
Аз сега се обърках. Пролетариатът си мисли, че капиталистите не бачкат? Аз от своя страна си мисля, че на пролетариата работата му е да измисли коя мандра да обере.
Нее,щом си се объркала, значи ти така мислиш. Не видях в темата някой да е писал и мислил така.

# 3 573
Странно ми е, че пролетариата редовно пише в работно време, а капиталистите само след работа. Всъщност не ми е странно  Mr. Green, Така са научени, да лъжат, че работят, но и ги лъжат като им плащат.

# 3 574
Скрит текст:
Коледари не сте ли виждали? Това не беше забранено.

Че то на Коледа се работеше, ама че амнезия те гони....
Като се работи не е празник?  newsm78

Именни дни не сте ли празнували бе хора. Къде сте живели?

Цепиш мрака Мама Нана Joy bowuu
Абсолютно  ooooh!
С фенерче без батерии.  Grinning

Down Under, ти като капиталист ли се изживяваш?  Ще ме уморите - аристократи, капиталисти, пролетарии ........  Grinning

# 3 575
Скрий се, че и народен съд ще ни спретнат Simple Smile
Нема се плашите. Пращам ви самолета, после ви товаря на хеликоптера, карам ви на яхтата и пием шампанско. Дом естествено, но може и Мое. Mr. Green Mr. Green

Мое, Твое, искам советское игристое.

# 3 576

Доста си мислих над случая, когато един работник от предприятието беше казал на шефа: Като не ме харесваш, напусни, аз те харесвам! Аз гледах тогава с неудомение /бях току що започнала работа/, как може така да се говори.

Сещам се за едно безумие - избираха си шефовете.  Работниците гласуваха за шефа. Или против,де

# 3 577
Странно ми е, че пролетариата редовно пише в работно време, а капиталистите само след работа. Всъщност не ми е странно  Mr. Green, Така са научени, да лъжат, че работят, но и ги лъжат като им плащат.
Ти май си забравила, кога е работното време в България. А откъде знаеш, някои може да са достигнали и пенсионна възраст и да имат свободно време.

# 3 578

Доста си мислих над случая, когато един работник от предприятието беше казал на шефа: Като не ме харесваш, напусни, аз те харесвам! Аз гледах тогава с неудомение /бях току що започнала работа/, как може така да се говори.

Сещам се за едно безумие - избираха си шефовете.  Работниците гласуваха за шефа. Или против,де

Поредната глупост.
Сами се оплетохте в лъжите си. Crazy
Нали Партията ги назначаваше, как така работниците???
Вземи се изясни за себе си, поне. Mr. Green

# 3 579
Ама моля ти се, щом ти не знаеш, значи такова животно нема. Животът ти е свеждал до цеха, градинката да си копаш, пък че съществува цял един друг свят не си и чувала.

# 3 580
Нямам градинка и нищо не копам. Мога да копая, но няма къде.
Ама не съм умирала, че да ми обясняваш как е било.

# 3 581
  • София

Down Under, ти като капиталист ли се изживяваш?  Ще ме уморите - аристократи, капиталисти, пролетарии ........  Grinning

Тц, тя май не е , но аз съм. Сега ги вербувам да гласуват за мен.  Mr. Green
И ако ми върже, възраждам Скравена и Белене. Joy

# 3 582

Тц, тя май не е , но аз съм. Сега ги вербувам да гласуват за мен.  Mr. Green

Значи, не на яхта, а на лагер ще ходим.

# 3 583
  • София

Значи, не на яхта, а на лагер ще ходим.
Зависи. Който не е с мен, е против мен. Joy Joy

# 3 584

Що не го разкажеш цялото.
Избираше се този, който беше предложен от Партията. Ако се случеше да не бъде избран Той, а някой друг, започваше едно привикване на работниците, гласували за другия, а на другия жална му майка, докато човекът или бива принуден да си даде отвод, или да напусне.  
Аналогично беше с избора на комсомолски секретари, партийни секретари - това бяха длъжности и то добре платени, които обаче не бяха щатни, та същите се водеха ОТК, ръководител отдел или нещо друго, което не изпълняваха, но бяха активни в организиране на работата на колектива, особено за петилетните планове, които трябваше да изпълним за три години, ленинските съботници и всякакви идейни глупости от съществено значение за политическа програма тогава.
Същите тези хора, "първи секретар на партията", "комсомолки на цеха, завода и ......", бяха първи и на митингите след 10.11. По същия начин носеха сините знамена /имаха опит и бяха перфектно обучени/, като червените. Скандираха новите лозунги с патос и вяра, точно толкова искрена, колкото и преди.  Grinning

Down Under, ти като капиталист ли се изживяваш?  Ще ме уморите - аристократи, капиталисти, пролетарии ........  Grinning

Тц, тя май не е , но аз съм. Сега ги вербувам да гласуват за мен.  Mr. Green
Времето на дикенсовия капитализъм е минало. Днес нещата се правят нежно, лежерно с финес. Дето викаше баба ми - вадят ти душата с памук. Странно е, че много хора отчитат недостатъците на социализма - лъжливата пропаганда, например, а с такава наивност приемат днешните лъжи и вярват искрено, че са се отървали от едно голямо зло, но не виждат, че са се нахендрили на по голямо. Не го разбирам това.

Общи условия

Активация на акаунт