Боледуване на децата ни - тема 38

• 48 995
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Нали съм Марко Тотев...На Оспен сме Sad Бяхме на контрола.Габи 2 дни спи мн.лошо.Хърка,върти се.Темп.мота 37,2,после пада ...Появи се лош дъх.Днеска лекарката от УНГ видя,че раната е започнала да "зеленясва",каквото и да значи това.Изписа АБ.Много малка доза-3мл.И се чудя дали да не направя консулт с педи.То дали 3 или 5мл....АБ-то си е АБ.

# 106
Ами моето сега е със сополива кашлица и му изписаха Синекод,аз слагам Назик(отсвирих Еуфорбиума засега),но нещо не се повлиява(от сиропа,де,иначе спрейчето му действа добре-не му къркори носа вече).Пак ще ходим на лекар и ще видим-искам Ериус и Еуреспал,много добре му повлияха преди три месеца.Симптомите бяха почти идентични със сега,но не знам как е гърлото в момента,гърдите трябва да чуе и така...Синекода май ще го спра!4 дена го пие и не е изчезнала кашлицата,даже май е малко повече...за какво да го тровя!?

Уми,много кофти!Бързо оправяне!Да не е атакувала някоя бактерия?

# 107
Уми , бързо оздравяване на Габи ,ние сме нямали Т след махането на сливицата ,дано не сте закачили някой нов вирус...

Hug

# 108
iani87, аз съм категорична, че този синекод повече никога няма да използвам при моите деца. За мен само рекламата му е голяма, абсолютно не действа при нас. Още преди 2 години при консултация с известен пулмолог във Варна ми беше заявено, че това лекарство не се харесва и не дава нужния резултат, въпреки че било швейцарска разработка. Тогава ми препоръчаха Хюмекс Драй и наистина съм овладявала неприятната суха кашлица. След прием на Синекод миналата година дъщеря ми направи жесток бронхоспазъм, а тази година след синекода стигнахме до урбазон. Изхвърлих и двете шишета от в къщи и повече няма да посегна. Ердомеда е добър, ако кашлицата вече е започнала да овлажнява и помага да се изхвърлят секретите, има много меко действие.
Аз не съм писала скоро, ама след последните ми преживявания бях страшно депресирана. На терапия е малката с фликсотид - засега за 2 месеца. Диагноза - изострена чувствителност на горните дихателни пътища.
Уми, сигурна съм, че ти е много криво, дано АБ скоро си свърши работата и детето да се успокои.
Бързо оздравяване на болничките.

# 109
Уми, по-скоро е инфектирана раната..знам ли. Винаги след интервенция оперативна ми се струва логично да се дава АБ , тъй като все пак отваряш рана и човъркаш вътре...риска от замърсявне е доста голям.  Не изписват ли АБ след отстраняване на сливици-Лисе? Май не...
На племенника така един мърляв лекар му инфектира рана от операция, при проста смяна на превръзката..Уми, добре че следиш нещата изкъсо...ето, тази Т след операцията не е била без хич, работила е инфекция някаква. Добре, че си отреагирала навреме...давай АБ, и следи Т. Ако можеш, искай си кръвни изследвания...не е за подценяване работата хич.

# 110
Тете , на нас не ни беше изписван.

# 111
Лисе, мерси...чудих се.

# 112
Просто казаха детето да е здраво преди интервенцията.
Ние спахме и една вечер там.
И на следващия ден след визитациите казаха,че може да си ходим.

# 113
Гали,благодаря за инфото...Моето уж не прави спазми,но със сигурност мога да кажа,че не му помага тоя Синекод и Еуфорбиума също,ама и аз не знам защо ги купих.Май аз ще си пия Синекода,защото накашлям понякога,а за Хюмекса ще имам предвид-благодаря още веднъж  bouquet

# 114
Яни, според педи демефана е по-подходящ от синекода при сополива кашлица. Демефана струва около 3 лв. - не е скъп изобщо. При първата ни сополива кашлица миналата есен, педи предписа този демефан и ми каза-ще се родиш. Детето тогава бухаше мъчително. Ами понамаля значително кашлицата. Успоредно със сиропа почнах и АБ капки обаче, защото сопола ни беше заден и зелен. За един уикенд се стабилизира детето и в понеделника беше на градина. Пи го два дена.

# 115
Принципно,няколко дни след операцията,било нормално да вдига лека темп.Обаче този лош дъх дето се появи,детето спи неспокойно,нещо ми прежълтя...И инфекция на раната било често срещано явление.Бактериите в устата се размножавали в раната.Четох на Оспена ,че може да се дава само в две дози,преди и след операцията,именно ,като превенция.Не знам защо не го изписват.Явно инфекциите не се случват често.
Криво ми е,да.Яд ме е,че в неделя не си вдигнах д..то,да идем до отделението,че не и взех нещо за имунитета,че изтърват ситуацията.Можеше да не стигнем до АБ.Доплака ми се даже,но няма начин.Лошото е,че се паднаха 4почивни дни и доктори йок.

# 116
  • София
Демефан и Хюмекс Драй са с едни и същи съставки - само трябва да се види концентрацията. Ако не се лъжа, Хюмекс Драй го дават за деца над 6 г., но на нас ни го изписа пулмолог през есента (въпреки че сме на 4 г.) Отделно има Хюмекс Коф - който е за продуктивна кашлица.

# 117
Уми, не се обвинявай...по-добре АБ отколкото лоши последствия. Инфектирана рана не е шега работа, ама хич. Аз каквато съм страхлива, ако се наложе оперативна намеса/интервенция, сигурно всеки ден ще ходя на контрола след това...Еле пък ако засека Т..тогава и по два пъти дневно ще ходя сигурно. Mr. Green Бива след операция да задържат ден-два в болница детето, за наблюдения и проследяване, но незнам как са порядките в чехско...Следи Т обаче, да не поддържа и да не качва. И на преглед ходете често..това според мен. Hug

Аш, интересно инфо..незнаех че са еднакви тия сиропи. тъкмо щях да ходя да чета за този хюмекс..

# 118
Уми, АБ е най-малкият проблем и изобщо не се ядосвай, че се е стигнало до него. Преди десетина година ми откриха пролапс на митрална клапа - нещо често срещано, без връщане на кръв към сърцето. Обаче някои от кардиолозите, при които ходих, ми казаха, че е хубаво при кръвна интервенция, свързана със зъбите, да пия профилактично Оспен. От тогава винаги си имам едно наум и си искам АБ. За секциото даже исках да ми слагат повече АБ, различни, беше ме страх от инфекция (естествено лекарите преценяха колко и какво, но ми се забавляваха с желанието). Та не му се ядосвай, че се е стигнало до него - важното е да не се усложнява въпреки него.

# 119
  • София
Ами Тет еднакви са, но не мога да им разбера концентрациите от листовките. Иначе съдържат едно и също - декстрометорфанов хидробромид.

Уми, пожелавам да преодолеете инфекцията.  Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт