Очаквам много вкусни рецепти и снимки на всякакви видове сладки и сладкиши.
Последния изпробван сладкиш ме впечатли и със сигурност ще се приготвя доста често вкъщи.
Ето рецептата. Снимката е от интернет,аз не успях да го снимам,но изглеждаше точно така
Сладкиш с крем и шоколад
Необходими Продукти
• брашно - 200 г
• бакпулвер - 1, 5 ч.л.
• сол - 1/4 ч.л.
• шоколад - 150 г
• масло - 125 г
• захар - 200 г
• ванилия - 1 ч.л.
• яйца - 2 броя, големи
• орехи - 100 г, счукани
• прясно мляко - 500 мл за крема
• захар - 1 ч.ч.
• яйца - 6 броя жълтъци
• желатин - 25 г
• сметана - 200 г сладкарска + 2-3 с.л. за глазурата
• ванилия - 1 пакетче
• шоколадов кувертюр или 1 шоколад за глазурата
Загрейте фурната предварително на 180 градуса и застелете с хартия за печене, след което намазнете тава с размери 20/20 см.
В купа смесете брашното, солта и бакпулвера.
В съд на котлона, на водна баня, разтопете натрошения шоколад и маслото, след което ги оставете хубаво да изстинат.
В друга купа разбийте яйцата със захарта до пухкав крем и добавете ванилията. Постепенно добавете и разбъркайте с шоколадовата смес. След нея следва да добавите брашняната смес. Разбъркайте внимателно и накрая прибавете и орехите.
Изсипете сместа в подготвената тавичка, загладете и сложете да се пече за около 35 минути. Проверете накрая готовността с клечка. Готовият сладкиш оставете да се охлади в тавата.
За крема смесете прясното мляко, сметаната, жълтъците и захарта и бъркайте на котлона.Белтъците разбийте на пяна и добавете към крема.Щом леко се сгъсти, го свалете и добавете към него предварително набъбналия и разтопен желатин.
Оставете да се охлади за 5-10мин.. Разстелете го върху сладкиша и оставете да се стегне.
Залейте отгоре с шоколадова глазура, разбъркана с 2-3 с.л. сметана. Оставете да се охлади за 2-3часа-аз го държа в хладилника.