Наистина си смешна с напъните си да доказваш колко ти си се реализирала и в двете системи, а колко други не са. РабФак-задочник по соц.-а и брокер на НИ след него за мен не е реалзиация, но за теб явно е върхът на постиженията.
Колкто до моята реализация, аз за разлика от теб нямам нужда от самоутвърждаване в анонимен форум колко много съм постигнала. Защото темата не е за това кой как се е реализирал след соц.-а, а за това, че соц.ът забраняваше на тези, които искаха да заминат навън в западни държави да учат или да работят - и това е всеизвестно, само ти го оспорваш. В момента което дете не е поискало да учи навън, то не е заминало - разбира се, със знания на езици и подготовка по предметите, които ще учи. Въпросът е, че никой не му търси разрешение от Н..ам кой си и никой не му забранява да иде да учи във Франция (примерно), защото е упадъчна кап.държава. Знания и умения никой не е питал имаш ли, трябва да имаш разрешение от Партията, тя те надзирава да не кривнеш от правия път, успореден на Априлската линия. Което по соц.-а беше точно така и го знам от съвсем първа ръка, за разлика от теб, защото задочници и рабфакаджии за чужбина не си и мислеха, нито успех имаха, нито езици знаеха, и за тях да се доберат до измъчената диплома с клизми по изпитите беше върхът. И ти го потвърждаваш отново.
Не знам аз дали съм смешна, но ти си направо жалка в опитите да ме уязвиш, принизявайки всичко, което съм споделила, пишейки откровени лъжи.
Не ме интересуваш защо не си доволна от себе си, миналото си и настоящето, само знам че хора, които имат стремежи и мечти, ги реализират и в по- късна възраст.
Та, ако наистина соца ти е бил отнел избора, то падането на границите ти го върнаха- преди 30 години още, ама за да го използваш трябва да му платиш цената. Това, обаче не става, когато си свикнала тате да носи, мама да меси и държавата да ти плаща цялото обучение. Как да заминеш и да се нагърбиш с работа и заеми, като за теб, задочното обучение е мръсна дума?
И последно, защо ли ти е толкова важно, в анонимен форум да се утвърдиш като жертва с прекършена от соца съдба?