Наистина ли папата е измил и целунал краката на 11 бежанци?

• 23 098
  • 321
  •   1
Отговори
# 120
vasilena***, права си,  обърках се с Йоан Павел II Peace Не е нужно да ми скачаш с бутонките  за "глупости", обърках се, но и не  съм обидила никой с грешката си.

# 121
Откъде черпите информация защо папата е мил баш тези крака?

Аз намерих това - става въпрос за декрет, в резултат от молба от папата, уж за включването в ритуала на жени:

http://www.catholic-news.bg/?p=66110

# 122
Символичните актове на Папата са, преди всичко, политически PR и са проява на лицемерие, разбира се. За мене е унизително да целуна ръка на духовник, въпреки че съм религиозна, и то много. Какво остава за миене и целуване на крака...Но на Папата това му влиза в служебните задължения.
Огромно лицемерие  Peace
Обаче как си пазеше задника днес- безпрецедентни мерки за сигурност.
На всеки метър го пази полицай от любовта на прекрасните мюсюлмани . hahaha

# 123
 нова, и аз това писах снощи, ама тук все се върти около тезата че едва ли не става въпрос  за оневиняване на терористи,  гъзолищина някаква и лицемерие.  vasilena***, мерки за сигурност има винаги  около президенти, папи, далай лами, везири и  т.н. , независимо те дали желаят такава или не.

# 124
На мен не ми харесва впечатлението, което оставя тоя жест, да измие краката на мюсюлманин. Посланието, че сме добри, толерантни, извисени, всепрощаващи не знам как всеки ще го схване. По-скоро послание, че и да ни ударят, ние обръщаме и другата буза.
Абе вие мислите ли, преди да пишете изобщо? Не ми отговярайте, въпросът е риторичен.

Първо, вече се каза, че бежанците с измитите крака са християни, мюсюлмани и хиндуисти. Идеята е за братство между религиите, жестът е символичен.

Второ, Папата е духовен водач на всички католици по света, сборният образ на истинският вярващ християнин-католик. В този смисъл, да му се дразните, че постъпва като вярващ християнин и обръща другата буза, е безумно. Вие какво искате, да грабне един автомат и да тръгне да стреля по бежанците ли? Или да ги анатемоса?

То бива тъпота, ама при някои е в гаргантюански размери  ooooh!
много обичам, когато някой се разврещи по този начин, сякаш, ако не искаме да целуваме крака - непременно трябва да искаме смъртта на хората
Между целуването на крака и избиване с автомат има цял спектър от линии на поведение, някои от тях съвсем християнски и приемливи. Това е долна манипулация, която всички, дрънкащи политкоректно използват. Ако не искам някой да ме убие-значи аз искам да го убия,ако не искам да му целувам краката,значи съм готова да го убия. Ако такъв е хода на мислите ви и това са единствените възможности, които виждате - без извинение сте доста по-долни от тези, които обиждате тук и наричате аморални и нецивилизовани диваци.

# 125
  • София
Хора, днес е празник за католиците поне. Имайте малко вяра, надежда и любов...!

# 126
  • София
Откъде черпите информация защо папата е мил баш тези крака?

Аз намерих това - става въпрос за декрет, в резултат от молба от папата, уж за включването в ритуала на жени:

http://www.catholic-news.bg/?p=66110

The migrants are:

Four young Catholic Nigerians,
Three Eritrean Coptic Christians women,
Three Muslims from Syria, Pakistan and Mali.
A young Indian of Hindu religion.

http://www.romereports.com/2016/03/25/pope-washes-the-feet-of-th … e-muslim-refugees

Диана, да ме прощаваш, но нито аз, нито Даун, нито някой друг от тази ''група'' врещи. Разврякахте се точно вие, колко ужааасно било това, което направил Папата. При условие, че дори аз, която нито съм особено политкоректна, нито вярваща католичка, смятам писанията ви за чиста проба идиотщина и хейт, смятай за някой по-духовен човек от мен как звучат.

