Отчаяна съм - сполучлива рецепта за хляб за хлебопекарна

  • 10 756
  • 9
  •   1
Отговори
  • Плевен
  • Мнения: 73
Момичета,моля ви споделете сполучлива рецепта за хляб за хлебопекарна! Нещо не успявам

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 12:29 от bubanka

# 1
  • София
  • Мнения: 12 229
300 ml вода (много вкусно става, ако това количество течност е смес от 1 яйце, прясно мляко и вода)
60 ml олио/зехтин
1 ч.л. сол
2/3 ч.л. захар
3 мерителни чаши брашно
1 и 1/3 ч.л. суха мая.

Всичко в този ред задължително.

# 2
  • Мнения: 911
350 мл. вода
2 суп. л. олио
2 суп. л. захар
1 3/4 ч. л. сол
500 г. брашно
7 г. суха мая

1 бр. яйце, разбивам го с вилица и го добавям след водата /пожелание/

Всичко в този ред задължително.
Peace

змия днес ще сложа 1:1 вода:прясно мляко Simple Smile

# 3
  • Вече на село
  • Мнения: 569
И брашното да е пресято!

# 4
  • София
  • Мнения: 710
Може да не ти се получава от продуктите, които ползваш - брашното или маята. Аз ползвам френската инстантна Саф, а брашно на Лидл или Софиямел.
Ето я и моята предпочитана рецепта. Не спазвам реда на продуктите, нито пресявам брашното и си става всеки ден. Ползвам програма за бял хляб експрес, която е 2.40мин

300 мл вода
2 с.л. олио
1 с.л. сол
1 с.л. захар
500 гр брашно
1/2 с.л. мая

# 5
  • Мнения: 19 562
Понякога тестото зависи от брашното и въпреки дадените пропорции, се получава лепкаво мокро тесто. Така че следвай рецептите, но ако не се оформя хубава топка и лепне по стените на съда, добавяй по малко брашно.

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 41 915
С такова заглавие вся смут в редиците на темата Laughing

# 7
  • Мнения: 9 107
И ние сме отчаяни от нашата машина за хляб. Един път става добре, друг път - ужасно...  Sick Пък уж все една рецепта. Вече и ние не знаем каква е причината - дали го вадим врял хляба, дали да го оставяме да отлежава, дали бързаме да го режем... Почудихме се.
Това е и причината да не я ползваме машината. То 3 часа го чакаш и накрая за боклука....  Tired

# 8
  • Мнения: 22 867
diana76, може и да си ги видяла, но за всеки случай пускам клипчетата на Ердинч. И аз минах през такъв период, бях се отказала да ползвам машинката, по проверени рецепти успявах да произведа само едните тухлички, за градеж може би ставаха, но за ядене - категорично не. Питах в темите, пробвах, докато не попаднах на клипче на Ердинч, където е показал как изглежда тестото. След това вече не спазвах и рецепти точно, съчинявах си мои, важното беше да докарам правилната консистенция на тестото. Изобщо той има много хубави рецепти, много добри съвети, разбира се не изключвам и другите момичета. Благодарна съм на всички, които тогава помагаха. bouquet

Ето клипчета, пускала съм ги в тоя форум с негово разрешение. Има ги и в нашия форум, просто ми е трудно да ги намеря в момента.

Ето и последното му клипче:

# 9

Общи условия

Активация на акаунт