Вътрешен хемороид ?

• 19 868
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
Забравих да пиша, в София съм. Simple Smile Сигурно има добри лекари, обаче с колкото познати съм говорила, никой не е стигал до хирург и ми е доста трудно да се ориентирам.

Преди две години личната ми даде направление за гастро. за да ги лекувам. Влача си ги поне от година-две преди това, но никога не са били болезнени и отлагах. Изобщо не бях наясно къде, какво, как. Дотогава като всеки третирах с проктогливенол и времето си минаваше. ГАстроентроложката ми каза 3-та степен. След първия курс бяха останали само 2 вътрешни, след втория не отидор на преглед, а след раждането, доколкото усещам, съм пак на изходна позиция. Разликата сега е, че като се възпалят вътрешните болят и от време на време прокървяват.

# 31
След медикаментозно лечение няма никакъв шанс вътр. хемороид да изчезне. Отшумяват симптомите, но проблема остава. След като кървиш не отлагай, но се консултирам с хирург или проктолог.

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 19:20 от Пролетен ветрец

# 32

Nefertarri може да ти предложи добър хирург в София Simple Smile Можеш да й пишеш съобщение.

# 33
Treli  Hug
Скрит текст:
Как си? Неволите по нашите проблеми са зад гърба вече, нали?  Hug
Направо тук ще напиша изпитаните лично от мен  Mr. Green
Д-р Горнев, клиника по хирургия, УБ Лозенец, първоначалният преглед е платен, май 30 лв беше, после важи направление 7. При него съм оперирана.
Д-р Русев - много, много жалко, че вече не е в БГ, работеше в Пирогов. Благодарение на него отървах втора операция
Д-р Веселин Люцканов - преди работеше в Токуда, сега е в болница Европа, ходила съм при него в МЦ Калимат до 20-то ДКЦ. Преглежда с направление 3.
Юнион клиник - на бул. Цар Борис III, близо до спирка Овча Купел на трамвай 5 - там срещнах Д-р Русев, добре е мястото за преглед - платено е, 30 лв за преглед плюс аноскопия. Там работят хирурзи от Пирогов и оперират в Пирогов. Там мога да препоръчам Д-р Ерсин Ходжаджиков, преглежда и в МБАЛ Сердика.
Стига толкоз хирурзи  Crazy Crazy

# 34
Nefertarri, Пролетен ветрец, Treli_kardia, благодаря ви много! Спестихте ми сигурно няколко месеца в чудене, маене и колебаене.
Още утре ще се опитам да си запазя час в Юнион клиник, че ми е най-удобно. Надявам се на най-бързото възможно разрешение, каквото и да е то. Simple Smile

# 35
Работят и в събота от 10 до 12, но едва ли ще има свободен час от петък за тая събота. Пиши после какво е станало и при кого си била  Hug Няма страшно и успех  bouquet

# 36
Здравейте,
Връщам се с малко новини.  bowuu

В петък бях на преглед в Юнион клиник при д-р Пенева.
Направи ми аноскопия и си имам 4 вътрешни хемороида за банд лигиране, а външните кожни образувания ще се изрязват след вътрешните, но и те поетапно. Беше готова веднага да ми върже първия, но аз не знаех как ще изкарам деня след това (бях сама с детето) и отказах. Изписа ми профилактично детралекс 2х1 в продължение на 30 дни. Каза, че е добре всяка пролет и есен да правя такава профилактика. Иначе самото банд лигиране представлява връзване на хемороида със силиконов пръстен, който прекъсва кръвоснабдяването и до няколко дни той пада. Процедурата трае 1-2 минути и струва 150 лева.
Вчера бях за лигиране на първия хемороид при д-р Ходжаджиков. Нищо не усетих, само след това през деня ми беше дискомфортно, нещо средно между възпален хемороид и болките по време на цикъла. Докато си легнах снощи, всичко беше отшумяло. Simple Smile Сега ще ходя през двайсет дни за всеки един, а след това постепенно ще изреже външните, като докторът каза, че ще го направи пак там в кабинета и няма нужда да постъпвам в болница. Навсякъде чета, че външни се махат само оперативно, а това, което той описва не ми звучи като операция, но като наближи ще го разпитам по-подробно. Най-щастлива съм май, че няма нужда от операция на вътрешните. Явно преди време не съм слушала добре гастроентроложката и най-черните прогнози съм ги взела за свършен факт.  Та така... фасулска работа, надявам се ефектът да е дълготраен.

Общи условия

Активация на акаунт