Агент, права си. Навръх Великден за 1.19 милиарда католици, да спорим по толкова грозен начин е  Sick

# 127
Айде пак,имало сирийци бягащи от война.Сто пъти се каза,че НЕ във всички сирийски градове има война!При това го казват сирийци.Чувала съм го от мъже женени за българки,живеят тук от доста години.Дори техните роднини са там и не са ''избягали от война''тук например.Виж не съм срещала сирийки омъжени за българи. Mr. GreenНе са мулти-култи тези жени.Последно преди 3дни млада писателка от смесен брак говори безпристратно по тв,че семейството на баща и си живее там спокойно и преди 1м. братовчедка и вдигнала голяма сватба.Айде стига с тия измишльотини!След като видяхме всичките изпълнения на ''бягащите от война'' масово хората се изпълват с отвращение и неприязън към тях,а не със съжаление,каквото постоянно се опитват да ни набиват в главите. bambam
На сила хубост не става,а и да става не бива!Видяхме резултата вече.Ще има пак от същото.Явно докато не им дойде на някои хора до главите няма да мирясат.
Хайде да се въздържаш от квалификации. Първо не си единствената, която познава сирийци. Второ имам много близък роднина, който от години работи на сериозна длъжност в различни арабски държави, децата му отраснаха в тях, та наблюденията му, преки за разлика от твоите, са определено по-обективни.

# 128
Да,бла,бла упреци и никакви действия в подкрепа на нашествениците,политкоректно наричани бежанци.Или някои изразяват само морална подкрепа за въпросните варвари. Mr. GreenКакво лицемерие!Освен жал изпитвам силен гняв,когато у нас деца в собствената си родина са осъдени на смърт,защото държавата НЕ им плаща лечение!!!Пък нека сме/не сме ''най-ценното ПЛЕМЕ на света''.Сигурно затова се подържаме и събираме пари в такива случаи. Praynig
Николай Дойнов също подчерта,че в Брюксел най-много се е подразнил на овчедушните констатации,че ще трябва да свикнем с атентатите.
Какво като е Великден?Невинните жертви са факт!Дали на близките на убитите им става по-леко,защото е Великден?
Не съм квалифицирала сирийци. LaughingСподелих техните разкази.Ако лъжат не съм отговорна.Но защо да лъжат?

# 129
Да,бла,бла упреци и никакви действия в подкрепа на нашествениците,политкоректно наричани бежанци.Или някои изразяват само морална подкрепа за въпросните варвари. Mr. GreenКакво лицемерие!Освен жал изпитвам силен гняв,когато у нас деца в собствената си родина са осъдени на смърт,защото държавата НЕ им плаща лечение!!!Пък нека сме/не сме ''най-ценното ПЛЕМЕ на света''.Сигурно затова се подържаме и събираме пари в такива случаи. Praynig
Николай Дойнов също подчерта,че в Брюксел най-много се е подразнил на овчедушните констатации,че ще трябва да свикнем с атентатите.
Какво като е Великден?Невинните жертви са факт!Дали на близките на убитите им става по-леко,защото е Великден?
Не съм квалифицирала сирийци. LaughingСподелих техните разкази.Ако лъжат не съм отговорна.Но защо да лъжат?

Ужасяващ атентат в Лахор

#2gunfire #2gunfire

# 130
То няма не ужасяващ атентат.Както казват всички политици и аз ще заявя,осъждам атентата в Лахор.И?

# 131

The migrants are:

Four young Catholic Nigerians,
Three Eritrean Coptic Christians women,
Three Muslims from Syria, Pakistan and Mali.
A young Indian of Hindu religion.

Това ясно, но ме интересува какво послание изпраща главата на римокатолическата църква, не ние да гадаем какво е искал да каже папата, а някой по-вещ дали се е изказал  официално, мисля, че досега този ритуал е изпълняван само с християни, без да съм сигурна в това.

# 132
Народната приказка "Изкараха се по-католици и от папата" изведнъж се реализира в тази тема! ССФ наби канчето на европейските политици, дойде ред и на Папата. Амин!

# 133
  • София
Нова, ето какво е казал самият Папа:

http://www.news.va/en/news/pope-francis-gestures-of-fraternity-defeat-hatred

# 134
Че те европейсикте политици са си за набиване на канчета, особено някои, даже напоследък започнаха да си набиват канчетата един на друг.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт