Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С малки бебешки крачета, ДЕКЕМВРИЙЧЕ бързо шета

  • 59 386
  • 513
  •   1
Отговори
# 510
  • София
  • Мнения: 7 443
Огнян спи от началото на ноември в неговата стая.Баща му спи при него, защото нощем трябва някой да го вдигне и да го изпишка.Буди се, но не се сеща да стане и да седне на гърнето, та трябва някой да е при него, иначе пера чаршафи през два дни.Понякога стиска цяла нощ.
Заспива сам и денем, и нощем.Аз искам да му чета или да му пея нещо, но той ме гони и не иска. Казвам му, че след 5-10 минути ще ляга(не му казвам веднага преди лягане, а предварително, за да се настрои), пишка...ако е вечер се къпе, мие зъби и ляга. Върти се малко, говори си нещо и заспива след около 10 минути.

# 511
  • Бургас
  • Мнения: 1 351
И Зорница не заспива сама като е вкъщи, независимо дали е следобед или вечер. Винаги ляга някой с нея и му мачка ушите,докато заспи. Ако се пробуди, пак търси ухо... няма отърване. Направо не знам как спи на градината.

# 512
  • Мнения: 414
Вили се храни що-годе добре сам, но в къщи ако сме всички, се глези. Естествено, и пред баба си се глези и тя си го храни ако ние сме на работа. Справя се добре и с течни храни, и с други. Е, предпочита да хапва с ръце, но ако му кажа да боде с вилица, хваща храната с една ръка, а с другата вилицата и така я боде Relaxed

Иначе си говори много, но той каза първата си смислена дума на 11 месеца и от тогава не можем да му затворим устата, даже насън говори Grinning Така че не сме критерий за сравнение.

Вили отдавна си заспива сам, още от пролетта, откакто го преместихме в неговата стая на голямото легло. Но си имаме ритуали за заспиване, задължително лягам до него и разказам приказка (баща му също от време на време му разказва, редуваме се). И ако не заспя преди него, си ставам, целувам го, пожелаваме си "Лека нощ, сладки сънища" и излизам от стаята. Имали сме периоди лятото, когато нещо е нервен и хленчи, случвало се е да стоя до него, докато заспи или ако сънува нещо и се разплаче през нощта, да лягам до него да си доспим, но са били рядко.
DeLLtaA, според мен трябва да помислиш за някакъв ритуал преди заспиване и да го следваш всяка вечер. Примерно аз обяснявам: "Време е за лягане. Почвай да се събличаш, да мием дупето, после зъбите и после ще те гушна на леглото да разкажа приказка". И той почва да се съблича, донася си хавлията, пита къде е четката, отваря сам пастата и с моя помощ слагаме малко, първо аз търкам зъбите, после той, обличам го за сън, сам гаси лампите, завива се, избира си приказка и така всяка вечер от мнооого време насам. Хубаво е да му даваш избор и да така да го разсейваш. Коя пижама ще облечем днес, с коя играчка искаш да спиш (ако има любима, Вили няма), с кое одяло ще се завиеш тази вечер и така ще си намерите нещо уникално за вас.

И ние си имаме "ритуали" преди сън.Казвам му,че е време за нани.Отиваме в детската,обличаме пижамата.После в тоалетната,мием зъбите,взимаме си водата,"Трите прасенца" или "Вълкът и седемте козлета" и лягаме.Четем поне 3 пъти книгата,която си е избрал и после иска да го гушна,за да заспи.Няма друг начин.Ако остане сам в детската,веднага става и идва да дръпне някой за ръката,за да ходи при него да го гушка,докато заспи.А има вечери,в които ни побърква с баща му.Разиграва ни като луди-мама нанани-лягам до него.След 5 минути-тати нанани.Става и отива да дръпне баща си за ръка,а на мен ми вика-мама тана(да ставам от леглото).След още 5 минути обратното-мама нанани...и това се повтаря ,докато не му се скараме и накрая просто мирясва,ляга някой от нас до него и той заспива.И аз не знам как спи в детската градина.

# 513
  • Варна
  • Мнения: 759
Това с разиграването и при нас го има. Почти винаги завършва с повишаване на тон от моя страна (баща му е "мека Мария") и заплахи, че няма да получи приказка за лека нощ. Снощи се запъна и не пожела да си облече чувала. Съответно остана без приказка.

Общи условия

Активация на акаунт