Спомени и впечатления за социализма в България

• 538 906
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 11 595
Още един бисер, не искам даже да цитирам. Тогава трудно се изгаряло! Вие като пишете, четете ли какво сте написали? Даже слънцето не изгаряло, видиш ли, в тези прекрасни времена. Боже...

Аз пък бих го цитирала.

Тогава трудно се изгаряше, на станцията имаше режим, ранна закуска, от 9 до 12 плаж, защото после идва задължителния обяд в стола, след обедна почивка и от 16 ч., който иска пак на плаж! Joy

Не разбрах как се стигна до извода, че заслугата е на слънцето, а не на по-стройния дневен режим, спазван в съответствие с храненията в станциите.

# 11 596
  • Бургас
Не при всички деца хеп. А минава леко, бързо и безсимптомно.
В групата в ДГ на моето дете имаше случай на разболяло се дете от хеп. А и хич не беше леко, ама хич.

Няма смисъл да спорите с Baby*. Жената много е чела и знае. Ние с личния опит нищо не разбираме.

# 11 597
Не разбрах как се стигна до извода, че заслугата е на слънцето, а не на по-стройния дневен режим, спазван в съответствие с храненията в станциите.

Между 10 и 12 на плажа без защита нормално ставаш на нищо подобно.

Освен ако не говорим за април.

# 11 598

Между 10 и 12 на плажа без защита нормално ставаш на нищо подобно.

Освен ако не говорим за април.
Не знам дума по дума ли трябва да правим разбор на поста на Мими, в който се споменава, че и тогава хората са се мажели с някакви социалистически мазила:

Със сигурност се мажехме и с някакви мазила, български спрейове, защото майка ми обилно ни мажеше гърба на мен и баща ми на плажа! Тогава трудно се изгаряше, на станцията имаше режим, ранна закуска, от 9 до 12 плаж, защото после идва задължителния обяд в стола, след обедна почивка и от 16 ч., който иска пак на плаж! Joy

# 11 599
Още един бисер, не искам даже да цитирам. Тогава трудно се изгаряло! Вие като пишете, четете ли какво сте написали? Даже слънцето не изгаряло, видиш ли, в тези прекрасни времена. Боже...

Аз пък бих го цитирала.

Тогава трудно се изгаряше, на станцията имаше режим, ранна закуска, от 9 до 12 плаж, защото после идва задължителния обяд в стола, след обедна почивка и от 16 ч., който иска пак на плаж! Joy

Господиииии, не вярвах, че и това трябва да се разяснява!  ooooh!
Естествено, че от 9 до 12 по трудно се изгаря, не е като от 12 до 16!  За да си в 12 в стола, 11,30 трябва  да тръгнеш от плажа, че поне да свариш да си измиеш краката от пясъка преди стола .... hahaha Е не съм изгаряла сутрешно, връщах се с равномерен чудесен тен, придобит постепенно за 14 дни!
Не е като да отидеш на море за 5 дни и да се пържиш по цял ден от мерак да хванеш тен!  bowuuhahaha

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 19:50 от mimi.7299

# 11 600

Не знам дума по дума ли трябва да правим разбор на поста на Мими, в който се споменава, че и тогава хората са се мажели с някакви социалистически мазила:

Някои може и да се мажели. Повечето не се мажехме.

Ти от кои беше?

# 11 601
  • София
Аре стига се драчили. Simple Smile
Ей ви една "кифла" от соц-а. Simple Smile
Скрит текст:

# 11 602
  • Куциндрел
И мен не са ме мазали, а всеки ден бях на плаж.
За един човек, който не е от морето или е по-беличък, м/у 10 и 12 на плажа ще ми се отрази бая изгарящо.

# 11 603

Някои може и да се мажели. Повечето не се мажехме.

Ти от кои беше?
Ами аз се мажех, те не бяха слънцезащитни, а за придобиване на тен! Родителите ми от едно време бяха грамотни, дори баба ми не разрешаваше плаж в най големите жеги! За вас не знам! Simple Smile

# 11 604
За един човек, който не е от морето или е по-беличък, м/у 10 и 12 на плажа ще ми се отрази бая изгарящо.
Ми чадър не носеше ли....по станциите даваха едни тежащи 100 кила, поовехтели и трябваше да се мъкнат до плажа!

# 11 605
  • Paris, France
Чадъри на плажовете имаше. Ние си правехме шатра от дървени колове и ставаше нещо като палатка. Това с баба и дядо. На медицински грамотната ми майка не и пукаше и горяхме дружно. Имаше слънцезащитни кремове и масла за тен. Нивеа бяха едните. Сигурна съм, защото понякога се мажехме. Баба ми беше снежно бяла и не можеше да разбере напъните за почерняване. Не ме пускаше навън между 11 и 15 часа. С майка седяхме по цял ден на слънце. Сега майка ми не пуска децата ми преди 15часа на слънце, макар че са мургави и не ги грози изгаряне. Дошъл и е акълът.

# 11 606
  • Куциндрел
Ми чадър не носеше ли....по станциите даваха едни тежащи 100 кила, поовехтели и трябваше да се мъкнат до плажа!
Аз не съм ходила по станции на морето, защото съм морско чедо.
Нашите носиха някакъв чадър, под който те си стояха, аз не излизах от водата.

# 11 607
Слънцито наистина не е същото и едно време наистина не се изгаряше така лесно. По десет пъти на лято се белехме, но не изгаряхме. Социалистически слънцезащитни средства не са ми известни. С нищо не се мажехме.

# 11 608
Аз пък си изгарях и едно време. Може би, защото кожата ми е много бяла, а не от социализЪма

# 11 609
И все пак, най-много зависи от типа кожа. Аз съм твърде бяла и редовно изгарям ако не се мажа. Едно време най-редовно си изгарях и се белех, въпреки че никога не съм си позволявала да стоя повече от час-два на плажа. ММ е леко мургав и никога в живота си не е изгарял и не се е белил, просто си придобива равномерен тен, дори и да не се маже, дори и да е по цял ден на слънце.

Общи условия

Активация на акаунт