Спомени и впечатления за социализма в България

• 539 056
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 3 600

Капиталист не можеш да станеш без работническа класа. Затова трябва много да я уважаваш.

От капиталист винаги може да стане работническа класа. Обратното - не.

# 3 601
  • Сф
Хи хи точно това мислех да напиша и аз. Но с по- прост пример. Дали ще го разберат?

# 3 602
Мама нана, надали някой имащ ще се вайка по комунистическото време, но нейсе. Забавлявайте се с песни в 4 сутринта.
Не съм писала, че съм ставала в 4 сутринта с песен, първо. Не съм се вайкала през социализма /не стигнахме до комунизъм все пак/, напротив живях добре. Второ, когато се налага, ставам и по рано от 4 сутринта, но няма да обяснявам защо.  Кротувай си в офиса, щото иначе ще ти е много трудно.  Wink

Искаш да кажеш, че днешните капиталисти са потомствени! А какво стана с децата на комунистите, които още държат основните капитали в ръцете си.

Пишете, само за да се заяждате.

Последна редакция: сб, 07 май 2016, 22:11 от Mama_Nana

# 3 603
  • Сф
Мама Нана , едните са го изработили, другите са го взели наготово- откраднали са!
Да ,има потомствени капиталисти, потомствени лекари, адвокати, лордове и тн. Произхода не е съвсем без значение Laughing Наистина цели класи се формират така.Но е естествен процес, не на сила .

# 3 604
Че кой те кара да се обясняваш, да не би да си единствената пионерка във форума  Joy
Никой не ме кара. Сама го реших. Демократично.  Sunglasses

# 3 605

Капиталист не можеш да станеш без работническа класа. Затова трябва много да я уважаваш.

Да бе. Капиталистите се раждат и стават такива без да са били работническа класа. Разправяй ги на бабичките.  Laughing

# 3 606
Мама Нана , едните са го изработили, другите са го взели наготово- откраднали са!
Да ,има потомствени капиталисти, потомствени лекари, адвокати, лордове и тн. Произхода не е съвсем без значение Laughing Наистина цели класи се формират така.Но е естествен процес, не на сила .
Кой е изработил и кой е окрал и кога?
Какви капиталисти, като след девети всички са били избити /по писания в темата/, какви потомствени лордове в България, бе чедо, има? Сигурно мислиш, че днешните замъци са от средновековието, не са, от демокрацията са. Произхода е важен, но пази Боже сляпо да прогледа, без значение по кое време се случва, защото ... кръвта се наследява, а добродетелта се придобива и струва сама по себе си много повече от кръвта..

# 3 607
Много си зле  Joy

# 3 608

То за теб всички, които не мислят като теб са зле и ги пращаш да си пият хапчетата! Mr. Green
Ама като те гледам как се търкаляш, май ти имаш нужда. Sunglasses

Искаш да кажеш, че днешните капиталисти са потомствени! А какво стана с децата на комунистите, които още държат основните капитали в ръцете си.

Нали ѝ казвам, че се омота в съчиненията си. Sunglasses

Хем комунистите взеха всичко, хем имало потомствени капиталисти.'
Как бе джанъм? Crazy

# 3 609
Ей, днес ми скриха шапката по телевизията, когато дадоха някакъв "конгрес" на партията и из някакъв мавзолей се щураха наконтени баби столетнички... Само медалите герой на социалистическия труд липсват.
 Много романтично изглеждаха. Та си казах, заслужава си човек да се присети с романтична носталгия за положителните страни на социализЪма.

# 3 610

То за теб всички, които не мислят като теб са зле и ги пращаш да си пият хапчетата! Mr. Green
Ама като те гледам как се търкаляш, май ти имаш нужда. Sunglasses

Нали ѝ казвам, че се омота в съчиненията си. Sunglasses

Хем комунистите взеха всичко, хем имало потомствени капиталисти.'
Как бе джанъм? Crazy

Поне, когато говориш измислици се позасрами малко. Кого съм пратила да си пие хапчетата?

# 3 611
  • На земята, която е всъщност звезда.
Искам да споделя с вас нещо, на което попаднах вчера и още съм в шок. Ще го напиша в темата, защото касае онези времена и информационното затъмнение в което живеехме. Та, знаехте ли, че конфликтът в Нагорни Карабах е започнал още по соц време, след като арменците през 1988 г. са поискали да се присъединят към Арменска ССР и е имало погроми на азърбайджанци над арменското население в някои градове? Чували ли сте изобщо за клането над арменците в град Сумгаит, където хората са били извеждани от домовете си, пребивали са ги, изнасилвали, гасели са цигари в тях и са ги палели живи, а полицията е отказала да се намеси? Хиляди са изгонени и стават бежанци в Арменска ССР. Да повторя: говорим за социализъм, за 88-а година, за прекрасните хора от онова време. Имате ли спомен някъде по медиите в България да се е споменало за случващото се в тогавашния СССР? Аз поне нямам такъв. Ако не вярвате, има информация в нета, това са част от жертвите и разкази на очевидци /предупреждавам, че не са за по- чувствителни хора/:

http://sumgait.info/sumgait/sumgayit-list-victims.htm
 http://sumgait.info/sumgait/the-sumgait-tragedy/sumgait-tragedy- … e-grigoryevna.htm

А сега някои заблудени душици си дрънкат тук колко спокойно било тогава, как хората са били по- добри. Ами да, като са пускали само одобрени репортажи за преизпълнение на петилетния план и за ударници, сега ще се пеят химни колко хубаво и спокойно е било тогава.  ooooh!

# 3 612
Аз имам спомен, а и съм чела, а и никак не беше спокойно времето, но Мама_Нет и подгласничките и не си спомнят Авганистан, докато не им опря проблема. Не си спомнят и стартирането на войната в Залива. Иначе беше спокойно, всичко се прикриваше.

# 3 613
Имате ли спомен някъде по медиите в България да се е споменало за случващото се в тогавашния СССР? Аз поне нямам такъв.

Доколкото в съветските медии се коментираше, най-вероятно и в българските се е коментирало. Не вярвам да се е пропускало в новините.

# 3 614
  • На земята, която е всъщност звезда.
Имате ли спомен някъде по медиите в България да се е споменало за случващото се в тогавашния СССР? Аз поне нямам такъв.

Доколкото в съветските медии се коментираше, най-вероятно и в българските се е коментирало.

Предполагаш, или имаш ясен спомен къде и кога се е коментирало.  newsm78 Аз изобщо не си спомням и ще ми бъде интересно да видя доколко е отразено и как е коментирано от Партията. 

Общи условия

Активация на акаунт